Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 71298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hobgoblin

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #330 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 12:05:22 »
Reklamowanie się komiksami w spożywczaku niema żadnego sensu. Widocznie żyli w świecie bajek jak Axel Springer z dobrym komiksem i myśleli że 100 tys nakład pójdzie jak na początku lat 90.

Ale to są troche takie zabawki. Ludzie w swojej masie mają inne podejście do komiksów niż osoby na takim forum. Co to za różnica czy kupi się plastikowego Supermana czy papierowego i to na wielki plus tańszego?

Byłem dwa razy w Carrefour w odstępie czasu i dwa razy nie było wszystkich tomów. Raz brakowało chyba 4 a drugi raz chyba 3 więc to raczej był przynajmniej umiarkowany sukces.
« Ostatnia zmiana: Pt, 27 Maj 2022, 12:07:59 wysłana przez Hobgoblin »

Offline Pan M

« Odpowiedź #331 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 14:23:39 »
Czyli ze zabawki, to są w Polsce tak mało rentowne jak komiksy?  ::) Po cholere ja jeszcze odpisuje na ten szajs. Będę musiał odpokutować nakręcanie tych bzdur przez stworzenie 100 quality komentarzy w przeciągu miesiąca  ;D

Offline stab

« Odpowiedź #332 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 16:09:34 »
Tak masz racje, odpowiadanie tylko nakręca takich osobników. Niestety na forum nie ma opcji żeby ignorować użytkowników.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 16:10:46 »
Wydaje mi się, że gdzieś jest taka opcja, ktoś kiedyś o tym pisał, tylko chyba jest mocno skitrana.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #334 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 16:25:25 »
Profil => Podsumowanie => Modyfikuj profil => Lista znajomych/ignorowanych => Edytuj listę ignorowanych => podaj nazwę użytkownika i kliknij 'dodaj'
« Ostatnia zmiana: Pt, 27 Maj 2022, 16:27:35 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #335 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 20:33:21 »
@UP
Dałbym ci plusa za tą instrukcję, ale mam cię w Ignorowanych. :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #336 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 21:06:54 »
Dobra weź już odpuść, skąd miałem wiedzieć, że ten Conan się rozklei  :P :P :P
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Piterrini

« Odpowiedź #337 dnia: Cz, 09 Czerwiec 2022, 14:44:49 »
Były ostatnio jakieś rotacje we własności Carrefoura:
https://handelextra.pl/artykuly/258596,carrefour-polska-sprzedany
To wygenerowało "obawy" o kolejne tzw. kolekcje komiksowe z tego sklepu, z tego co widzę nowe sklepy się u nas otwierają, więc o ewentualne możliwości komiksowe bym się nie martwił (co innego możliwości finansowe emerytów z otwarcia niżej) :P

sum41

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: Cz, 09 Czerwiec 2022, 15:21:40 »
Były ostatnio jakieś rotacje we własności Carrefoura:
https://handelextra.pl/artykuly/258596,carrefour-polska-sprzedany
To wygenerowało "obawy" o kolejne tzw. kolekcje komiksowe z tego sklepu, z tego co widzę nowe sklepy się u nas otwierają, więc o ewentualne możliwości komiksowe bym się nie martwił (co innego możliwości finansowe emerytów z otwarcia niżej) :P

Oni wszyscy poszli tam po ta kolekcje za 14.99 dla swoich wnuczat? :D Jest nadzieja w narodzie :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #339 dnia: Wt, 21 Czerwiec 2022, 20:06:55 »
Jak wreszcie nadrabiam ostatnie tomy Kolekcji, to jeszcze raz się okazuje, jak fajne materiały do niej wrzucono. Chocby zeszyty Iron Mana z lat 80-tych, które są bardzo klimatyczne i żałuję, że więcej tego okresu przygód Iron Mana nie ma po polsku. Jeśli nie będzie u nas Marvel Legends, to Armor Wars dalej poleżą odłogiem.

A tom z Kapitanem Ameryką ma zeszyt o Walkerze i porusza wątki na których oparto serial Falcon & Winter Soldier. I dopiero po lekturze można docenić elementy zbieżne z materiałem źródłowym.

