Autor Wątek: Hellboy  (Przeczytany 113833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Hellboy
« Odpowiedź #405 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 13:07:09 »
Podczas ostatniej promocji na Gildii zakupiłem BBPO 1946-1948 oraz Hellboy i BBPO, i mega mi się spodobało, okultyzm, naziści podrasowane szympansy tak mi się spdobało, że postanowiłem zakupić resztę czyli Plagę Żab, Piekło Na Ziemi, Znany Diabeł. Wierzę, że lektura sprawi mi przyjemność. Warto interesować się komiksami z Sapienem? Średnio mnie interesuje tej bohater jeśli mam być szczery

Online michał81

« Odpowiedź #406 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 13:20:45 »
Może całość jest trochę rozciągnięte, ale ja kupuje całość tego świata. Natomiast co do Abe'a to przeczytaj Plagę Żab, być może zmienisz zdanie o tej postaci i przekonasz się do kupa serii mu poświęconej. Dodam, że nie poza Hellboyem, BBPO i Abem, dostaniemy jeszcze w tym roku kontynuację Hellboy i BBPO oraz nową serię z Homarem.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #407 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 14:18:43 »
Będzie kontynuacja Hellboya i BBPO? Gdzieś mi umonęła ta informacja, a na Homara czekam, hehe, to może być moja ulubiona seria z tego uniwersum

Offline PawelC

« Odpowiedź #408 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 19:17:55 »
TK przekazywał, że Egmont będzie kontynuować Mignolaverse. Prędzej czy później pewnie dostaniemy kolejne grubaski z tego uniwersum.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 20:38:34 »

Offline Kielo

« Odpowiedź #410 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 20:46:40 »
Bedzie jak ulal pasowalo so tego "wspanialego" niebieskiego Abe Sapiena..

Bender

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 21:43:31 »
Takie duże i poważne wydawnictwo, tyle lat i nadal nie starczyło by zatrudnić grafika. Już nie mówię o ekstremach takich jak kreatywność, autorski dizajn który nie powoduje czasowej utraty wzroku... ale że zwykła adaptacja przekracza możliwości? Zaraz dodam do wątku nieopopularnych opinii że graficy w polskim komiksowie nie potrafią projektować ;)

Offline Palyszkiewicz

« Odpowiedź #412 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 22:04:45 »
Kolor łososiowy do homara, czego nie rozumiecie?

Offline Murazor

« Odpowiedź #413 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 22:10:22 »
Podobnie z piekna czerwienia na Hellboy and BPRD, a wystarczylo wziac z oryginalu projekt, ja sobie dorobilem na wszystko obwoluty, bo to jest tragedia.

Offline Death

« Odpowiedź #414 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 23:54:01 »
A mnie się podoba. :)

Offline Brzon

« Odpowiedź #415 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 09:10:06 »
Mi też się podobają kolory polskich edycji. Nie wiem o co ta burza. Chyba z nudów w innych wątkach.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #416 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 09:28:25 »
Nie wiem gdzie tu burza. Ot obserwacja. Cieszę sie, że Ci się podoba. W przypadku Lobstera nie chodzi o kolor, tylko o projektowy śmietnik na okładce. Brak kontynuacji z poprzednim stylem. Nieregularna grafika, rozbudowane i pełnokolorowe logo zamiast uproszczonego. Niedopasowana stylistycznie całkowicie przypadkowa typografia na dole z niepotrzebnie dodanym kolorem i co gorsza outlinem. Mydło i powiodło.

Offline Verrax

« Odpowiedź #417 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 12:05:58 »
Wspominane tutaj wydanie Monster-Sized Hellboy można już pre-orderować na polskim Amazonie. Jego aktualna cena to ~485 zł, czyli jest to na ten moment dosyć konkurencyjna oferta (nawet w porównaniu z USA): LINK.

Amazonowe pre-ordery można anulować można w każdej chwili, a kasa pobierana jest zazwyczaj (zawsze?) dopiero w dniu wysyłki towaru (przy wyborze płatności kartą). Jedyne potencjalne obawy można mieć o podniszczoną przesyłkę, ale akurat w tym wypadku powinno to mieć swój własny fabryczny karton od Dark Horse.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 12:09:37 »
, a kasa pobierana jest zazwyczaj (zawsze?) dopiero w dniu wysyłki towaru

Kiedyś tak. Dziś już niekoniecznie. Nie zdziw sie jak pobiorą od razu.

Offline Verrax

« Odpowiedź #419 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 12:19:04 »
Moje ostatnie 4 zamówienia (od stycznia do połowy marca 2023) mające status pre-orderu albo "produktu chwilowo niedostępnego" były wysyłane dopiero jak zamawiana rzecz miała premierę/wróciła na magazyn, także osobiście żadnych zmian w tej kwestii jeszcze nie zauważyłem. Podlinkowanego Hellboya też właśnie w taki sposób "zarezerwowałem", na razie też nic jeszcze nie ściągnęli.