Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366574 razy)

Offline Marvelek

Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #1080 dnia: So, 23 Listopad 2019, 21:25:05 »
A cóż to za pokrętna logika. Jak Egmont mógł się z czymś wtrynić skoro Hachettowa kolekcja na ten moment nie istnieje?

Dajcie już spokój Panowie, ile można prowadzić tego typu dyskusję. Pogadajmy o kolekcji, albo Spider-Manie zostawiając w to co każdy wierzy o mocy sprawczej Egmontu.

Offline xanar

« Odpowiedź #1081 dnia: So, 23 Listopad 2019, 21:34:32 »
A cóż to za pokrętna logika. Jak Egmont mógł się z czymś wtrynić skoro Hachettowa kolekcja na ten moment nie istnieje?

No przecież istnieje w innych krajach  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1082 dnia: So, 23 Listopad 2019, 23:25:36 »
Przyznałbym ci rację jeśli chodzi o inne wydawnictwa. Jak Egmont wydał "Zło które ludzie czynią" albo wtrynia się z tym McFarlane'm to Hachette nie ma na to wpływu. Ale jeśli sami niewiele wcześniej w innej swojej serii wydali te pajęcze tytuły, to chyba by mogli powstrzymać się od samodublowania. Zwłaszcza, że jak już powiedziano - materiału jest OGROM. Po co tracić czas i miejsce na kolejne Łowy Kravena, czy Pajęczą Wyspę w 2 tomach, skoro można by wydać coś obok tej historii czego jeszcze u nas nie było. Np hiszpańska lista tytułów w ogóle nie ma nic z Sagi Klonów z lat 90-tych. Nie ma właśnie Civil War Spider-Man. Nie ma tego crossa z lat 90-tych ze Spider-Manem 2099. Takie rzeczy można by wrzucać, zamiast powtarzać Origin Czarnego Kostiumu czy Happy Birthday.
No ja gdybym był fanem jakiegoś bohatera na tyle, żebym miał zaczynać zbierać/prenumerować kolekcję mu poświęconą, to jednak chciałbym dostać przekrój najlepszych/najważniejszych historii o tej postaci w spójnym wydaniu. Tak samo gdyby miała wyjść kolekcja X-Men, a Sagę o Mrocznej Phoenix, Broń X, itd. miałbym dokupywać osobno (a już szczególnie jakieś kawałki wyrwane z innej kolekcji), to jak dla mnie trochę mijałoby się z celem.

Offline eridraven

« Odpowiedź #1083 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 11:34:27 »
Jakby ktoś zastanawiał się czy dostaniemy na święta prezent, to kubeł zimnej wody w twarz od BOK:

Witam serdecznie,
Wydawca wstrzymał wydawanie kolekcji, gdyż chce dokonać pewnych zmian w układzie kolekcji oraz sposobie dystrybucji. Wprowadzenie tych zmian wymaga jednak czasu dlatego też byliśmy zmuszeni wstrzymać wydawanie kolekcji. Po zmianach mamy zamiar ją wznowić i mamy nadzieję, że gdy powrócimy do wydawania kolejnych tomów, odnajdziemy Państwa w gronie naszych Czytelników. Nie znane mi są ewentualna data wznowienia. 
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #1084 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 11:48:24 »
A dlaczego kubeł zimnej wody? Według mojej najlepszej wiedzy jest to pierwsza oficjalna informacja potwierdzająca wydanie kolekcji w Polsce w tym wątku. Dla mnie to świetna wiadomość.

Przy założeniu,  oczywiście że chodzi o kolekcję Spider-Mana, a informacja pochodzi od pracownika Hachette ;)

Offline eridraven

« Odpowiedź #1085 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 11:49:38 »
A dlaczego kubeł zimnej wody? Według mojej najlepszej wiedzy jest to pierwsza oficjalna informacja potwierdzająca wydanie kolekcji w Polsce w tym wątku. Dla mnie to świetna wiadomość.

Przy założeniu,  oczywiście że chodzi o kolekcję Spider-Mana, a informacja pochodzi od pracownika Hachette ;)

To, że wyjdzie to raczej wiadomo. Mój kubeł wody dotyczy terminu.
Komiks to tylko hobby

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #1086 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 11:54:58 »
To, że wyjdzie to raczej wiadomo.

A ja nie byłem i nadal nie jestem taki pewien. Wprawdzie po tej informacji prawdopodobieństwo jest większe, ale uważam, że pewni nadal być nie możemy.

Mój kubeł wody dotyczy terminu.

A mnie to bez różnicy. Moje zaległości komiksowe wynoszą już rok, bo teraz czytam komiksy, które kupiłem w grudniu 2018, więc mnie się nie spieszy ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #1087 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 11:55:55 »
No wlasnie nie bylo wiadomo. Ja obstawiam, ze po prostu czekaja na zakonczenie Superbohaterow Marvela i wskocza ze Spider-Manem, bo popyt na kolekcje zmalal i uznali, ze dwie kolekcje SH na rynku to za duzo.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline eridraven

« Odpowiedź #1088 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 12:07:10 »
No wlasnie nie bylo wiadomo. Ja obstawiam, ze po prostu czekaja na zakonczenie Superbohaterow Marvela i wskocza ze Spider-Manem, bo popyt na kolekcje zmalal i uznali, ze dwie kolekcje SH na rynku to za duzo.

Było, ten tekst słyszę od BOK od momentu zakończenia rzutu testowego. Jedynymi niewiadomymi są cały czas: termin rozpoczęcia regularnego wydawania oraz skład kolekcji.

PS SBM kończy się 21 października 2020. Czyli już niedługo ;)
Komiks to tylko hobby

Offline bogi1

« Odpowiedź #1089 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 12:07:34 »
Mnie to info uspokoiło. Czekam cierpliwie

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1090 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 22:03:31 »
Ja nie mogę się doczekać, ale mam tak spore zaległości, że jestem trochę przez to uspokajany.
SBM kupuję bardzo wybiórczo, chociaż począwszy od Milesa kupię 4 następujące po sobie tomy.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1091 dnia: Śr, 18 Grudzień 2019, 09:26:02 »
To Spider-mana Omnibusa od Egmont nie kupuje :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1092 dnia: Śr, 18 Grudzień 2019, 16:42:48 »
W styczniu coś ma być  ;)

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1093 dnia: Śr, 18 Grudzień 2019, 17:42:19 »
Tak? :D Skąd pomysł?

Offline bogi1

« Odpowiedź #1094 dnia: Śr, 18 Grudzień 2019, 18:22:24 »