Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 71386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martin Eden

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #165 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 14:14:32 »
Jako posłowie do moich doświadczeń odnośnie zakupów online w Kerfurze dopiszę tylko, że właśnie do mnie zadzwonili, że zamówienie jest gotowe, ale bez dwóch tytułów. Innymi słowy, kupno przez www wraz z opłaceniem żadnej gwarancji nie daje.
To też, wydaje mi się, daje dowód na to, że zamówione rzeczy nie jadą do punktu odbioru z jakiegoś centralnego miejsca, ale po prostu bazują na tym, że gostek w markecie pójdzie na sklep, pozbiera co jest i to szanowny kliencie będziesz miał.
Zwrot za brakujące tytuły dostanę na portfel Kerfura. Też szkoda, bo to niby parę groszy, ale to też nie moja wina, że mi obiecali przy zamówieniu, że towar jest i stworzyli tym samym nadpłatę.
Wczoraj ujowy UX, dzisiaj ujowy CX.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 14:34:26 »
Czyli dostaniesz zwrot kasy ale nie na konto tylko do wykorzystania w sklepie?

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #167 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 14:38:12 »
Czyli dostaniesz zwrot kasy ale nie na konto tylko do wykorzystania w sklepie?

Niestety tak. Można się poczuć wkręconym. No ale współcześnie wiele sklepów "marketowych" stosuje taką praktykę.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 14:42:44 »
Troche lipa bo mam do tego sklepu z 10 km i pojade tylko po odbior a zakupow tam nie jezdze robic...

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #169 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 14:46:47 »
Troche lipa bo mam do tego sklepu z 10 km i pojade tylko po odbior a zakupow tam nie jezdze robic...

Mam podobnie.

Offline polner

« Odpowiedź #170 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 15:50:57 »
https://www.carrefour.pl/szukaj?q=komiks

Tylko musisz przez "rozpocznij zakupy" wejść bo inaczej nie znajduje

Dzięki za informacje.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #171 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 16:09:27 »
Człowiek z czystej chęci pomocy poświęcił swój prywatny czas i obleciał kilka razy markety w swoim mieście. A to tylko po to, aby kupić komiksy osobom, które nie miały takiej możliwości.

Dobry ziomek @BosMan. No ale Poznań to małe, prowincjonalne miasto, więc daleko nie miał. :)

Trzy lata temu @Motyl tak samo kupował potrzebującym tomy Kolekcji Spider-Mana.

Offline czytelnik

« Odpowiedź #172 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 17:35:21 »
Niestety tak. Można się poczuć wkręconym. No ale współcześnie wiele sklepów "marketowych" stosuje taką praktykę.
To kłóci się z elementarnymi zasadami. Zajrzałem do ich regulaminu i jest inaczej niż to opisujesz:

"Kwota powstałej nadpłaty lub niedopłaty jest uwidoczniona w Koncie po zalogowaniu do niego. Klient w każdej chwili może zwrócić się do Carrefour o zwrot nadpłaconej kwoty korzystając z funkcji "Zwróć środki" po zalogowaniu do Konta. Nadpłacona kwota zostanie zwrócona na rachunek bankowy wskazany przez Klienta w terminie 14 dni od dnia otrzymania żądania zwrotu."

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #173 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 18:14:18 »
To kłóci się z elementarnymi zasadami. Zajrzałem do ich regulaminu i jest inaczej niż to opisujesz:

"Kwota powstałej nadpłaty lub niedopłaty jest uwidoczniona w Koncie po zalogowaniu do niego. Klient w każdej chwili może zwrócić się do Carrefour o zwrot nadpłaconej kwoty korzystając z funkcji "Zwróć środki" po zalogowaniu do Konta. Nadpłacona kwota zostanie zwrócona na rachunek bankowy wskazany przez Klienta w terminie 14 dni od dnia otrzymania żądania zwrotu."

W zasadzie JEST tak jak opisuję, bo tak usłyszałem. Tyle że gostek z kerfura mi nie powiedział o opcji zwrotu z tego portfela. Ty po prostu zinwestygowałeś sprawę głębiej, za co dzięki :). Opłaca się czytać regulaminy. Pani w BOK jak odbierałem zamówienie nie proponowała mi innej formy zwrotu.

Te 3 dychy też nie były dla mnie problemem jakimś ogromnym. Po prostu założyłem, że stworzę okazję do zakupów i je tam wydam na jakąś bułę.

Mam już komiksy. Wydanie bardzo przyjemne w dotyku, fajnie leży w łapie. Format jakiś taki kwadratowy. Nowsze komiksy faktycznie nie nadają się na taki papier, ale klasyka wygląda na nim super.

