Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366618 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #750 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:52:04 »
Tylko że np komuś w Egipcie może umknąć całkowicie :)

Te duble z kolekcji mają inną zawartość i na pewno nic nie pominą.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #751 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:06:10 »
@ramirez82

Zgadzam się co do Marvel Knight - 2 tom tej historii z zeszytami 7-12 sam na pewno kupię.

@JanT
Na Forum Gildii o tym nastukaliśmy kilka stron. Zimą 2016 na Forum Gildii pojawiła się informacja że w Czechach wystartował test SBM. Znalazłem odpowiednią stronę.

https://forum.gildia.pl/index.php/topic,35760.msg1331642.html#msg1331642
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:14:51 wysłana przez Bazyliszek »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #752 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:20:38 »
OK i nawet na wiki jest o tym. Oni mieli test w 2015 a start we wrześniu 2016. To ten Spider może wystartować nawet i w styczniu  :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:23:32 wysłana przez JanT »

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #753 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:45:27 »
Bardzo mi się podoba to, że jest sporo tomów o Hobgoblinie, łącznie z ujawnieniem jego tożsamości. Wreszcie poznam jak to było w orginale. Bo jarałem się tą postacią za dzieciaka, jak w TV leciał Spider-Man TAS.

A sądząc po tej okładce będzie też chyba powtórka spisku Kameleona która była też w TM Semic.

« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:49:27 wysłana przez Bazyliszek »

Offline MaLKrSk

« Odpowiedź #754 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:46:18 »
Jak nie ruszy teraz w środę, to obstawiałbym dopiero wrzesień. Zastanawia mnie też, czy w sierpniu ruszą z kolejnym testem? Jak dobrze kojarzę, to właśnie w tym miesiącu zawsze coś testowali.

Kolekcja moim zdaniem na 99% wystartuje. Ogólnie dziwi mnie, że na naszym rynku jest tak mało tytułów z Pająkiem (nie licząc Marvel NOW). Ostatnio coś na X-Menów widzę, się wydawcy rzucili. Czyżby byli bardziej popularni od Spidera?

Offline Marvelek

« Odpowiedź #755 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 11:55:20 »

A sądząc po tej okładce będzie też chyba powtórka spisku Kameleona która była też w TM Semic.

Nie pogniewałbym się - jedna z moich ulubionych semicowych historii ze Spider-Manem.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #756 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:01:48 »
Oraz origin Carnage'a

Tak jak w przypadku WKKM, tak i tutaj nie pogniewam się na duble po TM Semic. Sam zdążyłem zacząć zbierać Spider-Many dopiero od drugiej połowy 1997 roku, plus trochę archiwaliów kupionych jak były tanie okazje na Allegro. Nie mam o powrocie "rodziców" Petera, nie mam całej Maximum Carnage, nie mam wszystkcih starć Pająk-Venom-Carnage. Zatem też czekam na Kolekcję, a dopiero potem się jeszcze podokupuje ASM TM Semic którchy Hachette nie zawrze w tej Kolekcji.

Offline bogi1

« Odpowiedź #757 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:22:39 »
Ja z Semiców nie mam nic więc u mnie to czysta karta  8)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #758 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:27:41 »

Pierwsza okładka to: The Amazing Spider-Man #284-289, Wolverine Versus Spider-Man

Druga: The Amazing Spider-Man #381-388

Zastanawia mnie też, czy w sierpniu ruszą z kolejnym testem? Jak dobrze kojarzę, to właśnie w tym miesiącu zawsze coś testowali.
Z możliwych jest tylko Deadpool i Dragon Ball.

Online xanar

« Odpowiedź #759 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:29:14 »
Równie dobrze może wystartować w styczniu albo w grudniu jak pozostałe kolekcje, albo w ogóle.

SBM był testowany w Czechach. Pewnie wyszedł tak zadowalajaco, że na Polskę postanowili już nie tracić czasu i ruszyli od razu. I wyszło, że mieli rację.

a na Słowacji też wystartowali, albo w innym kraju bo w Czechach test był zadowalający, co raz ciekawsze te teorie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #760 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:32:07 »
Zwłaszcza że w Czechach WKKM przerwali na 120 (a tam im nawet Egmont nie szponci  ;) )

Równie dobrze może wystartować w styczniu albo w grudniu jak pozostałe kolekcje, albo w ogóle.
Conan ruszył w grudniu (i to w piątek :) ) tylko dlatego żeby być przed Star Wars bo miało startować w ten sam dzień i nawet w tomie jest 2018.
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:39:10 wysłana przez JanT »

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #761 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:41:52 »
@UP
Ale potencjalny rynek jest 4 razy mniejszy niż u nas. To właśnie w Czechach Kolekcje się kończą naprawdę jak im sprzedaż siada, a u nas różnie z tym bywa. Za to SBM chyba jeszcze mają.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #762 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:44:17 »
Podobno przez klasyki im "brutalnie przerwali" WKKM  :)

Online Kadet

« Odpowiedź #763 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 12:46:11 »
Uwaga - to jest moje osobista i samolubna opinia:

Ja szczerze mówiąc naprawdę bym wolał, żeby ta kolekcja Spider-Mana, jeżeli ma u nas wystartować, wystartowała gdzieś pod koniec roku, bo wtedy się kończy kolekcja Star Wars i byłoby mi łatwiej wydolić finansowo. Chociaż i tak będę miał pewnie kłopoty, bo właśnie na początku 2020 mają chyba w kolekcji Transformers zacząć się komiksy od IDW, które chciałbym też zebrać. No nie ma łatwo, panie dziejku :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online xanar

« Odpowiedź #764 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 13:12:42 »
@UP
Ale potencjalny rynek jest 4 razy mniejszy niż u nas. To właśnie w Czechach Kolekcje się kończą naprawdę jak im sprzedaż siada, a u nas różnie z tym bywa. Za to SBM chyba jeszcze mają.

Tak a Polska jest unikalnym krajem na skale światową, działa na innych zasadach niż wszystkie inne w całym multiversum i u nas kolekcje nie kończą się jak sprzedaż siada  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój