Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 71445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #300 dnia: Wt, 05 Kwiecień 2022, 18:53:44 »
Nie znasz się  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #301 dnia: Wt, 05 Kwiecień 2022, 22:09:42 »
Mam Moebiusa - Silver Surfera. A co ty masz Romity?
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Kwiecień 2022, 22:27:57 wysłana przez Bazyliszek »

Online adamarluk

« Odpowiedź #302 dnia: Wt, 05 Kwiecień 2022, 23:28:35 »

Offline Teli

« Odpowiedź #303 dnia: Wt, 05 Kwiecień 2022, 23:32:39 »
Każdy komiksiarz powinien mieć Druilleta, Sacco, Moebiusa, Moore`a..... Masz ??

Mam Moebiusa - Silver Surfera. A co ty masz Romity?

Dziś w temacie pojedynków superbohaterów zaciekła walka. Po pytaniu złożonym serii mocnych nazwisk wydawało się że Bazl zaraz padnie na deski. Jednak nasz dotychczasowy mistrz jak zwykle w formie i wyprowadza Adamarlukowi niezwykle cięta kontrę na temat Moebiusa ....uuuuuu to musiało zaboleć. Aż mnie oczy za szczypały jak to zobaczyłem. Proszę Państwa jak on to robi? Jednak widać po Bazylu pewne zmęczenie gdyż cios był wyraźnie nie precyzyjny i nasz jaszczurzy heros nie doprecyzował o którego, u licha, Romitę mu chodzi? Starszego czy młodszego?

Którego ??

I tak! Tak się właśnie dzieje co za wspaniała kontra!  Co teraz zrobi Bazyl? Aż ze swojego stanowiska widzę te kurwiki w jego oczach! Zapowiada się ciekawy wieczór. Zostańcie Państwo z nami w temacie "Pojedynki superbohaterów".

A teraz przerwa na reklamę.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #304 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 07:16:36 »
Jak można mówić, że ta Kolekcja jest słaba, skoro zawiera kultowy zeszyt o tym jak Spider-Mobile wywalił się z nabrzeża do wody? No jak? Przecież to jest wydarzenie-mem do którego wielokrotnie się odnoszono. I wreszcie wyszło to po polsku. Na razie Spider-Man vs Magneto to najlepszy tom.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #305 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 10:34:06 »
Na razie Spider-Man vs Magneto to najlepszy tom.

Ciekawe. Nie widziałem tego tomu w kolekcji. Może jakiś bonus dla prenumeratorów ziemniaków i szczypiorku z Kerfa.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #306 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 12:30:34 »
Ciekawe. Nie widziałem tego tomu w kolekcji. Może jakiś bonus dla prenumeratorów ziemniaków i szczypiorku z Kerfa.

;) ;) ;)

Spoiler: PokażUkryj
To jest oczywiście prank  ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Pocztar

« Odpowiedź #307 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 13:00:57 »
Lecę kupić ;)

Szkoda, że nie użyłeś kadru z okładki ASM #327 :)

Offline polner

« Odpowiedź #308 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 14:13:24 »
Byłem Dziś w Galerii Północnej(Warszawa) w carfur wszystkie  tomy tam są tylko cena zamiast 13,99zł teraz jest 16,99zl
« Ostatnia zmiana: Cz, 07 Kwiecień 2022, 14:16:05 wysłana przez polner »

« Odpowiedź #309 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 18:39:07 »
Byłem Dziś w Galerii Północnej(Warszawa) w carfur wszystkie  tomy tam są tylko cena zamiast 13,99zł teraz jest 16,99zl

na stronie www kerfura też widziałem że pojawiły się w nowej cenie. trudno, takie uroki inflacji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #310 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 20:19:18 »
Dlatego trzeba kupować komiksy jak najszybciej. Bo potem albo nie ma, albo podrożeją, jak nadchodzące dodruki.

Na razie Spider-Man vs Magneto to najlepszy tom.

XD Ech - starość, nie radość. Przepraszam za tą pomyłkę z mojej strony.

