Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1635 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 01:07:12 »
Gwoli formalności daję link do audycji Omara z omówieniem katalogu DC o którym tu tu się od kilku dni rozprawia:

Jak ktoś słusznie napisał jest tam jeszcze "sporo dobrego" np. sporo trejdów liczących sobie ponad 500 stron ("mini-kompendia"? ;-)) że tylko wspomnę o wznowieniu pierwszego TPB (od dawna niedostępnego) "52" liczącego sobie niecałe 600 stron czy 500-stronicowi "Super-Synowie" (ostatnio w preorderze pojawiła się nowa wersja omnibusa). Poza tym chyba nikt nie jest na serio zainteresowany taką ramotką jak "Wild  C.A.T.S. Compendium" (914 stron, premiera 2 lipca 2024 roku), na razie brak okładki), bo jeśli tak, to przegapiliście :-)

« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Sierpień 2023, 01:34:57 wysłana przez Kandor »

Offline Odyn

« Odpowiedź #1636 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 07:14:48 »
Wow, będzie WildCATS? Super :D Chciałbym te zeszyty z lat '90, kiedy kreska była super. Takich tych bohaterów zapamiętałem.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1637 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 08:51:00 »
Czy epic Tomb of Dracula tom 1 to mial juz premiere lub byl zapowiadany bo niemoge sie doszukac info?

Planuje zakupic wszystkie bo znow brak omnibusow;/

Offline Kandor

« Odpowiedź #1638 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:25:55 »
Czy epic Tomb of Dracula tom 1 to mial juz premiere lub byl zapowiadany bo niemoge sie doszukac info?

Planuje zakupic wszystkie bo znow brak omnibusow;/
Epic Collection? Nie, zapowiedziany został tylko Blade Epic Collection. Dracula wychodził w innych kolekcjach.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1639 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:37:51 »
Nie, no Dracula ma obecnie epici od 2-5 i brakuje wlasnie tego 1 tomu dlatego pytam.

Offline xanar

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kandor

« Odpowiedź #1641 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:45:00 »
Nie, no Dracula ma obecnie epici od 2-5 i brakuje wlasnie tego 1 tomu dlatego pytam.
To nie są epiki, prawda?To inne kolekcje, więc nie epici.Pewnie kiedyś to wznowią jako epici.Tak jak xanar podesłał, to complete Collection (ten sposób wydawania Marvel zarzucił), to nie to samo co epici.
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:48:11 wysłana przez Kandor »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1642 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:45:48 »
Czyli wyszla 1 tylko teraz trudno dostepna, kurde trza bedzie lepiej poszukac. THX Xanar.

Z tego co zaowazylem to masz duzo zbiorczych w swojej kolekcji, pytanko.

Czy warto kupowac na Multiversum epici w preorderzy czy lepiej poczekac i potem mamy duzo taniej po premierze - roznica 30-40 zl.

Tylko pytanie czy wszystko z danego preorderu jest potem dostpne po premierze - nie chodzi mi tu o dluga dostepnosc tylko - premiera, kilka dni i ja szybko kupuje i zamiast dawac za epica w preorderzy 150zl daje po premierze 112/126 zl ?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1643 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:46:53 »
To nie są epiki, prawda?To inne kolekcje, więc nie epici.Pewnie kiedyś to wznowią jako epici.

COMPLETE COLLECTION to chyba tez jakis rodzaj epicow?

Offline Kandor

« Odpowiedź #1644 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:52:21 »
COMPLETE COLLECTION to chyba tez jaki rodzaj epicow?
Nie i tyle, epici są tylko jedne, a w zasadzie dwa(bo i modern), a w zasadzie trzy (wyjątkowo: Miracleman jako complete epic) :-) Complete Collection już nikt ci nie wyda ani nie wznowi.

Offline xanar

« Odpowiedź #1645 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:53:32 »
To jest to samo tylko zrobili rebranding, ale to aktualnie nie wychodzi, najwyraźniej epic się lepiej sprzedaje i zaorali wszystkie complete collection.

teraz z tym Tomb of Dracula wydają chyba Masterworsky

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1646 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:55:37 »
Myslalem ze to jakis "odłam/czesc" epicow.

Czyli nie warto kupowac tego draculi 2-5 bo 1 nigdy nie dodrukuja?

Czyli juz nie wychodza juz zadne complete collections?

Pytam bo kiedys uzbieralem 70 MMV w TPB a gnojki z Marvela olali wydawanie MMV na miekko po 110 tomie ! ;/

Offline Kandor

« Odpowiedź #1647 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 10:02:28 »
Myslalem ze to jakis "odłam/czesc" epicow.

Czyli nie warto kupowac tego draculi 2-5 bo 1 nigdy nie dodrukuja?

Czyli juz nie wychodza juz zadne complete collections?

Pytam bo kiedys uzbieralem 70 MMV w TPB a gnojki z Marvela olali wydawanie MMV na miekko po 110 tomie ! ;/
Sądzę że nie, ale spoko: ja wciąż mam chętkę na Howard the Duck Complete Collection (chyba 4 tomy). Kiedyś może to wyjdzie jako Epic (np. New Warriors ma wyjść kiedyś, a nigdy tego fiormalnie nie zapowiedzieli), podobnie Tomb of Dracula. Może sobie to upoluj gdzieś na jakimś e-bayu.
Ciekawostka: "complete" to taki "epic" na podobnej zasadzie jak w powieści "Wzgórze psów" autor Jakub Żulczyk nazwał Tm-Semicowskie Punishery* w czerni i bieli (132-100 stron każdy) "Mega Marvelami" ;-) [*główny bohater miał wielki sentyment do Punishera z Tm-Semic, to trochę podobnie jak bohater grany przez Richarda Geera zabija faceta, kupując komiksy z Silver Surferem i nawijając wciąż o tej postaci - tak, tak było ;-)].
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Wrzesień 2023, 10:05:30 wysłana przez Kandor »

Offline xanar

« Odpowiedź #1648 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 10:05:39 »
Warto kupić, bo wszystkie te książki mają lepszą jakość niż te co aktualnie wydają i będą wydawać w przyszłości.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1649 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 18:05:32 »
Wow, będzie WildCATS? Super :D Chciałbym te zeszyty z lat '90, kiedy kreska była super. Takich tych bohaterów zapamiętałem.
Ze strony Amazonu (niedawno się pojawiło):
https://www.amazon.com/WILDC-T-S-Compendium-Jim-Lee/dp/1779526024/ref=sr_1_6?crid=2KY4D9MBESYWG&keywords=wild+cats+compendium&qid=1697126605&sprefix=wild+cats+compendium%2Caps%2C175&sr=8-6