Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1200 dnia: Cz, 07 Grudzień 2023, 15:59:26 »
@michał81 pisze jak zwykle tylko po to, żeby się przywalić bez sensu. Panini wspomniało o tej płycie w jednym zdaniu. A ja sobie przypomniałem jak to naprawdę było opisane w Historii Marvela i że nie było tak wesoło jak nazwa fanklubu by na to wskazywała
Bazylu, Bazylu, nie pierwszy raz w tej kolekcji materiały dodatkowe powtarzają materiał z przytoczonej książki przez ciebie, szkoda że nie jesteś konsekwentny w swoich działaniach i wybiórczo traktujesz te fakty jednemu wydawcy zwracając uwagę że publikuje w swoich komiksach materiał juz wcześniej wydany przez kogoś innego rozpisując się o tym na kilka postów a innym razem to przemilczasz udając że takiego czegoś nie ma. Twardym bądź i obdzielaj wszystki po równo, a nie miękką fają.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1201 dnia: Cz, 07 Grudzień 2023, 16:54:27 »
Jeśli nie widzisz różnicy między krytycznym spojrzeniem Sean'a Howe na historię wydawnictwa a punktem widzenia Marvela to przykro mi z tego powodu. Nie są takie same. To akurat jest jeszcze jeden plus tej Kolekcji - punkt widzenia wydawnictwa, który możemy porównywać z książką o historii Marvela.

Offline michał81

« Odpowiedź #1202 dnia: Cz, 07 Grudzień 2023, 19:08:45 »
Jeśli nie widzisz różnicy między krytycznym spojrzeniem Sean'a Howe na historię wydawnictwa a punktem widzenia Marvela to przykro mi z tego powodu. Nie są takie same. To akurat jest jeszcze jeden plus tej Kolekcji - punkt widzenia wydawnictwa, który możemy porównywać z książką o historii Marvela.

W przypadku Hachette nie ma nic dodatkowego w tych materiałach z historii Marvela, tam są suche fakty, dla mnie to była tylko powtórka z książki Howe'a, która jak sam przyznajesz zawiera więcej publicystki od autora. Więc nie rozumiem czemu to bronisz i robisz takie wrzutki od której zaczęła się dyskusja, kiedy innym wydawcą jedziesz za powtarzania materiału publikowanego wcześniej. Nie wybronisz tego nie ważne jakie fikołki i głupoty będziesz pisał.

Powinni to wyciąć, co by zmniejszyło może cenę tej kolekcji, która chyba przezywa kryzys sprzedażowy.

Offline Crono

« Odpowiedź #1203 dnia: Cz, 07 Grudzień 2023, 19:39:10 »
Kryzys sprzedażowy może jakiś jest, ale numery z pająkiem raczej sprzedają się dobrze. Co do treści samej kolekcji - duży plus dla Hachette za to że zamieszcza dane zeszyty w całości (no prawie, oczywiście bez stron klubowych czy reklam). Taki annual F4 czy annual Spider-Man zawiera wiele stron, które normalnie byłyby wycięte (zresztą, annual Spider-Man już był u nas wydany, właśnie bez tych dodatkowych stron, tylko główna historia).

« Odpowiedź #1204 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 13:52:24 »
Kryzys sprzedażowy może jakiś jest, ale numery z pająkiem raczej sprzedają się dobrze. Co do treści samej kolekcji - duży plus dla Hachette za to że zamieszcza dane zeszyty w całości (no prawie, oczywiście bez stron klubowych czy reklam). Taki annual F4 czy annual Spider-Man zawiera wiele stron, które normalnie byłyby wycięte (zresztą, annual Spider-Man już był u nas wydany, właśnie bez tych dodatkowych stron, tylko główna historia).
Kolekcja ta ogólnie poza prenumeratą właśnie ogólnie słabo się sprzedaje, zawsze widzę poprzednie tomy w Empikach po premierze kolejnego. Jedynie właśnie Spider-Man schodzi od razu, co mnie nie dziwi bo ze wszystkich tych pierwszych historii on moim zdaniem najlepiej się czyta.
I dokładnie, można narzekać na jakość samej treści, ale plusik duży za tą kolekcję, bo dzięki temu możemy sobie zebrać kompletne historie danych postaci od ich samych początków, i to na naszym rynku.  :). Jedynie kiedyś trzeba jakąś obwolutę zamówić bo pocięta panorama trochę kłuje w oczy jednak.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1205 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 14:09:02 »
Jedynie kiedyś trzeba jakąś obwolutę zamówić bo pocięta panorama trochę kłuje w oczy jednak.

