Raczej niemal oczywistym wydaje się że nie będzie dodruków, ale jak ktoś wspominał, że przy takiej cenie nakład musi być bardzo duży, czego dowodzić może fakt, że w licznych sklepach jeszcze nie ma tej kolekcji, ale mają ją dowieść w kolejnych dniach. Czy będą dowozić kolejne egzemplarze do Carefourów, w których już jest dostępne? Raczej nie, ale nigdy nie wiadomo.
Nie wiem jak to mogło być drukowane, możliwe że Panini od razu drukowała kilka wersji językowych. Bo dokładnie ta sama kolekcja wyszła już swego czasu we Francji i Hiszpanii i może gdzieś jeszcze nie wiem nie szukałem. Jednakże fakt, iż wersje FRA i ESP wyszły już kilka miesięcy temu, może wskazywać na to, że polskojęzyczny wariant był drukowany osobno, co może tylko potwierdzać, że tak niska cena oznacza dość duży nakład. Chyba że Panini ma super układy z drukarniami i papier zabezpieczony na kilka lat do przodu. No bo raczej muszą mieć wykalkulowany zysk na tej inicjatywie.
Jeszcze jednym argumentem co do dużej ilości nakładu jest fakt, że we Francji i Hiszpanii tomy na prawdę były dość długo dostępne. W tym drugim kraju kolekcja z tego co szukałem startowała gdzieś na początku roku i można ją było zakupić online, a mimo to wciąż pojedyncze numery są dostępne na stronie Carrefoura. Choć Francja i Hiszpania to zupełnie inne kultury komiksowe i może tam z założenia wydrukowano więcej albo to u nas ludzie się bardziej na to rzucili/rzucą, zatem pewności oczywiście nie mam, bo nie ma jak zdobyć odpowiednich danych do wyciągania ostatecznych wniosków.