Gdyby ruszyła kolekcja w tej formie, b. chętnie kupowałbym wyrywkowe tomy. Także polecam i szkoda, że to ma tak beznadziejny model dystrybucji. No ale są też plusy, bo nawet tutaj mieliśmy dowody jak to zmobilizowało komiksową brać i objawiło wśród niej ludzi dobrej woli :)

Offline kv

« Odpowiedź #174 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 19:18:01 »
A ktoś kto zamawiał online może powiedzieć jak to wyglądało po statusach zamówienia?
Gdzie w tym C. znaleźć wybrany termin i godzinę dostawy dla złożonego zamówienia?

@Martin Eden, a ten telefon to był w dniu dostarczenia przesyłki? Bo u mnie od rana stan: gotowe, ale przesyłka ma dojechać jutro. Zamówione wczoraj, sposób dostawy kurier (tylko wtedy pojawiały się wszystkie 10 tomów).

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #175 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 19:56:33 »
Proces zakupu zaczyna się od wyboru metody dostawy i przedziału godzinowego. Zerknij stronę, góra dwie wcześniej w tym wątku: trzeba zacząć od "rozpocznij zakupy". Mam nadzieję, że o to pytasz.

Status zamówienia miałem przez email i sms. Na www go nie śledziłem. Telefon ze sklepu (punkt odbioru) miałem chwilę po przyjściu sms, że zamówienie gotowe. Tylko że ja miałem w nim braki. Może jak jest bez zmian to nie dzwonią. Tak, zadzwonił w dniu dostarczenia - telefon był 4 godziny przed wybranym przeze mnie przedziałem godzinowym odbioru.

Zaloguj się tam, te rzeczy są tam łatwo znajdywalne.
No i gratuluję kompletu przy kurierze. Ja tak nie miałem. Popieprzone to.

Offline kv

« Odpowiedź #176 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 21:00:53 »
Sms o wysyłce dotarł, żadnych telefonów. Ale ten termin dostawy to jakaś ściema - w smsie: 2 dni robocze ma kurier na dostarczenie.
Może dlatego ni w emailu, ni na stronie tego terminu brak :(

PS. @Martin Eden, dzięki, dla sprawdzenia sprawdziłem sobie jak wybierasz kuriera i zdziw - nie wybierasz terminu  :o. Za dużo wczoraj mieszałem z tymi dostawami  ;).
W portfelu 0,00 więc chyba wszystko do mnie wysłali. Zobaczymy.

« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Marzec 2022, 21:12:43 wysłana przez kv »

Offline Crono

« Odpowiedź #177 dnia: So, 05 Marzec 2022, 10:18:03 »
Kupiłem sobie trzy tomy tej kolekcji: Venom (bo lubię pająka z tamtego okresu, ale nie kupuję epiców z powodu prowadzonej selekcji/braku miejsca, a za taką cenę żal nie kupić), X-Men (bo zbieram wszystko o mutantach w PL, a tutaj jest premierowy materiał) i Wolverine (powód jak wyżej). O ile X-Men znam prawie na pamięć z tego tomu, więc przeczytałem tylko zeszyt 150, a Wolverine to w miarę spójna historia, tak z pająkiem mam problem. Dziury pomiędzy poszczególnymi numerami wybijają z rytmu czytania, a po trzech zeszytach to miałem już dosyć Venoma. Rozumiem cel tej kolekcji, nie przeszkadza mi jakoś szczególnie brak korekty (np. w numerze 300 bodajże pająka dwa razy jest ten sam tekst w dymku), ale wątpię by te komiksy przyciągnęły kogoś do sięgnięcia po inne historie Marvela (czy po inne komiksy w ogóle). Największą wadą według mnie jest właśnie to rzucanie czytelnika pomiędzy różnymi okresami z życia bohaterów. O ile osoba zorientowana w świecie Marvela nie będzie miała z tym problemu, tak pozostali raczej się od tego odbiją. Mogli do tej kolekcji wybrać spójne historię, coś jak w WKKM.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #178 dnia: So, 05 Marzec 2022, 10:33:04 »
6 sztuk kupił mi kolega, 3 sztuki dorwałem przez neta ze sklepu (są już w drodze) i brakuje mi Spider-man kontra Mysterio 😕

Offline kv

« Odpowiedź #179 dnia: So, 05 Marzec 2022, 10:47:09 »
Informacyjnie: przesyłka po odebraniu od nadawcy trafiła najpierw do oddziału DPD WA1. Dużo tych oddziałów tak oznaczonych, ale wszystkie w  Wa-wie lub okolicach.
Więc wysyłają gdzieś z centrali, nie ze sklepów z okolicy zamieszkania odbiorcy.