Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 92335 razy)

eridraven, tomekrusłan i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline donT

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #660 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 11:01:55 »
Tylko bardziej wolałem rysunki Quesady w "Diable Stróżu" niż tutaj. W dodatkach piszą, że specjalnie uprościł swoją kreskę, żeby skupić się na historii, ale ja nie kupuję takiego tłumaczenia. Znowu postacie wyglądają jak maszkary, pokraczne karykatury, których nie sposób polubić i w nie uwierzyć. I po cholerę zrobił z Matta takiego pakera?? Jest wytłumaczenie że miało to nawiązywać do tego, że jego ojciec był zwalistym bokserem, ale ja tego nie kupuję, skoro każden jeden inny artysta rysował DD jako umięśnionego atletę a nie zwalistego mięśniaka. Sam Quesada wrócił do szczuplejszej formy w szóstym zeszycie, więc nawet on nie utrzymał nowej wizji w swojej własnej miniserii.

Wypowiedzial sie ekspert od rysownikow i innych, komiksowych spraw wszelakich.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #661 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 23:00:29 »
To już subiektywna ocena co tam się komuś podoba czy nie.
Akurat na tego "Ojca" się szarpnąłęm, bo to premierowy materiał i nie chciałem później buszować po antykwariatach. Przy okazji, w Inmedio mieli też "Mity". Pomyślałem sobie - kurcze, skoro im nie zeszło to może ma to jeszcze jakiś Empik albo Gildia i idzie dostać to taniej... No i widzę, że "Mity" są za 43 złote w formie zamówienia online. W dodatku są zarejestrowane w kategorii "Książki" a nie "Prasa". Szybkie sprawdzenie jak sprawy mają się z "Ojcem"... I to już niestety wisiało pod "Prasą".

Zgaduje, że zapaleńcy wiedzieli o tym myku, ja nie wiedziałem. czyli jakby uzbierać 3 tomy z tych, co się nie sprzedały, to z tym Empik Premium albo aplikacją można chyba coś jeszcze uciąć? Ewentualnie cashback.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #662 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 00:23:19 »
Można zamówić mity online w tej niższej cenie i odbierając stacjonarnie zakupić ojca, gdzie w dniu odbioru masz rabat 20% na większość rzeczy w sklepie. Może by tak przeszło.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #663 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 12:08:25 »
No tak, tylko, że mam już Mity. A jeśli "Ojciec" jest w kategorii Prasa, to ten kupon 20% też na niego nie zadziała. Ewentualnie można kupować z cashbackiem Lety Shops przez internet. Mi się wyświetla na Empik.com 6.88% Zawsze będzie taniej.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Październik 2025, 12:10:33 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Piterrini

« Odpowiedź #664 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 18:02:28 »
Podobnie myślałem, że może się uda z kodem kupić Daredevila (kodu nie wrzuciłem na forum bo nie działają linki a z aplikacji nie korzystam), jeszcze za te 40-coś bym wziął, bo recenzje ma dobre ta miniseria, ale że kod podobno (pracownik wprowadził wewnętrznie) i tak nie działa (DD jako prasa, Mity książka...), to odpuściłem.

Przejrzałem "gdzie indziej" i wizualnie to nie jest Quesada z Guardian Devil (chociaż to w dużym stopniu kwestia tuszu), ale źle nie jest, myślę że spójna wizja kompozycji, tuszu i kolorów, kompromis pomiędzy "cukierkowym" wcześniejszym Quesadą a bardziej w kierunku Maleeva+Hollingswortha/Macka wówczas w głównej serii.

Także na razie tylko na tego Spidera się czaję.

Edit: O, jeszcze może to Ribica:
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Październik 2025, 18:11:01 wysłana przez Piterrini »

Online eridraven

« Odpowiedź #665 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 09:31:47 »
Niedawno otrzymałem paczkę z dwoma, kolejnymi tomami kolekcji Marvel Must-Have. Hachette przesłało mi:
🤜"Mity" (premiera w salonach prasowych 30 września 2025 roku)
🤜"Daredevil. Ojciec" (premiera w salonach prasowych 14 października 2025 roku).

