Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online stab

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1500 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 10:24:19 »
Ponad 1600 stron  :o

Offline Odyn

« Odpowiedź #1501 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 11:19:45 »
A to jest pierwszy z planowanych dwóch :D

EDIT: Przed chwilą Omar omówił zapowiedzi DC. Zawartość omnibusa Green Lantern Corps vol. 1 by Tomasi and Gleason:
- GLC: Recharge #1-5,
- GLC #1-3, #7-38,
- GL #21-25
- GL: Sinestro Corps Special #1,
- Stories from Showcase ’95 #7-8,
- Blackest Night: Tales of the Corps #1-3
- Untold Tales of Blackest Night #1

Ciekawe czemu DC pomija krótką historię Gardnera z zeszytów GLC #4-6. Pamiętam, że Guy spędzał swoje wakacje na jakiejś planecie, którą najechał Bolphunga. Całkiem sympatyczna historia.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Luty 2023, 12:39:44 wysłana przez Odyn »
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1502 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 13:17:45 »
Bardzo mocno czekam na omnibusy z Korpusem jednak wycięcie zeszytów 4-6 jest rzeczywiście dziwne. Już chciałem pierwszego trade'a sprzedwać ale skoro tych zeszytów nie będzie to trzeba jednak zostawić ;)
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Luty 2023, 14:32:51 wysłana przez WolfSazen »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1503 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 13:59:40 »
Trochę szkoda, że aż 14 zeszytów powtarza się z omniakami GL a zostawiają dziurę 4-6

Offline Warpath

« Odpowiedź #1504 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 17:48:46 »
Dokładnie, całe Sinestro Corps War się powtarza. Chciałem, ale nie wiem czy się zdecyduję...

Offline xanar

« Odpowiedź #1505 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 18:37:25 »
Faktycznie, jak się tak zastanowić, to ja nie biorę, drugiego tym bardziej.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Odyn

« Odpowiedź #1506 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 09:59:11 »
Ja myślę, że i tak kupię, bo dla mnie liczy się jakość wydania, a GLC mam w trade'ach, które umówmy się nie dorastają jakością i formatem papieru do omnibusowych wydań.

Sporo materiału się powtarza, ponieważ chcą wydać historię bez luk fabularnych. To najbardziej kuło w oczy, mając tylko omnibusy Johnsa bez trade'ów Tomasiego. Ja na szczęście skompletowałem i czytałem naprzemiennie.

Czekam aż podadzą skład zeszytów drugiego omnibusa, by ocenić ile numerów wyrzucili, a co zdublowali z wydań Johnsa. Czy ujmą też zeszyty z New 52, czy będzie Emerald Warriors Tomasiego.

Niemniej jednak, mam 3 omnibusy GL + omnibus Blackest Night i żadnego bym się nie pozbył.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1507 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 10:10:19 »
Też jestem ciekaw zawartości drugiego tomu, szczególnie jak podejdą do Blackest Night. Idąc tym samym tokiem rozumowania jaki przyświecał przy omnibusach GL - Blackest Night ponownie zagości w tych omniakach, by uniknąć wspomnianych wyżej luk fabularnych. Wtedy to dopiero będzie kaszana :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1508 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 10:51:24 »

Sporo materiału się powtarza, ponieważ chcą wydać historię bez luk fabularnych.

Co, niestety, nie przeszkadza im wywalić trzy zeszyty kompletnie nie wiem dlaczego?

Offline Odyn

« Odpowiedź #1509 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 11:45:56 »
Nie pamiętam, na ile istotne są te 3 zeszyty. W dwóch na pewno była opisana ta przepustka Gardnera i jego walka z Bolphungą. Pamiętam, że były w tych zeszytach skąpo odziane (tj w bikini) mutantki, nie pamiętam natomiast czy treść nie była przypadkiem seksistowska jak na dzisiejsze chore standardy.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1510 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 11:54:26 »
Ktos cos moze szlyszal o omnibusie Dr Fate?

Offline xanar

« Odpowiedź #1511 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 16:29:46 »
A to miał być taki ? Jak na razie to parę ładnych lat wydają Phantom Stranger, przez ten czas ze dwa razy cenę zmienili  :)

Jakąś plotę znalazłem, nie wiem czy to już było poruszane, ale DC ma już nie wydawać omnibusów z materiałem starszym niż późne lata 90-te.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1512 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 16:40:16 »
Nawet mnie nie dołuj, 2 dni temu zamowilem Phantom Strangera bo potem bedzie jak z omnibusem The Spectre.

Jesli to prswda to ostro tam ktos na leb upadl i bede sobie piracil bo przeciez większość staroci to kupa kasy zeby skompletowac.

Offline xanar

« Odpowiedź #1513 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 16:56:35 »
To co już wydali to zawsze mogą dodrukować, materiał gotowy jest, ten Spectr to chyba dwa rzuty miał z tego co pamiętam.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1514 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 17:47:18 »
Malo tego Spectre i chodzi po 300$, oby byl dodruk.

Jeszcze bym chcial omnibus Dr Fate ale patrzac na ten burdel z wydawaniem staroci w Dc to mam obawy. Marvel juz coraz mniej znane tytuly wydaje, czy mozna...