Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 70960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mac433

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #150 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 07:46:20 »
Witam wszystkich :) Niestety w moim mieście nie ma tego marketu... Czy ktoś byłby w stanie zakupić dla mnie komplet tych komiksów?

Offline Arne

« Odpowiedź #151 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 07:53:34 »
Jeśli ktoś ma problem, z nabyciem, bo np. nie ma Carrefoura w pobliżu, to mogę spróbować pomóc nabyć ( w miarę możliwości i po koleżeńsku, za darmo  ;)).
Jeśli ktoś coś, to priv.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 09:23:27 »
W Koninie nadal dostpene tylko 3 tomy czy jest calosc?

Online Piterrini

« Odpowiedź #153 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 11:28:56 »
A może to to.
Tak, zdecydowanie o to chodziło (widziałem na YT i to takie mniejsze formatowo komiksy). Zakładam że do mniejszych wymiarów nie wrócą skoro nowsze 'kolekcje' mają normalny format. Tak samo następną może być ta Punisher/Daredevil itp., skoro zaczęli od drugiej to raczej nie będą się cofać. No ale to na pewno zależy ile zostanie z tego dużego nakładu obecnej 'kolekcji'. No i ciekaw też jestem czy coś nowego w tym roku będzie na zachodzie w tym formacie i dystrybucji.

Widzę, że w Hiszpanii były pewne zmiany.
A to foto z Hiszpanii jest aktualne, tj. teraz weszli do Hiszpanii z komiksami, czy wcześniej? Te zmiany w Hiszpanii to jak widać nie tylko kolor okładki, ale też cena, dobrze że my załapaliśmy się na tą niższą i bez gwiazdki, nie wiem co tam jest napisane na foto, ale tutaj o "gwiazdce" pisałem przy okazji Francji:
Polityka cenowa jakiej komiksy u nas nie doświadczyły - ta z 2021 "do sierpnia 2,99 za tom, a od września 9,99 za tom", z tym że wszystkie 10 tomów jest "rzucane" jednocześnie (jeśli dobrze rozumiem), czyli kupisz szybciej = masz taniej. Gdyby tak było cenowo jak we FR to jakieś 15zł a później 50zł za tom...
No ale u nas tak nie jest, ciekawe czy na zachodzie tak po prostu robią z wieloma produktami, czy... Może u nas się tak nie da tj. zmieniać ceny w zależności od okresu sprzedaży (może jakieś przepisy to regulują)? Moim zdaniem jakby mieli zmienić cenę na wyższą za jakiś czas, to poinformowaliby o tym, bo to miałoby służyć napędzeniu sprzedaży teraz (chociaż jak widać na razie nic nie trzeba napędzać ;) ).

Offline stab

« Odpowiedź #154 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 11:47:25 »
Na Zarzewskiej 51 kupiłem dzisiaj cały komplet i wszystkich numerów jest tam bardzo dużo.

Na Grabowej 19 właśnie przyszła dostawa i przemiła pani mi kartony otwierała, zakupione wszystkie ☺️

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #155 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 12:01:15 »
Zakładam że do mniejszych wymiarów nie wrócą skoro nowsze 'kolekcje' mają normalny format.
Zawsze mogą wydać w "poprawionym" formacie.
A to foto z Hiszpanii jest aktualne, tj. teraz weszli do Hiszpanii z komiksami, czy wcześniej?
Zdaje się, że w listopadzie.
Tak samo następną może być ta Punisher/Daredevil itp., skoro zaczęli od drugiej to raczej nie będą się cofać.
Może robili jakieś testy lub prowadzili konsultacje i wyszło im, że lepiej zacząć od drugiej i ona mi się najbardziej podoba, ale pierwsza też jest fajna. Tylko ta piąta, twardookładkowa wygląda kiepsko. 2 razy droższa, a grubość może być nawet 2-krotkie mniejsza. No i ta zawartość oczywiście. Tej inicjatywy nie wsparłbym w całości.

