Autor Wątek: Marvel Limited od Egmontu  (Przeczytany 65385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Marvel Limited od Egmontu
« Odpowiedź #270 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 11:48:47 »
Ciekawe jak długo pociągnie ta linia wydawnicza, narazie przeskoczyła Power Rangers o tom  ;). Jak narazie to komplet tomów nadal dostępny, przy limitowanym nakładzie.
Tak, bo wydawanie PR w standardowym hardcoverze i serii takiej jak Marvel Limited, to praktycznie tego samego rodzaju przedsięwzięcia wydawnicze ;-) Good One & You Make My Day ;-D Swoją drogą Brawo Ty, że pamiętasz jeszcze o tych Rangersach ;-)))
« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Październik 2021, 11:51:02 wysłana przez Kandor »

Offline xanar

« Odpowiedź #271 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 12:18:25 »
Jakby się się nie sprzedawało to nie wydaliby kolejnego tytułu i poprzestali na tym pierwszym (którego nikt miał nie kupić), śmiem twierdzić, że się dobrze sprzedaję bo "poszerzyli" na Strażników.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #272 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 12:34:19 »
Żartobliwie porównałem do PR. Ale wydane w tym samym czasie dwa tomy Batman Black&White rozeszły się w ciągu miesiąca i brak możliwości ich zamówienia. Ciekawe czy nowy Noir sprzeda się też tak szybko? No ale Przedwieczni to nie Batman. 😉
Może jest w tym trochę prawdy że czytelnicy Marvela szukają jak najtańszych wydań i po takie drogie wydania nie sięgają zbytnio.

Offline michał81

« Odpowiedź #273 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 12:41:29 »
Jakby się się nie sprzedawało to nie wydaliby kolejnego tytułu i poprzestali na tym pierwszym (którego nikt miał nie kupić), śmiem twierdzić, że się dobrze sprzedaję bo "poszerzyli" na Strażników.
Sprzedaż PR była podobno katastrofalna. A co do ciągu dalszego tej linii to się jeszcze okaże. I Przedwieczni to nie Strażnicy. Niestety Marvel chyba nie ma tak mocnego tytułu jak Strażnicy czy Batman, który nie ważne w jakiej formie sprzeda się na naszym rynku, nawet kilkukrotnie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #274 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 12:45:01 »
Mysle, ze Egmont jest zadowolony ze sprzedazy, skoro przyspieszyl z kolekcjonerskimi wydaniami w mega formacie, bo tak nalezy odbierac komiksy z serii Noir, Marvel Limited i Straznikow. Swoja droga, przy rosnacych cenach papieru w przyszlym roku okladkowa moze skoczyc w okolice 400zl przy jakims grubasie. Rzecz absolutnie nie do pomyslenia jeszcze kilka lat temu. Niesamowicie rozbudowany rynek nam sie zrobil, puzzle, wydania kolekcjonerskie, metal hurlant, jakies kolekcje Predatora, Incal czarnobialy, kolejny artbook Manary, nawet smutna Muza puscila numerowana edycje Klossa. Marzenia sie spelniaja.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline xanar

« Odpowiedź #275 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 13:06:24 »
Sprzedaż PR była podobno katastrofalna. A co do ciągu dalszego tej linii to się jeszcze okaże. I Przedwieczni to nie Strażnicy. Niestety Marvel chyba nie ma tak mocnego tytułu jak Strażnicy czy Batman, który nie ważne w jakiej formie sprzeda się na naszym rynku, nawet kilkukrotnie.
Czy jak był byś wydawcą i widziałbyś, że Przedwieczni się nie sprzedają to wydałbyś kolejny tytuł po ośmiu miesiącach i jeszcze jeden po kolejnych pięciu ? (Zaznaczam, że to jest firma prywatna a nie państwowa)

Power Rangers wydali drugi tom po ośmiu miesiącach i kolejnego nie wydali bo się nie sprzedawało.

