Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389637 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #285 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 12:49:32 »
Tylko Janek się nią jara tutaj i próbuje nakręcić hype na te serie z udziałem wiewióry z SBM, ale też mu nie wychodzi.
I to ja prowokuję? :) Nic nie próbuje nakręcać. Oceny i tak zbiera lepsze od Metalu  ;D

Francuzy piszą że ich kolejne tomy to Rogue (bardzo fajny tom) i Killraven. Oby i u nas była ta Rogue.
« Ostatnia zmiana: So, 29 Czerwiec 2019, 12:53:57 wysłana przez JanT »

Online eridraven

« Odpowiedź #286 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 20:09:59 »
Dokładnie, ta z WKKM to bardzo przeciętna, żeby nie powiedzieć słaba seria, która próbuje być śmieszna ale jej nie wychodzi. Tylko Janek się nią jara tutaj i próbuje nakręcić hype na te serie z udziałem wiewióry z SBM, ale też mu nie wychodzi. Napisał ktoś jakąś recenzję tomu z WKKM albo chociaż pozytywną opinię? Pamiętam, że narzekali. Ogółem wiewióra to taki śmieszkowaty tytulik.  ;D

Beta Ray Bill za to czekam  8)

Nie tylko Janek ;) Ja też przytulę się do jej puszystego ogona :D Niezwyciężona Squirrel Girl była dobra. Po prostu trzeba lubić takie poczucie humoru. Mogę jednak założyć się o to, że ta z SBM będzie inna. I faktycznie warto dać jej szansę.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

JanT

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 21:42:58 »
Mogę jednak założyć się o to, że ta z SBM będzie inna.
Taka sama :)

Offline bogi1

« Odpowiedź #288 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 22:06:19 »
Czyli po wiewiórze albo Cyclops albo Jean Grey i będziemy wiedzieli czy Czesi i my idziemy zgodnie z listą francuską czy hiszpańską

Online eridraven

« Odpowiedź #289 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 22:36:53 »
Taka sama :)

Jesteś taki pewien, że już zeszyty dopisujesz ;) Liczyłem na początkowe występy. Coś z GLA.
Komiks to tylko hobby

JanT

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 22:46:10 »
Ten sam scenarzysta i poziom a nie że te same zeszyty (W WKKM był tom 3 a tu jest 1) Przy tych upałach trzeba klarowniej  ;D
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Czerwiec 2019, 08:24:21 wysłana przez JanT »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #291 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 23:49:07 »
Wiewiórka z WKKM rzeczywiście była taka sobie. Znaczy jeśli kogoś rozśmieszyła, to spoko, ale te dofciapy ze środka mnie osobiście niezbyt rozbawiły. Ale nie wykluczam, że może 1 tom jest lepszy. W końcu podobnie mam z Deadpoolem. Najpierw zachwyciłem się Wojną Wade'a Wilsona i rozwalili mnie "Martwi Prezydenci". Ale run Kellego już mi nie podszedł. Się zobaczy.

Ja tam się cieszę z tomu o Great Lake Avengers, bo dotychczasowe tomy o West Coast bardzo mi podeszły i liczę na powtórkę. Spider-Man 2099 będzie spoko oraz wreszcie zobaczę początki New Warriors. Pet Avengers to niewiadoma. Liczę na kupę śmiechu, ale się zobaczy.

Offline Kadet

« Odpowiedź #292 dnia: So, 29 Czerwiec 2019, 23:59:39 »
Ja tam się cieszę z tomu o Great Lake Avengers, bo dotychczasowe tomy o West Coast bardzo mi podeszły i liczę na powtórkę.

O ile mi wiadomo, te serie są bardzo rozbieżne w tonie. "Great Lakes Avengers" to tytuł komediowy o niedorajdach, które nazwały się "Avengers" mocno na wyrost. Czytałem trochę, ale mnie nie zachwycił. Może to sprawa indywidualnego poczucia humoru.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online eridraven

« Odpowiedź #293 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2019, 09:41:17 »
Ten sam scenarzysta i poziom a nie że te same zeszyty (W WKKM był tom 3 a tu jest 1) Przy tych upałach trzeba klarowniej  ;D

Dopisz Vol. 1 i będzie jasne ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Czerwiec 2019, 14:38:59 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Offline Pocztar

« Odpowiedź #294 dnia: Śr, 03 Lipiec 2019, 11:41:38 »
Jakby co to wczoraj dotarła paczka z Runaways i Hulkiem :)

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #296 dnia: Śr, 03 Lipiec 2019, 17:16:54 »
Powiem, że 51 zeszyt FF vol.1 troszkę mnie wzruszył i fajnie się go czytało. Natomiast sama historia o Projekcie Pegaz to takie standardowe robienie z bohaterów dzieci we mgle, które miotają się od ataku do ataku jakie przeprowadza tajemniczy przeciwnik. Taki średniaczek z lat 70-tych, ale daje radę. Można kupić, jak ktoś lubi Stwora z gościnnym udziałem Quasara i Goliatha.

Fajnie że jest potwierdzenie Pet Avengers. Oczekuję pokładów dobrego humoru i żartu po tym tomie. No i skoro powoli zbliżamy się do 70 tomu, to chyba naprawdę polska edycja minimum do setki dojdzie.

Offline bogi1

« Odpowiedź #297 dnia: Wt, 09 Lipiec 2019, 04:18:11 »
Okładka tego Killravena, którego nie było w UK

Niezły bałagan. Brazylijczycy mają Killravena ale znowu Rogue u nich brak. Trzeba czekać po prostu co w Czechów po Wiewiórze i tyle...

Brazylijczycy mają Jean Grey, Quicksilvera, Madroxa i Ghost Ridera Robbiego Reyesa a nie widać u nich póki co Angela, Nightcrawlera, Rogue czy Colossusa, którzy są we Francji i na odwrót. 4 tomy się różnią, bo skoro Killraven jest tu i tu to stawiam, że Secret Avengers i Deathlok też będą. Skomplikowane....
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Lipiec 2019, 04:55:29 wysłana przez bogi1 »

Offline bogi1

« Odpowiedź #299 dnia: Wt, 09 Lipiec 2019, 10:19:01 »
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Lipiec 2019, 10:21:40 wysłana przez bogi1 »