Ale to nie zmienia faktu, że dodanie jeszcze zeszytów z okresu Wojny Domowej, a potem runu Slotha, czynią ten tom naprawdę fajnym dla fanów Spider-Mana.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #311 dnia: Cz, 07 Kwiecień 2022, 23:44:35 »
Ciekawa sprawa, pisałem już kilka razy o tych zmianach cen za granicą, nic nie wskazywało że u nas będzie podobnie (zwłaszcza że tyle tego nadrukowali, raczej spodziewałem się że wylądują te komiksy w koszach za 5zł :P )...
@moai w artykule są linki do 3 innych "kolekcji", a ta podlinkowana to jedna z pięciu o jakich są informacje.
Polityka cenowa jakiej komiksy u nas nie doświadczyły - ta z 2021 "do sierpnia 2,99 za tom, a od września 9,99 za tom", z tym że wszystkie 10 tomów jest "rzucane" jednocześnie (jeśli dobrze rozumiem), czyli kupisz szybciej = masz taniej. Gdyby tak było cenowo jak we FR to jakieś 15zł a później 50zł za tom...
No ale u nas tak nie jest, ciekawe czy na zachodzie tak po prostu robią z wieloma produktami, czy... Może u nas się tak nie da tj. zmieniać ceny w zależności od okresu sprzedaży (może jakieś przepisy to regulują)? Moim zdaniem jakby mieli zmienić cenę na wyższą za jakiś czas, to poinformowaliby o tym, bo to miałoby służyć napędzeniu sprzedaży teraz (chociaż jak widać na razie nic nie trzeba napędzać ;) ).
A znaczenie to ma takie, że ja osobiście chciałbym zobaczyć kolejne inicjatywy tego typu (cena i sprzedaż - kluczowe dla przyszłych możliwości...), komiksy mogą być w marketach, kioskach czy u bazarowych dziadków - jeśli polepszą dostęp do komiksów (albo nawet dostęp do tzw. pierwszego komiksu) to świetnie. Gdybym jako dzieciak nie wyszperał Semica z kartonu gazetek za złotówkę to dzisiaj pisałbym pewnie na forum o DVD (jakbym miał teraz tyle DVD co komiksów to nie rozważałbym przejścia na nowsze nośniki i tylko bym narzekał że "kiedyś to były czasy" :P oby e-komiksy nie wyparły papieru, ale to dygresja kompletna).

Offline Kandor

« Odpowiedź #312 dnia: Pt, 08 Kwiecień 2022, 00:21:53 »
Niech w tym roku wydadzą KOLEJNE 10 komiksów w ramach podobnej kolekcji i mogą brać moje 170 zł  ;)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #313 dnia: Nd, 10 Kwiecień 2022, 12:58:55 »
Po "zbiorówcę" przybliżającej konfrontacje Avengers z Ultronem spodziewałem się wszystkiego najlepszego, ale ten tom i tak przerósł moje oczekiwania. Stało się tak już z racji zamieszczenia w nim pochodnej pracy tak znakomitych plastyków jak m.in. bracia Buscema i George Perez. Niezgorzej zresztą sprawy mają się kontekście fabuł powstałych za sprawą m.in. Roya "Pisałem Każdy Tytuł Marvela" Thomasa oraz wsławionego "Nieśmiertelnym Hulkiem" Ala Ewinga.  W sposób szczególny cieszy mnie uwzględnienie konkluzji klasycznej "Narzeczonej Ultrona", której polskiej edycji wypatruję od lat. Bez względu na czas powstania poszczególnych fabuł dzieje się tu autentycznie sporo, a tzw. Potężni Avengers dają z siebie wszystko by powstrzymać coraz to bardziej wymyślne machinacje zawistnego robota. Zdecydowanie warto po ów tom sięgnąć. 

« Odpowiedź #314 dnia: Pn, 11 Kwiecień 2022, 13:02:51 »
Gdańsk, Galeria Bałtycka - wjechał świeżutki stand z komiksami. Widziałem tom z Kapitanem Ameryką, Iron Manem, X-men, Thanosem. Może były jakieś inne gdzieś z  tyłu upchane, ale nie grzebałem, tylko rzuciłem okiem.