Autor Wątek: Neil Gaiman  (Przeczytany 41356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Neil Gaiman
« Odpowiedź #165 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 15:01:38 »
A to muszę mieć doświadczenie życiowe, żeby wypowiadać się na jakiś temat? No nie sądzę.

To zależy od tego czy chcesz uchodzić za rozsądnego człowieka czy wolisz się wygłupić co jakiś czas (mniejsza o częstotliwość).

Przynajmniej jako, że jestem dość młody to mam dość bliskie współczesnym czasom pojęcie czym jest gwałt

Tutaj właśnie bym polemizował. Podejrzewam, że inne definicje gwałtu obowiązują w realnym świecie, inne na zachodnich kampusach.

jakie mechanizmy do niego prowadzą, kto zwykle go dokonuje

Rozumiem, że jesteś po kryminologii ze specjalizacją pod kątem wiktymologii.

To ty na razie się mnie czepiasz i wyrobiłeś sobie o mnie opinię dziwną, nie odwrotnie.

Ja nie tyle się czepiam co odpowiadam na wpisy, które są ewidentnie teoretyczne a jednocześnie przedstawiane z pozycji obowiązującej prawdy objawionej, którą reszta ma przyjąć bez zbędnej dyskusji.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Leyek

« Odpowiedź #166 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 15:15:13 »
A to muszę mieć doświadczenie życiowe, żeby wypowiadać się na jakiś temat?

:D :D :D rozkoszne.

I nie mam największego doświadczenia na tym forum - jasne, nie mam, nigdzie nie napisałem, że mam je, ale mimo wszystko mam parę osób które jak widać zgadzają się ze mną, znam stąd osobiście też trzy osoby. Nie uważam się już za takiego świeżaka kompletnego (z resztą 800 ponad polubień moich postów sam sobie raczej nie dałem  ;) )

Ci, którzy Tobie odpisują mają więcej lajków, więc idąc Twoim tokiem rozumowania więcej osób się z nimi zgadza ;)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #167 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 15:31:37 »
Skupianie się na lajkach wyraźnie świadczy o braku doświadczenia życiowego. Oczywiście mówię ogólnie, bez wskazywania na konkretne osoby.

Offline Takesh

« Odpowiedź #168 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 16:51:51 »
Ale te 800 "lajków" to dostał za posty w tym wątku odnosnie tego co pisze, czy za inne rzeczy? Bo ja mam ich ponad 2800 i nie wiem czy to znaczy, że więcej osób zgadza się z moimi poglądami mimo, że ich nie przedstawiłem? Np. na temat gospodarki agrarnej Europy przed XIX wiekiem?

« Odpowiedź #169 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 17:27:27 »
"nie masz największego doświadczenia życiowego na tym forum" - nie ma tutaj mowy konkretnie o tej nitce i tej dyskusji. Dotyczy tutaj całego forum. A na całym forum ktoś mi tam te polubienia zostawia, nawet w tej dyskusji je dostaję od niektórych (od osób które mnie wcale nie dziwią, że od nich je dostaję, bo nie raz pisały one z sensem i z rozumem).
Ale spoko, nigdzie nie zaprzeczyłem, że wy dostajecie więcej polubień pod odpowiedziami, to tylko tym bardziej jest dla mnie przykre, że w sumie waszym zdaniem to wy macie rację.

"Tutaj właśnie bym polemizował. Podejrzewam, że inne definicje gwałtu obowiązują w realnym świecie, inne na zachodnich kampusach." - a ja podejrzewam, że gwałt to gwałt, i wszędzie jego definicja jest taka sama. Ale no oczywiście jak zawsze ten mistyczny, gorszy, zniszczony zachód  ;)

Wielu było takich którzy uniknęli wymiaru sprawiedliwości, zwykle ci z kasą - mistyczny Tomasz Hajto też uniknął więzienia - a czy jest niewinny? No śmiem wątpić.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline OokamiG

« Odpowiedź #170 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 18:13:42 »
Powinieneś sobie uświadomić, że dyskusja nie może się sprowadzać, do tego kto ma więcej lajków. To ty zacząłeś temat o lajkach i teraz wmawiasz innym, że też na to patrzą. Jest to gówniarska logika.

