Autor Wątek: Green Lantern  (Przeczytany 58684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warpath

Odp: Green Lantern
« Odpowiedź #240 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 21:47:25 »
Pełna zgoda, 52 to wielki nieobecny na naszym rynku. Całkowicie niezrozumiałe.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #241 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 11:52:56 »
Dzięki wszystkim za odpowiedzi z sprawie runu GJ. Czyli już wiem że oprócz 5 omnibusów muszę zainwestować w serię GL Corps oraz dokupić wydanie Wojny Korpusu Sinestro, żeby to wszystko ładnie spięło się w całość :) Ostatnie pytanie: A Lex Luthor i jego czarny pierścień to już rozumiem dzieje po tych wszystkich eventach?

Offline laf

« Odpowiedź #242 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 12:06:01 »
Czarny pierścień to aftermatch do Najczarniejszej Nocy. Opowiada o losach Luthora po otrzymaniu przez niego pierścienia w trakcie tego eventu. Pod kątem ogarniania GL ten story-arc nie ma praktycznie żadnego znaczenia.

Offline michał81

« Odpowiedź #243 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 12:24:35 »
Dzięki wszystkim za odpowiedzi z sprawie runu GJ. Czyli już wiem że oprócz 5 omnibusów muszę zainwestować w serię GL Corps oraz dokupić wydanie Wojny Korpusu Sinestro, żeby to wszystko ładnie spięło się w całość :)
Jak lubisz dublować, bo Wojnę z Korpusem Sinestro masz w pierwszym omnibusie (pisałem o tym w poście wyżej).

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #244 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 14:14:47 »
Tylko ja porównałem zawartość pierwszego omnibusa i egmontowego wydania to egmontowe zawiera 3 zeszyty których nie ma w omnibusie:
Tales of the Sinestro Corps: Parallax #1
Tales of the Sinestro Corps: Cyborg Superman #1
Tales of the Sinestro Corps: Ion #1

Może to nic nie wznoszące tie-iny ale jakoś postanowiłem że w przypadku tego całego runu i wydarzeń wokół niego postaram się w miarę kompletnie to ogarnąć ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #245 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 14:33:05 »
Tylko ja porównałem zawartość pierwszego omnibusa i egmontowego wydania to egmontowe zawiera 3 zeszyty których nie ma w omnibusie:
Tales of the Sinestro Corps: Parallax #1
Tales of the Sinestro Corps: Cyborg Superman #1
Tales of the Sinestro Corps: Ion #1
Nie są zawarte, bo nie pisał ich Johns.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #246 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 12:56:08 »
Własnie dotarł do mnie omnibus Green Lanter Corps i przeglądając jego zawartość muszę niestety stwierdzić, że brakuje w nim zeszytów Grenn Lantern Corps 4-6. Dostajemy dubel z Recharge więc tym bardziej nie rozumiem dlaczego te zeszyty wyleciały.

Offline Odyn

« Odpowiedź #247 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 13:22:10 »
Własnie dotarł do mnie omnibus Green Lanter Corps i przeglądając jego zawartość muszę niestety stwierdzić, że brakuje w nim zeszytów Grenn Lantern Corps 4-6. Dostajemy dubel z Recharge więc tym bardziej nie rozumiem dlaczego te zeszyty wyleciały.
To było wiadome od momentu zapowiedzi. Dlaczego tak zrobili? Nie mam pojęcia. W tych 3 zeszytach zawarta jest całkiem przyjemna historyjka o wakacjach Guya, które psuje Bolphunga.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline xanar

« Odpowiedź #248 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 13:34:05 »
Oni sami nie wiedzą co wydają, na Amazonie dalej jest z tymi zeszytami i 1616 stron.

Zresztą to nie są jakieś wypadki z przypadku, to się dzieje regularnie, np. z 100 Bullets było jeszcze lepiej bo w zapowiedziach wszędzie było, że będą te dodatkowe zeszyty a po premierze okazało się, że nie ma.
Teraz można zamówić omnibus Flasha, tylko nie wiadomo jaki kontent bo nigdzie nie ma.
Wydawanie książek to strasznie skomplikowana sprawa.
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Wrzesień 2023, 13:36:08 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Odyn

« Odpowiedź #249 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 13:40:49 »
Dziwi mnie ten Amazon, bo u Omara z tego co kojarzę od razu było wiadomo, że tych numerów nie będzie. Jedynie zmieniła się liczba stron.

EDIT: patrząc stricte amerykańsko, można byłoby zaskarżyć Amazon za wprowadzanie w błąd i ciężką traumę spowodowaną lukami w runie :D
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Warpath

« Odpowiedź #250 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 14:37:02 »
Ja odpuściłem ten omniak właśnie ze względu na za duży double-dip (w końcu całe Sinestro Corps War jest tam powtórzone) i te brakujące numery.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #251 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 19:15:43 »
Ja odpuściłem ten omniak właśnie ze względu na za duży double-dip (w końcu całe Sinestro Corps War jest tam powtórzone) i te brakujące numery.

Niby tak, ale zebranie całe GLC w miękkich wydaniach jest dużo bardziej kosztowne wiec dla miłośników tego okresu w kosmosie DC to i tak najlepsza obecnie opcja ;) A te trzy brakujące zeszyty są akurat w pierwszym tradzie wiec nie można łatwo uzupełnić.

Offline Warpath

« Odpowiedź #252 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 11:20:02 »
To prawda, to prawda - jeśli musieć-mieć, to nie ma dużego pola do manewru :) Ja już się wyleczyłem z dublowania pozycji, jeśli zbyt wiele materiału jest powielonego. Półki nie są z gumy, portfel też nie, a rynek szeroki. Nie powoduje to jednak, że mój ból dupy z racji finalnie nie posiadania GLC jest mniejszy, więc tak czy inaczej zazdraszczam ; )

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #253 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 14:30:45 »
Zacząłem w końcu czytać przygody Hala Jordana oraz Korpusu Zielonych Latarni z okresu Johnsa - jak to się dobrze czyta. Zwłaszcza na przemian czytając to jak radzi sobie Hal z konsekwencjami swoich czynów oraz przygodu odbudowanego korpusu. Niestety brakujące 3 zeszyty w omnibusuie Green Lanter Corps to jednak kuriozum - mamy tam nie tylko wakacje Guya ale również rozwój innych postaci z korpusu, pojawia się miasto Ranx, które ma swój wątek w "Wojnie z Korpusem Sinestro", naprawdę niezrozumiała decyzja.

Co najbardziej mnie uderzyło to ładnie słabo wypadają przygody tych nowszych latarni, z okresu New 52, Rebirth i póżniej. Jessica, Simon czy inni wyglądają jak marne kopie postaci które tutaj działają na pierwszym planie. Zwłaszcza Hal i Guy są świetnie prowadzeni. 

Offline Gazza

« Odpowiedź #254 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 16:01:04 »
Pełna zgoda, 52 to wielki nieobecny na naszym rynku. Całkowicie niezrozumiałe.
Dokładnie. Osobiście liczyłem na wydanie Lanternów z tamtego okresu i wcześniejszych oczywiście ale chyba te Morrisonowe z Rebirth niezbyt się sprzedały Egmontowi. :(

Wiem, że to nie temat handlowy ale tutaj są fani GL - mam na sprzedaż komplet 3 omniaków Johnsa. Zainteresowanych zapraszam na priv.