Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 71286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #315 dnia: Pn, 11 Kwiecień 2022, 13:55:38 »
Może były jakieś inne gdzieś z  tyłu upchane, ale nie grzebałem, tylko rzuciłem okiem.
Finalnie trzeba szukać też na dziale książki dziecięcej. Tego co nie było u mnie standzie to upchnęli na półkach właśnie tam.

Offline donKamillo92

« Odpowiedź #316 dnia: Cz, 21 Kwiecień 2022, 12:04:49 »
Wrzucili dzisiaj na allegro w normalnej cenie (oficjalny sklep), kto się nie załapał to może nadrobić:
https://allegro.pl/oferta/marvel-komiks-wielkie-pojedynki-marvela-deadpool-12079990536
« Ostatnia zmiana: Cz, 21 Kwiecień 2022, 12:14:23 wysłana przez donKamillo92 »

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #317 dnia: Cz, 21 Kwiecień 2022, 16:43:52 »
Wrzucili dzisiaj na allegro w normalnej cenie (oficjalny sklep), kto się nie załapał to może nadrobić:
https://allegro.pl/oferta/marvel-komiks-wielkie-pojedynki-marvela-deadpool-12079990536
Fantastyczny ruch. Duży plus✌️

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #318 dnia: Śr, 25 Maj 2022, 16:23:57 »
Carrefour sprzedany, więc pewnie była to pierwsza i ostatnia kolekcja pod jego szyldem.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #319 dnia: Śr, 25 Maj 2022, 16:42:49 »
Albo teraz komiksy będą też w Żabce. :)

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #320 dnia: Śr, 25 Maj 2022, 17:16:37 »
 Tym bardziej dziwne że na sam koniec bawili się w komiksy czyli w coś co trudno nazwać rentownych przedsięwzięciem.

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #321 dnia: Cz, 26 Maj 2022, 11:45:22 »
Tym bardziej dziwne że na sam koniec bawili się w komiksy czyli w coś co trudno nazwać rentownych przedsięwzięciem.

Skąd wy bierzecie to przekonanie, że komiksów się nie opłaca wydawać?
Nie mówię, że marża na komiksach Carrefoura była wysoka ale taki Hachette nawet na niezbyt wysokiej marzy jechał masowo przez wiele lat z komiksami i się opłacało. Nie mówiąc o Egmont i tego typu wydawnictwach nastawionych na wyższą marżę.

Ja obstawiam, że teraz zysk na komiksach jest większy niż na większości niemainstremowych i niepodrecznikowych pozycji książkowych (jest mnóstwo z nakładami po 700 egzemplarzy). A tylko w tej branzy komiksowej klient się martwi, że producentowi może sie nie opłacać.
Piekarniom wielu się przestaje opłacać a tak kosztów nie przerzucają na klienta jak wydawcy komiksów.

« Odpowiedź #322 dnia: Cz, 26 Maj 2022, 11:53:14 »

ale jaki koniec, to tylko zmiana właściciela, kerfury zostają w polsce. plus, cykl produkcyjny takiego komiksu to też pewnie ładnych kilka miesięcy, a przecież nie zrezygnują z projektów pół roku przed domniemaną zmianą właściciela.

podejrzewam że deal z komiksami im się opłacił, w sklepach wszystko znikało na bieżąco, na allegro też widzę wymiecione z ich oficjalnego konta. trzymam kciuki za dodruk/kolejny rzut, bo to serio spoko inicjatywa.

Online michał81

« Odpowiedź #323 dnia: Cz, 26 Maj 2022, 14:26:21 »
podejrzewam że deal z komiksami im się opłacił, w sklepach wszystko znikało na bieżąco, na allegro też widzę wymiecione z ich oficjalnego konta. trzymam kciuki za dodruk/kolejny rzut, bo to serio spoko inicjatywa.
Pierwszy rzut zniknął bardzo szybko. Drugi zalega cały czas na sklepach. Dodruku nie było. Drugi rzut na sklepy to cały czas ten sam druk, który był przy pierwszym rzucie.

Offline Crono

« Odpowiedź #324 dnia: Cz, 26 Maj 2022, 14:54:19 »
Wszystko fajnie, tylko te komiksy to pewnie forma promocji Carrefoura. Zamiast na gazetki reklamowe czy reklamy w radio/tv/internecie, pieniądze poszły na komiksy. Dlatego wątpię by za taką cenę im się to opłacało, bo tu nie o opłacalność się rozchodzi, tylko o reklamę.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #325 dnia: Cz, 26 Maj 2022, 19:18:05 »
Przecież takie sklepy żyją głównie z żywności i artykułów przemysłowych więc argument z reklamą mnie niezbyt przekonuje, to miałoby sens jakby zrobili wydaj 300 zł, zbierz 6 naklejek i kup komiks za 1 grosz.

Offline Crono

« Odpowiedź #326 dnia: Cz, 26 Maj 2022, 21:27:00 »
Przecież takie sklepy żyją głównie z żywności i artykułów przemysłowych więc argument z reklamą mnie niezbyt przekonuje, to miałoby sens jakby zrobili wydaj 300 zł, zbierz 6 naklejek i kup komiks za 1 grosz.
Mnie nie przekonuje argument że zrobili to dla zarobku. Koszty licencji, papieru, druku, tłumaczenia, korekty, magazynowania, standów i pewnie jeszcze czegoś... Mało realne, gdyby liczyli na zysk.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #327 dnia: Cz, 26 Maj 2022, 22:10:16 »
Reklamowanie się komiksami w spożywczaku niema żadnego sensu. Widocznie żyli w świecie bajek jak Axel Springer z dobrym komiksem i myśleli że 100 tys nakład pójdzie jak na początku lat 90.

Offline Cringer

« Odpowiedź #328 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 04:11:34 »
Widocznie żyli w świecie bajek jak Axel Springer z dobrym komiksem i myśleli że 100 tys nakład pójdzie jak na początku lat 90.
jest gdzieś informacja że są niezadowoleni ze sprzedaży?

Offline Crono

« Odpowiedź #329 dnia: Pt, 27 Maj 2022, 10:49:02 »
Reklamowanie się komiksami w spożywczaku niema żadnego sensu. Widocznie żyli w świecie bajek jak Axel Springer z dobrym komiksem i myśleli że 100 tys nakład pójdzie jak na początku lat 90.

A wydawanie przez "spożywczak" komiksów ma sens? W Carrefour kupisz nie tylko artykuły spożywcze. Poza tym, ja kupując tam komiksy przy okazji kupiłem też inne produkty, które normalnie kupiłbym w Lidlu czy innym Aldi.