W Dc sprzedaje się praktycznie tylko Batman (to samo jest w USA, aktualna oferta to ponad połowa tytułów z Batmanem), zresztą można porównać z ofertą w sc z Marvelem.

Offline srogin

« Odpowiedź #276 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 13:18:48 »
Info o "Przedwiecznych" w Gildii:
"Nakład jest wyczerpany, ale mamy jeszcze dwie sztuki w magazynie."

Offline michał81

« Odpowiedź #277 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 13:48:22 »
Info o "Przedwiecznych" w Gildii:
"Nakład jest wyczerpany, ale mamy jeszcze dwie sztuki w magazynie."
Na arosie 12 sztuk.
W Tantisie dostawa w ciągu 24 h.
I najważniejsze w sklepie firmowym Egmontu też można kupić.
Normalnie wyprzedany ten nakład.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 14:06:45 »

Choćby Marvels na pewno by się sprzedało dużo lepiej, Przedwieczni to był od początku dziwny wybór.

Offline misiokles

« Odpowiedź #279 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 14:15:47 »
Czy jak był byś wydawcą i widziałbyś, że Przedwieczni się nie sprzedają to wydałbyś kolejny tytuł po ośmiu miesiącach i jeszcze jeden po kolejnych pięciu ? (Zaznaczam, że to jest firma prywatna a nie państwowa)
Pewnie bym wydał, gdyż taką umowę wiązaną podpisałem z Marvelem. Ci mi sprzedali licencję na chodliwy tytuł, ale wymusili dziwną linię wydawniczą na zasadzie - nawet jak się nie sprzeda to i tak będziesz na plusie z chodliwego tytułu.

Offline michał81

« Odpowiedź #280 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 14:21:16 »
Choćby Marvels na pewno by się sprzedało dużo lepiej, Przedwieczni to był od początku dziwny wybór.
Do Marvels ma prawa Mucha, a nie Egmont. 😉

Offline Castiglione

« Odpowiedź #281 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 14:27:04 »
A czy przypadkiem ta linia nie jest po prostu dla komiksów, których nie opłaciłoby się wydać inaczej i w normalnym wydaniu byśmy ich raczej nie dostali? Ewentualne wznowienie "Marvels" w standardowym formacie raczej nie miałoby problemów ze sprzedażą, podczas gdy TK mówił, że rzeczy z "Limited" nie będą pojawiać się w budżetowych wersjach. Także wydawanie topowych tytułów w tej serii byłoby marnowaniem materiału i blokowaniem normalnych wydań - chyba, że na zasadzie, jak ze "Strażnikami", gdzie wersja powiększona pojawia się później i jest obok standardowej.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 14:52:33 »
Fakt, Marvels to Mucha, ale to był tylko przykład. Znam tłumaczenia TK i zakładam, że on o wiele lepiej rozumie tę branżę niż ja, więc to nie krytyka tylko zdziwienie. Wydaje mi się logiczne właśnie zaczęcie od najlepszych tytułów, top of the top, właśnie żeby były dostępne dwa równoległe wydania. Tę  nową edycję Strażników traktuję właśnie jak coś takiego od czego można by zacząć w Marvelu również. Ja się cieszę z Przedwiecznych, wręcz się jaram, ale nie oszukujmy się to wyszło w paruset sztukach nakładu (TK sam to mówił) i nadal się nie może sprzedać, to dziwny model biznesowy.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 15:13:35 »
Zamiast Dr Strange'a mogli dac Didtko tylko z Amazing Spider man no chyba ze plajuja to kiedys w epicach.

Offline xanar

« Odpowiedź #284 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 15:15:06 »
Pewnie bym wydał, gdyż taką umowę wiązaną podpisałem z Marvelem. Ci mi sprzedali licencję na chodliwy tytuł, ale wymusili dziwną linię wydawniczą na zasadzie - nawet jak się nie sprzeda to i tak będziesz na plusie z chodliwego tytułu.
Podeślij tą umowę.