Autor Wątek: Marvel Legendary - nowa kolekcja wystartowała w UK  (Przeczytany 30004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Marvel Legendary - nowa kolekcja wystartowała w UK
« Odpowiedź #135 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 16:20:15 »
IMHO z tego powodu polski oddział Hachette zdecydował się właśnie na publikację Marvel Origins na naszym rynku. Bo wobec Kolekcji Ultimate i Marvel Legendary, te Początki miały najmniejszą liczbę dubli.
Trzeba być ślepy i ograniczonym, aby pisać takie posty, kiedy ten sam wydawca wydał kolekcje DC, gdzie co drugi komiks jest wznowieniem komiksu (nie dublem) wydanego wcześniej i w sporej części dostępnym na rynku i to nieraz w rozszerzonej lub tańszej edycji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #136 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 21:32:08 »
@UP
Ke? Co ty wypisujesz?

Jak 31 powtórzonych komiksów jest "co drugim komiksem"? Z tego dwutomowa Wojna Korpusu Sinestro i Kosmiczna Odyseja, to w sumie nie są duble, bo Egmont je wydał po starcie testu Kolekcji. Jak kiedyś przed WKKDC PL.

Jasne - Hachette mogłoby nie wydawać 30 dubli na 100 tomów w BiZDC. No ale kto dziś wydaje dobrze? Egmont dubluje masę komiksów po TM Semic i WKKDC. Ale michał81 zawsze będzie antykolekcyjny dla zasady, mimo tylu dobrych premierowych komiksów na liście. Jak zawsze tytuły bronią się same.

Offline chch

« Odpowiedź #137 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 21:41:08 »
Z tego dwutomowa Wojna Korpusu Sinestro i Kosmiczna Odyseja, to w sumie nie są duble, bo Egmont je wydał po starcie testu Kolekcji.
::)

Offline xanar

« Odpowiedź #138 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 22:31:03 »
 ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline HugoL3

« Odpowiedź #139 dnia: Pn, 28 Sierpień 2023, 13:52:32 »
Dajcie możliwość reakcji xD

Offline xardas

« Odpowiedź #140 dnia: Pn, 28 Sierpień 2023, 13:56:56 »
Czego nie rozumiecie? Dubel to jest tylko jak Egmont wydał po kolekcji. Jak kolekcja po Egmoncie to to nie jest wcale dubel tylko "inne wydanie" xD

Offline Kęndzior

« Odpowiedź #141 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 14:05:34 »
Witam

W zeszłym miesiącu napisałem do brytyjskiego Hachette (przez formularz kontaktowy) z pytaniem czy planowane jest rozszerzenie tej kolekcji na inne Państwa niż na Wielką Brytanię i Włochy.
Odpisano mi, że nie jest to obecnie planowane.
(Jeszcze wtedy nie wiedziałem, że będzie testowana w Polsce kolekcja Marvel Must-Have)

Moje pytanie do Hachette (w UK):

Hello

Excuse me. Marvel: The Legendary Collection is very interesting.
It is in UK and Italy, now.
May I ask if there is a plan to release this collection in other countries?

Best regards

Odpowiedź Hachette (UK):
Hello,

Thank you for your message.

At this point in time it is just available in the UK and Italy, Unfortunately we do not have plans currently to release this collection in any other counties, but please keep your eyes peeled on our online store for any future updates.

I am sorry for any inconvenience caused.

If you did need anything else at all, please don't hesitate to contact us, and we'll do our best to help!

Kind regards,