Autor Wątek: Marvel Limited od Egmontu  (Przeczytany 62058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Marvel Limited od Egmontu
« Odpowiedź #285 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 15:50:54 »
Poszła paczkometem!

Offline michał81

« Odpowiedź #286 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 16:02:17 »
Zamiast Dr Strange'a mogli dac Didtko tylko z Amazing Spider man no chyba ze plajuja to kiedys w epicach.
Ditko zdecydowanie lepszy w Dr Strange. Nawet fabularnie jest to lepsze od Spider-mana.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 17:18:59 »
Ditko zdecydowanie lepszy w Dr Strange. Nawet fabularnie jest to lepsze od Spider-mana.

Zgadzam sie choc dla wikszosci to ramotka i Spider-man w tytule wiecej by przyciagnal potecjalnych kupujacych.

Offline xanar

« Odpowiedź #288 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 17:26:46 »
To nie ma znaczenia jaki tytuł, gdzie nie wejdę to pod tymi książkami z "Marvel Limited" 3/4 komentarzy jest o tym, że słabo bo drogo.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Szekak

« Odpowiedź #289 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 17:27:47 »
A gdzie wchodzisz? Tez bym sobie poczytal.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline xanar

« Odpowiedź #290 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 17:36:58 »
Na gildii, czy Facebooku Świata komiksu pod Strangem takie komentarze są. Trochę to głupie, to tak jak ja bym poszedł np. do salonu Maserati i mówił, że mają drogie samochody.

Offline michał81

« Odpowiedź #291 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 18:23:53 »
Rzeczywiście na Przedwiecznych nie było takiego narzekania na cenę, przy Dr Strange'u jest tego więcej.
« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Październik 2021, 18:36:37 wysłana przez michał81 »

Offline sad_drone

« Odpowiedź #292 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 18:54:33 »
Stawiam że narzekający w ogóle nie wiedzą co to za komiks do końca, przedwiecznych kojarzą tylko pasjonaci a strange to popularna postać. może to i lepiej że casual nie kupi tego komiksu przez cenę bo mógłby sie nieprzyjemnie zaskoczyć ;)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #293 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 19:49:35 »
No bo tak jest, Eternalsów to pewnie teraz ktoś skojarzy bo film. Tego Strange'a to połowę można kupić za 40 na popularny portalu aukcyjnym.

Na Gildii są też dwa komentarze odnośnie WKKM 72

Grzegorz • 5 lat temu
Nie zachwyca. Jak dla mnie to jeden z najsłabszych komiksów z WKKM. Nie mogłem przez niego przebrnąć - utknąłem w połowie. Poprzednia część przygód doktora Strange była znacznie ciekawsza.

Zumar  Grzegorz • 5 lat temu
Zgadzam się, bardzo słaby komiks. Porównywalny (słabością) z "Hulk: Niemy Krzyk" (WKKM 7). No ale tak już jest z komiksami z innej epoki, w dzisiejszym czasach "nie biorą". Ale z drugiej strony, aby docenić perełki w kolekcji, trzeba mieć kontrast ze słabszymi pozycjami.

Także ten, i dobrze TK mówił, że nie ma sensu tego wydawać w normalnym formacie.

Offline Crono

« Odpowiedź #294 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 20:29:10 »
Jak to jest, że Marvela z lat sześćdziesiątych ciężko się czyta, a taki Asteriks czy Donald Barksa (nawet z lat wcześniejszych!) bawi do dziś?

Offline pawlis

« Odpowiedź #295 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 20:56:30 »
Wg mnie Donaldy są dość ponadczasowe (no dobra, klapsy w kuper i Kaczor Daffy w słomianej spódniczce dzisiaj nie przechodzą ;)) - brak wszechobecnego narratora, a jak już to tam gdzie jest potrzebny, cartoonowy design jest mniej podatny na upływ czasu, kanonów i gustów. Tak samo dialogi i postawy. Podobnie jest z Asteriksem.

Chociaż niektóre poważne frankofony z podobnego okresu dają radę - też nie nadużywa się narratora, a także rysunki są bardziej wycyzelowane w stosunku do Amerykanów i obecnemu czytelnikowi jeśli nie przypadnie do gustu fabuła, to doceni talent rysownika.

Offline Motyl

« Odpowiedź #296 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 21:08:18 »
No bo tak jest, Eternalsów to pewnie teraz ktoś skojarzy bo film.

Na pewno? Komiks ma tytuł Przedwieczni, a dystrybutor nie pokusił się o przetłumaczenie Eternals. Dodatkowo reklamuje film tak: „Eternals” to nowa grupa superbohaterów w świecie kinowym Marvela.
W Ameryce natomiast tak: The saga of the Eternals, a race of immortal beings who lived on Earth and shaped its history and civilizations.
Jest różnica, prawda? Jak ktoś jest w komiksach zielony, to może jeszcze pomyśleć, że ci Eternals to żadni tam Przedwieczni, tylko tacy kolejni Avengers, przecież kolejni superbohaterowie w MCU. Eternals, Avengers, brzmi tak podobnie.

Offline xanar

« Odpowiedź #297 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 22:14:13 »
Nawet nie wiedziałem, że tego nie przetłumaczyli, no to Egmont zrobił marketingowy błąd :)

Jak to jest, że Marvela z lat sześćdziesiątych ciężko się czyta, a taki Asteriks czy Donald Barksa (nawet z lat wcześniejszych!) bawi do dziś?

Ja przeczytałem Fantastic Four na razie ok. 100 pierwszych zeszytów, na początku może być trochę ciężko, bo oni sami nie wiedzieli co to ma być, ale później to rewelacja, tylko trzeba wziąć poprawkę, że to lata 60-te, no i nie bać się czytania.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #298 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 22:49:34 »
Tylko że ta seria nie jest przeznaczona dla nowicjuszy co zobaczyli film i chcą przeczytać losowy komiks o tych bohaterach. To dka tych co wiedzą za co płacą.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Adolf

« Odpowiedź #299 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 23:01:47 »
Film Eternals zaliczył obsuwę przez pandemię i popsuł premierę Egmontowi. Zamieszanie z tytułem też nie pomoże pozbyć się zalegających tomów. Nie znaczy to, że komiks okazał się stratny, choć mógłby sprzedać się lepiej.

Z Doktorem Strangem widzę podobna sytuacja, premiera filmu ucieka, choć tylko nieznacznie. Na szczęście jest to popularniejsza postać, która pojawi się choćby w No Way Home, co podtrzyma właściwe zainteresowanie.

Jeśli Egmont kieruje się tym, że daje ramotki postaci, które są popularne w kinach, to zapewne w liście premier obrazów na 2022 mamy odpowiedź co do następnego tomu. Czarna Pantera? Kapitan Marvel?