Autor Wątek: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów  (Przeczytany 71282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Motyl

Odp: Kolekcja Pojedynki Superbohaterów
« Odpowiedź #105 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 11:08:49 »
Masz rację. Nie doprecyzowałem, już nadrabiam zaległości. Każdy, dla kogo Marvel Now, Fresh po 40 i 50 zł jest za drogie, zachwyci się kolekcją po 13,99 zł, ale nigdy nie kupi epica za 150 zł. Lepiej? Już nie zerojedynkowo? Taki przykład. Kolega prawnik, czyli nie narzeka na brak kasy, spytał mnie niedawno, czy nie mam starych Marveli dla jego syna. Coś poszukałem, a przy okazji powiedziałem, że Marvele są teraz tanie, po 40-50 zł, a w sklepach internetowych nawet tańsze. Ten argument do niego nie przemówił, więc jeśli osoba, którą stać na komiks za 40 zł, ale go nie kupi w tej cenie, bo uważa, że komiks nie jest warty tak wygórowanej ceny (mówimy tu o 40 zl), to czy kupi komiks za 150 zł? To pytanie retoryczne, rzecz jasna.

Xanar, lubię te twoje komiczne pościki :) przynajmniej widać, że cyrk też ma swojego przedstawiciela na forum :)

Offline xanar

« Odpowiedź #106 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 11:16:49 »
Ty jak ostatnio się odpaliłeś, to chyba wszystko przebiłeś  :)
Wydaliście ostatnio jakiś komiks, w którym nie ma błędów np. literówki, czcionka, kolory nie takie? Może w tym Wolverinie się udało ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #107 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 11:24:05 »
Och. Szanownemu Panu argumencików zabrakło. Jak mi przykro, ubolewam całym sobą. Kup i się przekonaj, za moment będzie akcja wsparcia dla Ukrainy, lepszej okazji na zakup tych drogich muchowych komiksów nie będziesz miał.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #108 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 11:53:26 »
W lubelskim Carrefourze wszystkie dostępne (po około 10 sztuk). Pani na kasie powiedziała, że jest duże zainteresowanie.

Offline Motyl

« Odpowiedź #109 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 12:08:00 »
W lubelskim Carrefourze wszystkie dostępne (po około 10 sztuk). Pani na kasie powiedziała, że jest duże zainteresowanie.
To nieźle, jak byłem, to widziałem trochę więcej sztuk.

Offline xanar

« Odpowiedź #110 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 12:33:07 »
Och. Szanownemu Panu argumencików zabrakło. Jak mi przykro, ubolewam całym sobą. Kup i się przekonaj, za moment będzie akcja wsparcia dla Ukrainy, lepszej okazji na zakup tych drogich muchowych komiksów nie będziesz miał.
Ale ja już napisałem co o tym myślę więc nie wiem jakich argumentów. Ty podałeś przykład jakiegoś jednego prawnika i dla ciebie temat jest zamknięty.
Taki przykład - są tanie samochody i drogie, twój kolega prawnik pewnie też jeździ tanim a nie np. jakimś Mercedesem, bo teraz można tanio samochód kupić, czy może jednak kupił droższy.
Także pewnie znajdą się osoby, które zobaczą w markecie komiks za 15 może ich to zainteresuje i zaczną głębiej w chodzić w temat i może po jakimś czasie kupią ten Muchowy komiks za 200.

Odnośnie tego Wolverine to wolałbym wiedzieć co kupuje, może ty kupujesz wszystko w ciemno, już pomijam, że nie kosztuje 15 czy nawet 40  :)

Online michał81

« Odpowiedź #111 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 12:41:55 »
To nie są odosobnione przypadki o jakich pisze Motyl. Moi znajomi swoim dzieciom komiksy tylko z biblioteki wypożyczają, a jedyne komiksy jakie ich chłopaki mają są od mnie (najczęściej z festiwali z wrysami). Nawet tego Batmana Fortnite dostali od mnie bo znajomi uznali, że spory wydatek, a trzeba było dwa kupić bo wiadomo kody dla obu muszą być.

Offline xanar

« Odpowiedź #112 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 12:48:29 »
Ale ja nie pisze, ze to są odosobnione przypadki, w końcu ktoś te drogie komiksy od Muchy kupuje inaczej by ich nie wydawali, no chyba, że są państwowym wydawnictwem.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #113 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 12:59:10 »
Pozwólcie Panowie, że zmienię temat, ale tylko trochę. Czy naprawdę musicie być dla siebie tacy... niemili? Wręcz chamscy?

Rozumiem, że można się ze sobą nie zgadzać. Rozumiem też, że niektórzy użytkownicy forum latami pracowali na to, by inni stracili do nich cierpliwość. Ale akurat Motyl czy Xanar to userzy z dużym stażem, wiedzą i - jak zawsze zakładałem - poziomem. Przykro mi się czyta prztyczki między Wami i składam oficjalny wniosek o zakopanie topora wojennego i ograniczenie złośliwostek to niezbędnego minimum ;)
Szczególnie teraz, w obliczu tego, co dzieje się na świecie i za naszą miedzą, można uznać, że są ważniejsze rzeczy niż osądzanie, czy komiksowa kolekcja z Kerfa to idiotyzm czy zbawienie rynku. Rzekłem :) Miłego!

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #114 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 14:17:32 »
Masz rację. Nie doprecyzowałem, już nadrabiam zaległości. Każdy, dla kogo Marvel Now, Fresh po 40 i 50 zł jest za drogie, zachwyci się kolekcją po 13,99 zł, ale nigdy nie kupi epica za 150 zł. Lepiej? Już nie zerojedynkowo?
Niby masz rację, ale chyba celowo ignorujesz osoby nieświadome i niezdecydowane choćby na MN.

Offline Roszadok

« Odpowiedź #115 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 15:00:12 »
Kraków Czyżyny, brak tomu nr 3, reszta wcale nie ruszona. Pan powiedział że więcej nie ma i raczej nie bedzie

Offline donKamillo92

« Odpowiedź #116 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 15:20:59 »
Dębica - koleżanka mi kupiła wszystkie oprócz Thora :(

Offline Flagranta

« Odpowiedź #117 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 16:46:53 »
Jutro będę w Warszawie. Czy ktoś może ma wiedzę czy w którymś sklepie dostanę jakieś tomy ? Najlepiej wszystkie. Dziękuję z góry za pomoc 😀

Offline martinus100

« Odpowiedź #118 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 20:07:24 »
Jakby coś w Zamościu dzisiaj przed południem były wszystkie tomy. Sama kolekcja jest fajna ale strasznie dużo jest staroci sięgających nawet lat sześćdziesiątych. Dla niektórych to może być szok jak kiedyś komiksy wyglądały zarówno pod względem rysunków jak i scenariusza. Żałuję tylko że nie ma tomu z Punisherem.

Offline eyesore

« Odpowiedź #119 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 21:21:59 »
Poznań, w Panoramie na ul. Góreckiej można kupić wszystkie tomy jak ktoś szuka (dojechać po pracy tam to wyczyn więc chyba lepiej wieczorem podjechać  ;) ).