A może to to.
Tak, zdecydowanie o to chodziło (widziałem na YT i to takie mniejsze formatowo komiksy). Zakładam że do mniejszych wymiarów nie wrócą skoro nowsze 'kolekcje' mają normalny format. Tak samo następną może być ta Punisher/Daredevil itp., skoro zaczęli od drugiej to raczej nie będą się cofać. No ale to na pewno zależy ile zostanie z tego dużego nakładu obecnej 'kolekcji'. No i ciekaw też jestem czy coś nowego w tym roku będzie na zachodzie w tym formacie i dystrybucji.
Widzę, że w Hiszpanii były pewne zmiany.
A to foto z Hiszpanii jest aktualne, tj. teraz weszli do Hiszpanii z komiksami, czy wcześniej? Te zmiany w Hiszpanii to jak widać nie tylko kolor okładki, ale też cena, dobrze że my załapaliśmy się na tą niższą i bez gwiazdki, nie wiem co tam jest napisane na foto, ale tutaj o "gwiazdce" pisałem przy okazji Francji:
Polityka cenowa jakiej komiksy u nas nie doświadczyły - ta z 2021 "do sierpnia 2,99 za tom, a od września 9,99 za tom", z tym że wszystkie 10 tomów jest "rzucane" jednocześnie (jeśli dobrze rozumiem), czyli kupisz szybciej = masz taniej. Gdyby tak było cenowo jak we FR to jakieś 15zł a później 50zł za tom...
No ale u nas tak nie jest, ciekawe czy na zachodzie tak po prostu robią z wieloma produktami, czy... Może u nas się tak nie da tj. zmieniać ceny w zależności od okresu sprzedaży (może jakieś przepisy to regulują)? Moim zdaniem jakby mieli zmienić cenę na wyższą za jakiś czas, to poinformowaliby o tym, bo to miałoby służyć napędzeniu sprzedaży teraz (chociaż jak widać na razie nic nie trzeba napędzać

).