Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 327957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1020 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 12:57:30 »
Vol 1. nie był zlepkiem najlepszych historii. To był zlepek zeszytów, w których Wolverine się pojawił zanim dostał swój normalny run u Claremonta (+okolice), jak to w omnibusach bywa. Vol 2. będzie kontynuować ową serię.

Offline xanar

« Odpowiedź #1021 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 13:17:27 »
Nie da się brać wszystkiego, zwłaszcza wszystkich omnibusów po okładkowe 125. Przynajmniej ja finansowo sobie pozwolić na takich ruch nie mogę. Pierwszy omniak to był taki zlepek najlepszych historii z Rosomakiem a drugi?

Zamawiaj bo później nie będzie i nie będziesz miał  :) masz trzy obwoluty, niedługo będą robić jak z zeszytami po 50 do wyboru będzie  ;D

WOLVERINE OMNIBUS HC VOL 02

Collecting WOLVERINE (1988) #11-30, WOLVERINE/NICK FURY: THE SCORPIO CONNECTION, WOLVERINE: THE JUNGLE ADVENTURE, WOLVERINE: BLOODLUST and material from MARVEL COMICS PRESENTS (1988) #38-71.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Antari

« Odpowiedź #1022 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 13:26:48 »
Tak, tak same słabiaki w tym vol.1. Poczekajmy aż nam ustali misiokles, które historie z Rosomakiem są najlepsze. I które można publicznie się przyznać, że sa najlepsze. No czekamy.

@xanar: wiem, chodziło mi o opinię "ekspertów" odnośnie tych zeszytów, które wchodzą w skład vol.2. Nikt tego tutaj nie czytał?

Offline misiokles

« Odpowiedź #1023 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 15:31:47 »
Tak, tak same słabiaki w tym vol.1. Poczekajmy aż nam ustali misiokles, które historie z Rosomakiem są najlepsze. I które można publicznie się przyznać, że sa najlepsze. No czekamy.

Eeee co? Omnibus jest wydaniem dla komplecistów, który w jednym tomie zbiera wszystkie historie z Wolverinem (oprócz Uncanny X-Men), które się okazały w tamtym okresie. Stad w ogóle pomysł, że ja nazwałem je słabymi i że mam podawać najlepsze. Dopowiedziałem tylko, że to nie zbiór najlepszych opowieści, żadne best-of tylko zbiór wszystkich opowieści.

I podobnie jest w vol 2. Claremont na przestrzeni zeszytów 11-30 pisał lepsze story-arki i gorsze, tak samo jak w Uncanny X-Men.

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #1024 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 15:49:26 »
I podobnie jest w vol 2. Claremont na przestrzeni zeszytów 11-30 pisał lepsze story-arki i gorsze, tak samo jak w Uncanny X-Men.
Dodam tylko jedną rzecz, bo możesz nieświadomie wprowadzić kogoś w błąd.
Claremont pisał Wolverine’a tylko do zeszytu nr 10, z podanych przez ciebie nie jest autorem ani jednego :)

Offline misiokles

« Odpowiedź #1025 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 17:51:40 »
Tak, masz rację. Pisałem z pamięci, z pracy. Tak czy siak - Gehenna Stone Affair zaczyna się fajnie, kończy mniej fajnie. Jednozeszytowce - takie meh, choć numer 21 się podobał, cross Act of vengeance - nawet, nawet. Ale ogólnie czytanie całego runu - mimo ramotkowatości historii - jeśli czyta się ciągiem i daje dużo radości. Mimo że poszczególne składowe analizowane niezależnie już tak dobre nie są. Wciąż na tym etapie Wolverine charakterem potrafi udźwignąć i mdłą historię.

Offline xanar

« Odpowiedź #1026 dnia: Wt, 01 Grudzień 2020, 17:31:52 »
Omnibus na lato 2021:

X-Factor by Peter David Omnibus Vol. 1 - collecting X-Factor (1986) #55, 70-92 & Annuals #7-8, Incredible Hulk (1968) #390-392; material from X-Factor Annuals #5-6 & New Mutants Annual #6

« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Grudzień 2020, 17:40:32 wysłana przez xanar »

Offline xanar

« Odpowiedź #1027 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 16:58:21 »
Nowe omnibusy na 2021:

Golden Age Captain America Omnibus Vol. 2
Captain America Omnibus Vol. 3
Captain America by Dan Jurgens Omnibus
Captain America by Rick Remender Omnibus
Savage Sword of Conan: The Original Marvel Years Omnibus Vol. 05
Cosmic Ghost Rider Omnibus Vol. 1
Star Wars Legends: The Old Republic Omnibus Vol. 1

W poniedziałek ma być zawartość, okładki, itd.

Offline PawelC

« Odpowiedź #1028 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 19:53:04 »
Dużo Cap'a co cieszy, ale dla mnie największy news to Ghost Rider! Byłem pewny, że to kwestia czasu aż zaczną go zbiorczo wydawać ale myślałem, że najpierw ruszą Epiki.

Offline xanar

« Odpowiedź #1029 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 19:57:44 »
Ale to jest Cosmic Ghost Rider Catesa, więc nie wiem co oni chcą tam upchać pewnie zmontują jakiegoś omnibusa 400 stron z 100$

Offline PawelC

« Odpowiedź #1030 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 20:02:05 »
 :'(

Tak, zobaczyłem szybko to co chciałem zobaczyć i wyparłem podświadomie to czego nie chciałem.

Offline gashu

« Odpowiedź #1031 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 20:18:33 »
Przez chwilę przyszło mi do głowy, żeby zainteresować się tym kosmicznym duchem zemsty, ale po tym jak trafiłem na opis wspomnianej postaci...

Cytat: Wikipedia
Cosmic Ghost Rider is a fictional superhero appearing in American comic books published by Marvel Comics. His physical appearance and origin are amalgam of Punisher and Ghost Rider.
Alter ego: Francis "Frank" Castle

:o ??? >:(

No way!

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1032 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 08:18:11 »
Xanar wiesz moze cos na temat 2 tomu Power of Shazam, pierwszy tom bardzo mi sie podobal?

Offline xanar

« Odpowiedź #1033 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 10:28:05 »
Amazon i BD pokazują December 28, 2021, ale nie wiem na ile to wartościowa informacja.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #1034 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 11:54:52 »
Omnibus na lato 2021:

X-Factor by Peter David Omnibus Vol. 1 - collecting X-Factor (1986) #55, 70-92 & Annuals #7-8, Incredible Hulk (1968) #390-392; material from X-Factor Annuals #5-6 & New Mutants Annual #6

ooooo to jest bardzo dobry news! Dopisane do listy życzeń!