Offline Pestak

« Odpowiedź #156 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 18:05:36 »
Dzisiaj wizyta w Pestce w Poznaniu.  Były wszystkie tomy więc sobie uzupełniłem. Kolekcja miała swój stojak ale zwykły druciak a nie ten ładny ze zdjęć . Kasjerka stwierdziła że te komiksy bardzo dobrze im się sprzedają nawet jak jeszcze  były o złotówkę droższe ( albo coś jej się pokielbasilo albo ten carefour sam uznał że cena za niska i można trochę więcej zarobić , to by tłumaczyło zwykły stojak a nie ten ładny gdzie jak byk widnieje cena 13.99)

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #157 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 18:23:47 »
Na FB piszą, że idzie zamówić online ;)

"Gdyby ktoś szukał kolekcji z Carrefoura, to można ją kupić online. Przynajmniej mi się udało. Założyłem konto, wybrałem sklep i zacząłem robić zakupy. Na końcu, zamiast odbioru osobistego wybrałem kuriera (najbliższy Carrefour ok. 50-60 km, więc przesyłka wyjdzie taniej) i całość zamówiona"

sum41

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 19:53:06 »
Podaj linka do kolekcji, bo szukam i nic nie pokazuje...

Offline Necr09

« Odpowiedź #159 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 20:03:11 »
Podaj linka do kolekcji, bo szukam i nic nie pokazuje...

https://www.carrefour.pl/szukaj?q=komiks

Tylko musisz przez "rozpocznij zakupy" wejść bo inaczej nie znajduje
FGO: 758,469,198

sum41

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 20:07:54 »
Dzieki :) Choc juz jednego tomu brakuje akurat tego co u mnie tez niema :)

Offline Lukop

« Odpowiedź #161 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 20:39:31 »
Dzieki :) Choc juz jednego tomu brakuje akurat tego co u mnie tez niema :)

Nie wiem jak ta strona działa, ale przez dziwne wyniki wyszukiwań złożyłem 3 zamówienia. Najpierw pokazało mi dostępność siedmiu tomów, więc szybko kupiłem. Potem pojawiło się 9, zatem dokupiłem 2 kolejne, a następnie pełna lista. Nie wiem czy rzeczywiście w taki sposób na bieżąco uzupełniano listę, ale wyszło na to, że dopłacę 20 zł za przesyłkę, bo nawet nie ma przycisku do anulacji zamówień, które są już 'w realizacji'. Dziękuję za info o dostępności przez internet, czego na samej stronie w życiu bym nie znalazł...

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #162 dnia: Cz, 03 Marzec 2022, 21:21:13 »
Niezła maniana ten sklep. Liczba dostępnych zależy od sposobu odbioru i punktu odbioru. Przy kurierze miałem najmniej. Jak się zjedzie w dół, to pokazuje tytuły niedostępne w danej opcji dostawy (jeśli było już coś wcześniej w koszyku).

Trzeba zrobić niezły hacking. No ale się udało wyrwać 8 tytułów  :D

Dzięki za tipa, szukałem w tym sklepie wcześniej, ale nie było. Teraz sprawa jest jasna.

To najzabawniejszy sklep internetowy, z jakim się spotkałem.

Offline mac433

« Odpowiedź #163 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 07:27:16 »
Chciałbym na forum publicznym raz jeszcze podziękować użytkownikowi BosMan za pomoc w zakupie komiksów z tej kolekcji.

Człowiek z czystej chęci pomocy poświęcił swój prywatny czas i obleciał kilka razy markety w swoim mieście. A to tylko po to, aby kupić komiksy osobom, które nie miały takiej możliwości.

Ponadto dzwonił i informował, jak idą "postępy" w zdobywaniu poszczególnych numerów. Naprawdę jestem w pozytywnym szoku, nieczęsto spotyka się tak uczciwe i zwyczajnie przyjemne osoby :)

Bardzo Ci dziękuję :)

Offline Arne

« Odpowiedź #164 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 08:22:31 »
Jeśli, ktoś jeszcze szuka, to mam do odstąpienia 8 tomów ( prócz Spider-Mana i Avengers), bo jeden użytkownik forum najpierw poprosił o pomoc w zakupie 10 tomów, a nastepnie zrezygnował bez wcześniejszej konsultacji, bo już sobie kupił przez stronę Carrefoura
I tak zostałem z 8 niepotrzebnymi tomami...