Offline laf

« Odpowiedź #340 dnia: Śr, 20 Lipiec 2022, 08:53:16 »
Po wakacyjnych wojażach na północy Polski jestem bogatszy o jedno komiksowe doświadczenie. Mianowicie u kolegi zupełnie przypadkowo odkryłem dwa tomy kolekcji: Strażnicy Galaktyki i Wolverine i muszę przyznać, że jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony.
Sam format był mi dobrze znany i w komiksach superbohaterskich jakoś on mi nie odpowiadał. Jednak ani miękka okładka ani papier offsetowy nie przeszkadzały w czytaniu i ogólnym odbiorze historii. Również poszatkowanie historii nie wybijało z rytmu czytelniczego, te komiksy należy po prostu traktować jako swego rodzaju mini antologie.
Choć z braku czasu i innych zobowiązań typu śpiewanie "Sto lat" nie udało mi się przeczytać wszystkiego, to jednak liznąłem trochę Wolverine'a. Historia Sabretooth Reborn to raczej standardowa opowieść o powrocie superzłola zza grobu. Nowością dla mnie były postacie Romulusa i Remusa oraz cała tajemnica stojąca za programem Broni X. Jeśli chodzi o ten etap w życiu Wolverine'a to muszę przyznać, że zatrzymałem się na Weapon X i jakoś nigdy nie zgłębiłem przygód Logana z tego okresu stąd też moje zaskoczenie.
Przeczytałem też króciutką historię "Łowca" z Best of Marvel Comics #1 z 1987 r. napisaną przez Claremonta. Prawdę powiedziawszy nie wiem dlaczego dorzucono ją do tego zbioru skoro nie występuje w niej Sabretooth, chyba jest to zwykły zapychacz. No ale tutaj jak na dłoni widać przewagę offsetu nad kredą, ponieważ historia wizualnie lepiej prezentuje się od tego co dostaliśmy z tego okresu z Wolverinem, tj. Wolverine (WKKM t. 4) i Broń X (WKKM t. 45).
Nie wiem czy tomy kolekcji są jeszcze dostępne na Allegro, ale jeśli ktoś miałby możliwość zakupu w miarę normalnej cenie to zdecydowanie polecam. Mnie akurat nie interesują wyrwane z kontekstu opowieści, ale jeśli tylko znów uda mi się dorwać tą kolekcję to na pewno nie omieszkam skorzystać z okazji   :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #341 dnia: Śr, 20 Lipiec 2022, 09:01:11 »
@UP
Idź do najbliższego zwykłego Carrefoura. Dalej stoją tam kartonowe stojaki z tomami kolekcji po 17 zł sztuka. Osobiście widziałem taki w zeszłym  tygodniu. Nie ma co prawda wszystkich tomów (np. Spider-Man vs Venom wywiało), ale skoro tak się ociągałeś z zakupem, to weź te które są. Naprawdę to są dobre komiksy.

Offline Kyms

« Odpowiedź #342 dnia: Śr, 20 Lipiec 2022, 09:17:23 »
Po wakacyjnych wojażach na północy Polski jestem bogatszy o jedno komiksowe doświadczenie. Mianowicie u kolegi zupełnie przypadkowo odkryłem dwa tomy kolekcji: Strażnicy Galaktyki i Wolverine i muszę przyznać, że jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony.
Sam format był mi dobrze znany i w komiksach superbohaterskich jakoś on mi nie odpowiadał. Jednak ani miękka okładka ani papier offsetowy nie przeszkadzały w czytaniu i ogólnym odbiorze historii. Również poszatkowanie historii nie wybijało z rytmu czytelniczego, te komiksy należy po prostu traktować jako swego rodzaju mini antologie.
Choć z braku czasu i innych zobowiązań typu śpiewanie "Sto lat" nie udało mi się przeczytać wszystkiego, to jednak liznąłem trochę Wolverine'a. Historia Sabretooth Reborn to raczej standardowa opowieść o powrocie superzłola zza grobu. Nowością dla mnie były postacie Romulusa i Remusa oraz cała tajemnica stojąca za programem Broni X. Jeśli chodzi o ten etap w życiu Wolverine'a to muszę przyznać, że zatrzymałem się na Weapon X i jakoś nigdy nie zgłębiłem przygód Logana z tego okresu stąd też moje zaskoczenie.
Przeczytałem też króciutką historię "Łowca" z Best of Marvel Comics #1 z 1987 r. napisaną przez Claremonta. Prawdę powiedziawszy nie wiem dlaczego dorzucono ją do tego zbioru skoro nie występuje w niej Sabretooth, chyba jest to zwykły zapychacz. No ale tutaj jak na dłoni widać przewagę offsetu nad kredą, ponieważ historia wizualnie lepiej prezentuje się od tego co dostaliśmy z tego okresu z Wolverinem, tj. Wolverine (WKKM t. 4) i Broń X (WKKM t. 45).
Nie wiem czy tomy kolekcji są jeszcze dostępne na Allegro, ale jeśli ktoś miałby możliwość zakupu w miarę normalnej cenie to zdecydowanie polecam. Mnie akurat nie interesują wyrwane z kontekstu opowieści, ale jeśli tylko znów uda mi się dorwać tą kolekcję to na pewno nie omieszkam skorzystać z okazji   :)

Zawsze możesz część z nich kupić online na stronie Carrefoura - https://www.carrefour.pl/dziecko/kultura-i-rozrywka. Kilka pozycji jeszcze się uchowało w okładkowej cenie.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Necr09

« Odpowiedź #343 dnia: Śr, 20 Lipiec 2022, 09:20:28 »
Zawsze możesz część z nich kupić online na stronie Carrefoura - https://www.carrefour.pl/dziecko/kultura-i-rozrywka. Kilka pozycji jeszcze się uchowało w okładkowej cenie.

Ewentualnie przez oficjalny sklep na allegro jak ktoś ma smarta i woli darmową dostawę
https://allegro.pl/uzytkownik/Carrefour_Online/komiksy-79413
FGO: 758,469,198

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #344 dnia: Cz, 21 Lipiec 2022, 15:02:31 »
Wam też tak te komiksy się rozwalają? Kupiłem 4 tomy i dwa tomy dosłownie rozleciały mi się przy czytaniu. Albo klej z czasem puścił, albo naprawdę użyto bardzo budżetowych materiałów, co zresztą widać po cenie.