Autor Wątek: Neil Gaiman  (Przeczytany 41405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline parsom

Odp: Neil Gaiman
« Odpowiedź #180 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 22:49:12 »
Ja pier... 2,5 godziny (słownie - dwie i pół godziny!), 3 osoby, jakiś czat w tle. Po co?

Freak

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 23:14:01 »
Po co w ogóle publicystyka, przecież wszystko można skondensować do grafiki na Facebooku.

Offline parsom

« Odpowiedź #182 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 23:32:08 »
Ha, ha. Publicystyka (porządna, jakiej już nie ma) opisałaby sprawę na dwóch stronach, a w radiu omówiłaby w góra 15 minut. Dzisiaj wszystko się rozwleka, roztrząsa, i nic z tego nie wynika. A właściwie wynika - sprawy istotne nikną pod nawałem mniej istotnych. A do tego każdy ma swój kanał, na którym może spędzić godziny wysłuchując łechtania swojej wizji świata.

Offline Leyek

« Odpowiedź #183 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 23:33:58 »
Rzeczony piwniczak ma niemałą wiedzę o popkulturze ogólnie i porusza na swoim podcaście bardzo szerokie spektrum amerykańskiej branży filmowej.

Nie wiem kto to jest z tego filmiku, ale to co napisałeś średnio świadczy, że ma gość kompetencje, żeby wypowiadać się w sprawach nadużyć seksualnych.

Ja pier... 2,5 godziny (słownie - dwie i pół godziny!), 3 osoby, jakiś czat w tle. Po co?

Jak to po co? Dla wyświetleń czyli kasiory :) Ale oficjalnie pewnie tacy przejęci są całą sytuacją.

Offline Xmen

« Odpowiedź #184 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 23:44:54 »
Ja też czytam marvelki. Piwniczniaka i jego kanał znam dosyć dobrze, jeszcze z czasów gdy nagrywał z SStelmachem. Fakt wiedzę na temat popkultury ma. Ale nie wiem, ty trolujesz? Jaki on mogł zrobić research? Posłuchał innych piwniczniakow, którzy słuchali innych i każdy wróży z fusów. Co oni mogą wiedzieć? Mają wgląd do zeznań, znają domniemane ofiary? Gaimana? Mają jakąś zakulisową wiedzę od osób prowadzących sprawę? Oni tylko zgadują, powielają to co już było powiedziane i leją wodę.
Masz rację dla niektórych milczenie jest szansą.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Freak

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 23:57:00 »
Leyek, gdybyś miał jakieś pojęcie o YT wiedziałbyś, że typ materiału taki jak ten jest trudny do zmonetyzowania, a YT gorzej promuje w algorytmach takie długie felietony. Żyjecie w jakiejś fantastycznej krainie, jeśli myślicie że każdy youtuber wyciąga z tego jakiś zauważalny pieniądz. Wielu już dokłada. Post taki jak większość w tym wątku - byleby coś napisać.

Xmen, bez obrazy ale mam ograniczone zasoby energii i czuję że rozmowa z Tobą to wysyłanie jej w próżnię. Takiego ignoranta dawno nie spotkałem, przez chwilę się zastanowiłem, czy czasem nie jestem na Facebooku.

Offline Komediant

« Odpowiedź #186 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 00:02:43 »
Ciężko przebrnąć przez Waszą dyskusję, ale w temacie mieszkania domniemanej ofiary u obcego mężczyzny nikt chyba nie wspomniał, że miała dziecko. Więc to powinno wyjaśniać czego ciężej było jej "wystartować". Czy domy samotnych matek mają realnie dostępne miejsca w UK nie wiem, ale chyba logiczne było że skoro jest opcja zamieszkania u znajomych, to człowiek odruchowo wybiera taką opcję, skoro tym znajomym ufa.

Samotne matki mają w UK szeroki dostęp do benefitów, mieszkania socjalne praktycznie opłaca im rząd, jeśli wynajmują prywatnie dostają dodatki mieszkaniowe pokrywające często większość, może nawet nieraz całość, czynszu.
Ściągalność alimentów też jest dość wysoka i to nie są małe kwoty, zwłaszcza na pierwsze dziecko.

Offline Xmen

« Odpowiedź #187 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 00:25:08 »
Nie obrażam się, też nie widzę sensu rozmowy z kimś kto uważa że youtuber "posiadający rozległą wiedzę o popkulturze" jest osobą rzetelną i kompetentną żeby wyjaśniać sprawy nadużyć seksualnych.
Tego "rzetelnego reportażu" nie obejrzę, napisz proszę czy rozgrzeszyli "mistrza", czy naznaczyli go piętnem "potwora".
« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Styczeń 2025, 00:27:05 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Freak

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 00:55:21 »
Tego "rzetelnego reportażu" nie obejrzę, napisz proszę czy rozgrzeszyli "mistrza", czy naznaczyli go piętnem "potwora".

Omówili dowody, kazali czekać na wyrok sądu, ale raczej nie pozostawili wątpliwości że wersja ofiary jest dla nich wiarygodniejsza.

Offline Deg

« Odpowiedź #189 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 01:06:13 »
Ten wątek jest o twórczości Gaimana, czy o czymś innym? Tak tylko pytam, bo może powinny być dwa różne.
This is my truth, tell me yours.

Offline Xmen

« Odpowiedź #190 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 01:14:20 »
Omówili dowody, kazali czekać na wyrok sądu, ale raczej nie pozostawili wątpliwości że wersja ofiary jest dla nich wiarygodniejsza.
Sorry, ale muszę- "omówili dowody" xd xd xdddd
Wątek nazywa się Neil Gaiman, więc jak sama nazwa wskazuje.
« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Styczeń 2025, 01:16:12 wysłana przez Xmen »

Offline Murazor

« Odpowiedź #191 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 07:50:23 »
Omówili dowody
To moze powinni wyslac link do sadu? Skoro juz wszystko omowili i maja doskonala wiedze i kompetencje ("niemała wiedza o popkulturze"). Pewnie dostali tez sporo lajkow co tylko potwierdza, ze maja racje ::)

Freak

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 20:20:58 »
Kompetencje na pewno mają lepsze niż użytkownicy KomikSpec - bo zadali sobie chociaż trud sprawdzić pełną historię domniemanej ofiary, a nie natrzepali kilka stron dyskusji nie zapoznawszy się nawet z pełną wersją zdarzeń. To już ważny szczegół, dlaczego wypadli na bardziej kompetentnych ;)

Offline parsom

« Odpowiedź #193 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 20:52:26 »
Normalnie zaangażowane dziennikarstwo śledcze pełną gębą! I to bez ruszania się sprzed komputera.

Offline Xmen

« Odpowiedź #194 dnia: Pt, 31 Styczeń 2025, 21:17:48 »
Do pełnej kompetencji brakuje Rutkowskiego.