Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366567 razy)

JanT

• Gość
Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #840 dnia: Pn, 26 Sierpień 2019, 18:36:09 »
Anion zdradzał i już nie ma Aniona...

Offline Maragast

« Odpowiedź #841 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 20:31:44 »
A więc to już chyba czas by robić zakłady czy kolekcja w ogóle wystartuje czy nie.

John

• Gość
« Odpowiedź #842 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 20:36:56 »
Anion zdradzał i już nie ma Aniona...

Hachette się nim zajęło.  ;D

Offline Adolf

« Odpowiedź #843 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 20:45:01 »
Nie tak wyobrażałem sobie początek września. Sądziłem, że piękne, jesienne popołudnia spędzę delektowaniu krwistym winkiem i podziwianiu szkarłatno-błękitnego trykotu. Widać będę musiał zrewidować swoje plany. A miałem dziś w ręku omnibus The Amazing Spider-Man i aż mi się przykro zrobiło, że u nas nic takiego nie wyjdzie. https://www.amazon.de/Amazing-Spider-Man-Omnibus-Vol/dp/130290082X?language=pl_PL

Online misiokles

« Odpowiedź #844 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 20:57:25 »
Gdyż to ramotka z lat 60-tych. Niewielu tamten okres amerykańskiej pulpy ma u nas zwolenników.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #845 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 21:09:08 »
W WKKM było przecież "Nigdy więcej Spider-Mana" i mi tam to spokojnie podeszło. Jesli w SBM wyjdzie tom z Kingpinem, to dostaniemy jeszcze 3 zeszyty z tamtego okresu. A i w Kolekcji jest prę pozycji z tamtego okresu.

U mnie też smuteczek - kolejna środa i znowu Pajączka nie ma. Robi się duża obsuwa. Jeśli teraz nic nie wyjdzie, pozostaje mieć nadzieję, że może jednak przesunęli to na przełom grudnia/stycznia. Może ktoś tam w redakcji walczy o to by jednak u nas nie wyszły duble po WKKM i Egmoncie (jak to było w teście?). Nie wiem. Obecnie trochę się boję co dalej, ale też trzymam kciuki i mam wiarę w restart.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #846 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 21:37:18 »
W WKKM było przecież "Nigdy więcej Spider-Mana"...

Pytanie, czy tytuł tego komiksu, nie odnosił się do kolekcji Spider-mana?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #847 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 21:55:13 »
@UP
Ale ty zabawny ostatnio jesteś jeśli chodzi o Kolekcje, że ho ho. A sam przecież kupiłeś Oryginalną Sagę Klonów z testu. Znowu jest to samo - ma wyjść nowa Kolekcja a hejters gone hejt. I im lepsze tytuły zapowiadają się w kolejnej kolekcji, tym większe są głosy  sprzeciwu, co mnie dziwi. Czy takie opinie są wygłaszane przez miłośników komiksów, czy tylko przez miłośników konkurencji?

Lista tytułów sama się broni. Standardowe 40 zł za tom samo się broni. Jakość wykonania jest bardzo dobra. Jeśli tylko wyeliminuje się jak najwięcej dubli (a są możliwości wyboru pomiędzy edycjami portugalską i hiszpańską), to ta Kolekcja będzie perfekcyjna. Bardziej spójna niż WKKM i SBM, oraz bardziej przystępna niż Conan.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #848 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 21:57:46 »
Nie wiem o co ci chodzi, przecież czekam na te kolekcję. Gdzie ty widzisz hejt, głosy sprzeciwu?

Jeśli tylko wyeliminuje się jak najwięcej dubli (a są możliwości wyboru pomiędzy edycjami portugalską i hiszpańską), to ta Kolekcja będzie perfekcyjna. Bardziej spójna niż WKKM i SBM, oraz bardziej przystępna niż Conan.

O, nawet się z tobą zgodzę.  8)
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Wrzesień 2019, 22:00:05 wysłana przez ramirez82 »

Offline Kadet

« Odpowiedź #849 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 22:03:23 »
Dla mnie ta kolekcja byłaby perfekcyjna, gdyby nie zawierała kawałków większych runów i gdyby Mucha przygotowywała tłumaczenie. W obecnej postaci jej publikacja prawdopodobnie znowu odsunie w czasie o parę lat pełne wydanie runu Straczynskiego... więc trudno mi stanąć w płomieniach zapału, choć lubię Spider-Mana i pewnie będę ją kupował, jeśli portfel pozwoli.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #850 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 22:28:33 »
Problem tylko w tym, że ciężko jest o jakikolwiek pełny run superhero. Dobrze, że dostajemy ciągłość historii od Marvel Now teraz Rebirth i ANAD. Bardzo dobrze że dostaliśmy pełnego Daredevila od B&B (teraz idzie Miller), Deadpoola Kellego, Punishera Ennisa, teraz Kapitan Brubakera, kilkanaście Pajączków McFarlane'a. Ale jak się pomyśli ile tego tam ciągle jest nigdy po polsku nie wydane (Micheline, Claremont, Stern itd.) to nie wiem czy Straczyński znajdzie się na jakimkolwiek miejscu listy tytułów do wydania. Jasne - my wiemy, że trzeba by to wreszcie do cholery uzupełnić i wydać, ale to nie jest priorytet wydawców.

Nie zgadzam się z tym że Kolekcje cokolwiek blokują. Egmont i Mucha pokazują, że można. Tylko trzeba chcieć. A jak zapał jest słomiany, to nie trzeba Kolekcji winić.

Offline Kadet

« Odpowiedź #851 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 22:37:07 »
Egmont pokazuje, że się da, wydając kompletny run "Ultimate Spider-Mana", który do króciutkich nie należy. Taką formę innych pajęczych runów chętnie bym widział, nawet niekoniecznie od tego wydawcy. Mogę nawet poczekać kilka lat, żeby tylko dostać fajne wydanie :)

Kolekcje nie blokują, ale na pewno odsuwają w czasie wydania zawierające tytuły, które wchodzą w ich skład. Jeśli wydawnictwo dopina plan wydawniczy i ma do wyboru dwa komiksy o porównywalnym profilu: komiks A, którego 1/2 wyszła przed paroma miesiącami w kolekcji, i komiks B, którego żadna część nie wyszła jeszcze w PL, to logicznym wydaje mi się, że skłoni się raczej ku opcji B. Zwłaszcza w przypadku tytułów archiwalnych, bo w takim Marvel NOW to jeszcze może się okazać, że daną serię i tak trzeba wydać, bo dzieje się w niej coś ważnego dla uniwersum.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #852 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 23:44:28 »
W WKKM było przecież "Nigdy więcej Spider-Mana" i mi tam to spokojnie podeszło. Jesli w SBM wyjdzie tom z Kingpinem, to dostaniemy jeszcze 3 zeszyty z tamtego okresu.
Raczej jeszcze 2, bo #50 zostanie zdublowany.

Offline eridraven

« Odpowiedź #853 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 08:30:00 »
Tak mnie naszła właśnie z rana rozkmina. Kolekcje takie jak WKKM, WKKDC, SBM są lub będą ograniczone w stosunku do innych krajów. My tu sobie gadu gadu (ku uciesze wydawców) na temat teorii spiskowych ale nikt nie daje gwarancji na ile faktycznie tomów będzie Spider-Man. Zgodnie z tendencją mniej niż gdzie indziej.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

JanT

• Gość
« Odpowiedź #854 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 08:34:19 »
WKKM mamy więcej niż w Czechach i Brazylii :) W Spider-Manie jest tylko 60 i żadnych przedłużeń.