Jak wyglądają te komiksy? Czy warto mieć oba tomy? Co o kolekcji myśli 8azyliszek z forum KOMIKSpec?

Odpowiedzi na te i zapewne kilka innych pytań znajdziecie - oglądając mój materiał.

« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Październik 2025, 09:40:15 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline bababatman

« Odpowiedź #666 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 14:30:23 »
Niedawno otrzymałem paczkę z dwoma, kolejnymi tomami kolekcji Marvel Must-Have. Hachette przesłało mi:
🤜"Mity" (premiera w salonach prasowych 30 września 2025 roku)
🤜"Daredevil. Ojciec" (premiera w salonach prasowych 14 października 2025 roku).

Jak wyglądają te komiksy? Czy warto mieć oba tomy? Co o kolekcji myśli 8azyliszek z forum KOMIKSpec?

Odpowiedzi na te i zapewne kilka innych pytań znajdziecie - oglądając mój materiał.

Jak szukacie jakieś fajnej atrakcji na wieczór to proponuję włączyć to nagranie i za każdym razem jak w materiale o kolekcji Hachette pada słowo "Egmont" albo "Kołodziejczak" wypowiadane przez towarzysza Bazyliszka, proponuję wypijać kielicha.

Online Popiel

« Odpowiedź #667 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 16:00:44 »
Odsłuchałem jakoś do osiemnastej minuty. Jeden nie jest pewien a drugi się nie zna.
Prowadzi ślepy kulawego a dokąd idą - sami nie wiedzą.

Daremny trud, naprawdę.

Online eridraven

« Odpowiedź #668 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 16:44:39 »
Odsłuchałem jakoś do osiemnastej minuty. Jeden nie jest pewien a drugi się nie zna.
Prowadzi ślepy kulawego a dokąd idą - sami nie wiedzą.

Daremny trud, naprawdę.

Widzę, że wyciąganie z kontekstu u Ciebie Robercie zawsze na propsie :) Tak trzymać!
Komiks to tylko hobby

Online Popiel

« Odpowiedź #669 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 17:03:58 »
Jakie wyciąganie z jakiego kontekstu?

Twój blog jest znany w komiksowie z literówek, niegramatycznego składania wypowiedzi oraz z paznokci, które szarpią taśmę klejącą w unboxingach.

Bazyliszek jest znany z ignorancji, nienawiści do Egmontu oraz pitolenia trzy po trzy.

Dobraliście się zatem wspaniale.

Jaki kontekst masz na myśli?

Online eridraven

« Odpowiedź #670 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 17:11:41 »
Jaki kontekst masz na myśli?

Nuuuuuuuudaaaa te Twoje patointeligenckie wojenki z bloggerami.

BTW właśnie popełniłeś jeden z grzechów, o który ich wielokrotnie oskarżałes 😉

A może od początku była to psychologia odwrotna 🤔
Komiks to tylko hobby

Online Popiel

« Odpowiedź #671 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 17:32:13 »
Nie używaj proszę słów, których nie rozumiesz. Wiem, za późno.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #672 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 17:57:31 »
Bardzo często używasz słów, których właściwego sensu nie rozumiesz, a mimo to usiłujesz pouczać innych użytkowników forum. To na swój sposób urocze, że nie dostrzegasz tego paradoksu i tym samym sam wciszkasz się na pole minowe 😎

Offline OokamiG

« Odpowiedź #673 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 18:48:12 »
Bardzo często używasz słów, których właściwego sensu nie rozumiesz, a mimo to usiłujesz pouczać innych użytkowników forum. To na swój sposób urocze, że nie dostrzegasz tego paradoksu i tym samym sam wciszkasz się na pole minowe 😎

Ale Popiel czy eridraven?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #674 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 18:51:26 »
Już ,,nuworysz" Popiel dobrze wie o kiim mowa 😎