« Odpowiedź #171 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 18:26:02 »
Mam gdzieś ile dostałem, ile ktoś ich ma. Przecież to nie ja zacząłem, że pod moimi odpowiedziami jest więcej polubień niż pod moimi wiadomościami  ::)
Nie ważne, powiedziałem co miałem powiedzieć na temat Gaimana, tego co uważacie o kobietach, i c o uważacie na temat wykorzystania seksualnego.
Każdy dobrze wie, że nie dostanie on wyroku ma ma kase i po prostu załatwi to w ten sposób - i wtedy będzie można powiedzieć, że przecież skoro nie dostał wyroku to jest niewinny  ::)
Tak jak wielu innych znanych bogatych ludzi którzy robili wałki, ale z racji dużej ilości pieniędzy mogli zrobić z tego użytek.
Tyle ode mnie.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline OokamiG

« Odpowiedź #172 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 18:35:58 »
Nie uważam się już za takiego świeżaka kompletnego (z resztą 800 ponad polubień moich postów sam sobie raczej nie dałem  ;) )

Online Interloper

« Odpowiedź #173 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 18:43:57 »
wayne_collector powinien zmienić nicka na wayne_fikołek.

Offline Koalar

« Odpowiedź #174 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 19:51:43 »
Taki filmik mi się przypomniał w kwestii zaufania do dziennikarzy i oskarżeń o niewłaściwe zachowania seksualne:

pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline parsom

« Odpowiedź #175 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 20:01:42 »
a ja podejrzewam, że gwałt to gwałt, i wszędzie jego definicja jest taka sama.

No i źle podejrzewasz: https://en.wikipedia.org/wiki/Rape#Definitions

Offline Xmen

« Odpowiedź #176 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 21:33:18 »
Seks za pieniądze, to się prostytucja nazywa.
To jak z mandioką "honor czy biznes", wybór należy do ciebie. Podobnie jak w tamtym wątku zdania są jak dupa, podzielone.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Freak

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 18:21:38 »
Ciężko przebrnąć przez Waszą dyskusję, ale w temacie mieszkania domniemanej ofiary u obcego mężczyzny nikt chyba nie wspomniał, że miała dziecko. Więc to powinno wyjaśniać czego ciężej było jej "wystartować". Czy domy samotnych matek mają realnie dostępne miejsca w UK nie wiem, ale chyba logiczne było że skoro jest opcja zamieszkania u znajomych, to człowiek odruchowo wybiera taką opcję, skoro tym znajomym ufa. W tym materiale szczegółowo omówiono sprawę, polecam się zapoznać, bo po seansie tego filmu część postów w ogóle by się nie pojawiła.

Offline Xmen

« Odpowiedź #178 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 21:48:51 »
Nie żebym bronił "potwora" i "mistrza", ale wątpię żeby 40 letni piwniczniak oderwany łomem od marvelkow mogł jakoś naświetlic taki trudny temat. Tym bardziej że ich "wiedza" opiera się na innych podcastach.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Freak

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 21:59:24 »
Już sam research wynosi wartość ich komentarza ponad większość tego tematu, w którym prawie nikt lub nikt tego trudu sobie nie zadał, i dyskutował wokół pobocznych przeinaczonych wątków. Tego infantylnego komentarza na temat "piwniczaka od Marvela" nie skontruje, ale więcej mówi o Tobie samym. Rzeczony piwniczak ma niemałą wiedzę o popkulturze ogólnie i porusza na swoim podcaście bardzo szerokie spektrum amerykańskiej branży filmowej. Czas zaktualizować informacje na temat osób o których się wypowiadasz. Milczenie jest złotem, ale dla niektórych bywa też szansą.