Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 71195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szulig

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #225 dnia: Pn, 07 Marzec 2022, 19:19:24 »
U mnie brak lub zostalo po 1-2 sztuce, jedynie Iron Man byl w liczbie 6-7 chyba.
u mnie po kilka sztuk kazdego numeru, nie widzialem jakos specjalnego zainteresowania

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #226 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 09:30:01 »
Ile stron  miała ta historia  Kapitan Ameryca  Odrodzenie w wydaniu Carrefoura. Zaskoczyło mnie to, że był pocięty w Mega Marvelu semica  zawsze myślałem, że  MM wydawane   od 1997 kiedy miały 96 stron  i mieściły  tylko 4 zeszyty oryginalne  nie były dotknięte nożycami stron  bo nawet często potem dawali  okładki i  grafiki aby podbić objętość numeru.

Offline SawiK

« Odpowiedź #227 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 09:45:45 »
Up
Wchodzi że lekko ponad 100stron:

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #228 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 12:20:18 »
Tutaj zaprezentowana jest kolekcja która wyszłą zagranicą w Carrefourze  w zeszłym roku. Ghost rider  to samo co wydało WKKM i SBM , w Daredevilu są dwie miniserie  Daredevil Redemption z 2005 i Spider-Man/ Daredevil  z 2001 autorstwa   Paula Jenkisa  obie nie wydane przez  Egmont. Kojarzę jeszcze Venoma którego nie dokończyła  Mandragora.
« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Marzec 2022, 12:22:46 wysłana przez Tymon Nadany »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #229 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 12:35:56 »
  Udało mi się po pracy dorwać wszystkie dziesięć tomów. Jakościowo wygląda to szczerze mówiąc lepiej niż się spodziewałem a dodatkowo cena robi swoje 140 złotych i czytania na dwa miesiące.

Na ile??? To tylko ja to w trzy dni przeczytałem...?  :o

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #230 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 12:46:44 »
Kojarzę jeszcze Venoma którego nie dokończyła  Mandragora.
Piterrini linkował na 2. stronie do strony z rozpiską. Jest jeszcze choćby "Thanos powstaje".
jest też trzecia

« Odpowiedź #231 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 16:15:45 »
  Za dużo komiksów nie czytam od jakiegoś czasu, jeden na tydzień mi wychodzi jak te miękkokładkowe marvele to zdarza się, że dwa. Może przesadziłem z tymi dwoma miesiącami. Powiedzmy półtora miesiąca.

Offline andrewk21

« Odpowiedź #232 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 20:48:42 »
W Bielsku w czwartek były pustki. Właściwie były dwa komiksy. Dzisiaj były wszystkie tytuły w sporych ilościach.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #233 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 21:07:35 »
Jak mnie podrzaźnił michał81 tymi swoimi gadkami o "niepotrzebności". Egmont zaczął wydawać Deadpoola od serii z 2012 roku. To czemu do diaska nie wydali Deadpool kills Deadpool z 2013 roku? Co to ma być?! Te kilka zeszytów z runu Waya i potem DkD ładnie się ze sobą łączą. Oczywiście brakuje Deadpool kills Marvel Universe ale to może Carrefour wyda w przyszłym roku.
« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Marzec 2022, 22:50:32 wysłana przez Bazyliszek »

Offline andy13

« Odpowiedź #234 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 21:17:12 »
Oczywiście brakuje Deadpool kills Marvel Universe ale to może Carrefour wyda w przyszłym roku.
Albo Castorama :D

Online misiokles

« Odpowiedź #235 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 21:44:36 »
Albo producent majonezu kieleckiego.

Offline michał81

« Odpowiedź #236 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 22:13:34 »
Jak mnie podrzaźnił michał81 tymi swoimi gadkami o "niepotrzebności".
Proszę konkretny cytat kiedy napisałem tak o tej kolekcji. Bo kolejny raz pisze nieprawdę. Moje wypowiedzi dotyczyły jakości tej kolekcji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #237 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 22:49:42 »
"Co z tego że cena zacna, kiedy jest tragedia.

Nie widzę zasadności wspierania tej inicjatywy, to już lepiej dać kasę Hachette."

A wcześniej tekst o największym crapiszczu z Wolverine jakie mogli wydać. To jak mam odczytywać takie zdania?

Tę komiksy to są podwojone wydania Marvel Now, tyle że 10 zł taniej. Z premierowymi materiałami. Tylko brać. No i ten pominięty przez Egmont Deadpool - fajny komiks, mnie rozbawił.
« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Marzec 2022, 22:51:17 wysłana przez Bazyliszek »

Online xanar

« Odpowiedź #238 dnia: Wt, 08 Marzec 2022, 23:18:05 »
Dobrze, że od tych najwspanialszych Hachettetów nie są tańsze i grubsze :D, widać znalazłeś nową miłość ;D
A ta kolekcja, którego Deadpoola pominęła  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #239 dnia: Śr, 09 Marzec 2022, 00:14:52 »
"Co z tego że cena zacna, kiedy jest tragedia.

Nie widzę zasadności wspierania tej inicjatywy, to już lepiej dać kasę Hachette."

A wcześniej tekst o największym crapiszczu z Wolverine jakie mogli wydać. To jak mam odczytywać takie zdania?
Czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem. Jest tragedia pod względem wykonania. Jakościowo stoi to na słabym poziomie. Wyrwałeś jedno zdanie z dłuższej narracji.

Co do historii z Wolverinem, jakbyś chociaż 1/4 tego przeczytał z tym bohaterem co ja to byś wiedział, że to jest jedna z tych najsłabszych historii. Są dużo lepsze pojedynki tych bohaterów i nawet je przytoczyłem. No, ale lepiej stękać niż to przeczytać w wydaniu cyfrowym, gdzie nawet w tym wypadku jakość wizualna jest o niebo lepsza od tej jaką dostaliśmy w tym tomie.

I niestety muszę cię rozczarować, ale tą kolekcje też wsparłem choć całkowicie w inne formie.

Ominąłeś bezpośrednie cytowanie, żeby nie pokazać całości wypowiedzi, gratuluje kolejny raz manipulowaniem i pisaniem nieprawdy.