@Crono nadal nie uważam, aby cena usprawiedliwiała to wszystkie wpadki jakie są w tej kolekcji. Jeśli cały czas czytam o tym jak źle wydaje Egmont,Mucha, Scream itd. to czemu ma udawać tutaj, że ta kolekcja to mistrzostwo korekty czy idealny druk.
No ok, ale jakie to są wpadki? Literówki, powtórzone dymki czy błędy w tłumaczeniu? Co do tego ostatniego to się nie wypowiem, na podstawie tego co przeczytałem, nie mogę stwierdzić że coś było nie tak. Powtórzony dymek zauważyłem raz, a co do literówek... No jest ich trochę, ale nie w ilości dyskwalifikującej to wydawnictwo. Masz pierwsze wydanie Astonishing X-Men (1 tom) od Muchy? Tam to są babole ! (a komiks nie kosztował 14 zł).
Papier, głębia kolorów w nowych komiksach? No tak, co do kolorów to się zgodzę, ale za to jak wyglądają stare komiksy na tym papierze! O niebo lepiej niż na kredzie którą serwuje nam w swoich marvelach Egmont czy Hachette.
Zresztą, co do kolorów w nowych komiksach... W Tomb Raiderze nie wyglądają tak jak powinny, nowe wydanie Astonishing X-Men jest przyciemnione, Spectacular ma w części takie a nie inne zeszyty (ta przypadłość dotyczy też innych komiksów Muchy, czy Klasyki Marvela z Egmontu, np. pająka).
Że komiksy są klejone a nie szyte? A Marvel Now/fresh są szyte? Nic mi się przy czytaniu nie rozleciało (a po dwukrotnym (!) czytaniu rozleciała mi się Tajna Wojna od Muchy wydana w HC).
Że nie ma okładek poszczególnych zeszytów w środku? Że słaba jakoś graficzna serii (okładki)? No tak, też mnie to drażni:).
W żadnym z powyższych elementów te komiksy nie od stają jakoś szczególnie od tego co mamy na rynku. A nawet jeśli w jakiejś części wybija się in minus, to żaden komiks dostępny na rynku nie kosztuje tyle co ta kolekcja.