Kompletna też nie wygląda lepiej. Na panoramie powinny być duże obiekty,  nie takie malutkie okładki zeszytów. Nic na nich nie widać.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1206 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 17:08:07 »
Ale wiecie, że Kolekcje tak mają, że dostępne są dwa numery na raz. Najnowszy i numer poprzedni. Bizdc też tak ma. Nie wiem o co chodzi z okładkami na panoramie. Ja widzę wszystko dobrze.

Offline SawiK

« Odpowiedź #1207 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 18:03:04 »
Bez obrazy Bzyl ale ty patrzysz na kolekcje jak nikt inny, tak wyjątkowo i niepowtarzalnie ;)

Offline eridraven

« Odpowiedź #1208 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 18:04:17 »
Ale wiecie, że Kolekcje tak mają, że dostępne są dwa numery na raz. Najnowszy i numer poprzedni. Bizdc też tak ma. Nie wiem o co chodzi z okładkami na panoramie. Ja widzę wszystko dobrze.

W sklepie Hachette są dłużej dostępne
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Crono

« Odpowiedź #1209 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 19:54:10 »
Tak samo jak w sklepie Egmontu są dostępne komiksy Egmontu wydane kilka lat temu... Dajcie już z tym spokój. Wszyscy wiemy że kolekcja Hachette jest traktowana jak prasa. Od dosyć dawna dostępne są dwa numery jednocześnie na półkach w empiku, a w sklepie Hachette dłużej (jeżeli nakład im się nie skończy to pewnie komiksy te będą dostępne jeszcze przez jakiś czas po zakończeniu kolekcji, potem licencja wygasa). Inna sprawa, że ich sklep internetowy nie jest na bieżąco aktualizowany, więc często tam mają poślizgi.

Offline Saruman

« Odpowiedź #1210 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 12:29:14 »
Z prenumeraty grudniowej:
Marvel Origins - 24 - Spider Man, tom 5 (Amazing Spider-Man #18-22)
Marvel Origins - 25 - Kapitan Ameryka, tom 1 (Tales of Suspense #59-68)
+ podpórki

Offline Kadet

« Odpowiedź #1211 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 19:59:39 »
Żeby uzasadnić obecność Venoma, to ta kolekcja będzie musiała dostać parę sporych przedłużeń... :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1212 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 21:06:22 »
Fajne te podpórki. Khcem.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1213 dnia: Cz, 14 Grudzień 2023, 06:41:33 »
Żeby uzasadnić obecność Venoma, to ta kolekcja będzie musiała dostać parę sporych przedłużeń... :)
Mnie się nigdzie nie spieszy. Poprzednie kolekcje narobiły bałaganu, to przynajmniej ta go posprząta, choć czasem trzeba zacisnąć zęby.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1214 dnia: Pt, 22 Grudzień 2023, 23:03:39 »
Perypetii Kapitana Ameryki w ramach tej kolekcji wypatrywałem od samego jej początku. Tym bardziej miło, że się załapały. Z miejsca znać, że panowie Lee i Kirby w sposób szczególny świetnie się przy jej realizacji bawili. Być może także z tego względu, że dla obu był to na swój sposób powrót do początków ich twórczej aktywności. Obaj także lubowali się w komiksach wojennych, a nie będzie zapewne nadmiernym zaskoczeniem, że również tę konwencję ujęto w niniejszym zbiorze. Wartkość, przygodowe rozbuchanie oraz dynamiczne rysunki "Króla" sprawiły, że przynajmniej dla mnie jest to jeden z "najmocniejszych" tomów tej ogólnie w swojej klasie bardzo udanej kolekcji.