Autor Wątek: Debilne pomysły na które nie wpadli jeszcze włodarze Marvela i DC  (Przeczytany 6474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymon Nadany

Odp: Debilne pomysły na które nie wpadli jeszcze włodarze Marvela i DC
« Odpowiedź #15 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 23:53:31 »
W sumie mogliby też zrobić że Peter i MJ ciągle się żenią
 i rozwodzą jak Brooke i Ridge z wiadomej Soap Opery.

Offline kknd2

« Odpowiedź #16 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 13:37:20 »
MJ rodzi dziecko i umiera. Dziecko (płeć?) okazuje się potomkiem Harrego. Peter P. nie może sobie poradzić i odchodzi na wieczny odpoczynek. MJ wraca do życia bo to zmarł jej Klon, a ona była w PhantomZone czy innym PozaŚwiecie. Kohori (?) wyciąga Petera z WiecznegoOdpoczynku bo potomek Klona MJ chce zmienić płeć, bo nie miał prawidłowego wzorca i miłości, bo ma przyśpieszony proces dojrzewania, którego nie można zatrzymać i przechodzi w proces starzenia i umiera. Peter żałuje że nie był przy dziecku. MJ żałuje że to nie jej dziecko.
Rozstają się na dobre.
KLAPS
RESET SPIDER UNIWEREUM

Offline xanar

« Odpowiedź #17 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 15:54:29 »
Dobre, tylko zapomniałeś napisać jakich zaimków używa (przy tej części o zmianie płci), myślę, że to bardzo istotne w dzisiejszych czasach, ostatnio widziałem niebinarną krowę, która używa neutralnych zaimków :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline kknd2

« Odpowiedź #18 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 17:56:24 »
zaimiki, fck, zapomniałem
KLAPS
RESET MOJEGO UNIWERSUM

Online bababatman

« Odpowiedź #19 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 19:25:39 »
Cable przenosi się do przeszłości. Uderza się mocno w głowę i traci pamięć. Znajduje go Profesor X, który zaprasza go do swojej szkoły. Tam poznaje między innymi Cyclopsa, Wolverina, Bestię i…Jean Grey. Między nim, a Jean rodzi się uczucie. W końcu ta zachodzi w ciążę. Okazuje się, że Cable jest swoim własnym ojcem, a fakt, że jego rodzicami był Scott Summers i Madelyne Pryor to tylko ściema. Professor zmanipulował całą trójkę i wgrał im te wspomnienia żeby Cable nie próbował tego odkręcić. Technowirus to nie sprawa Mr Sinistera, a konsekwencja tego, że zapłodnił swoją własną matkę, która urodziła jego samego.

Offline Deg

« Odpowiedź #20 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 21:44:27 »
Byłoby lepiej, gdyby temat nazywał się "Absurdalne pomysły...", bo debilnymi to może nie każdy ma ochotę się dzielić :)

Poza tym, skąd wiadomo, że nie wpadli, ale rozsądek zwyciężył? ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Październik 2024, 21:46:14 wysłana przez Deg »
This is my truth, tell me yours.

Offline xanar

« Odpowiedź #21 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 22:06:53 »
Wpaść to bankowo wpadli, co najwyżej jeszcze nie przyklepują takich pomysłów, jak było w Marvelu Z New Warriors.

Twój komiks jest lepszy niż mój

Online amsterdream

« Odpowiedź #22 dnia: Śr, 09 Październik 2024, 08:53:56 »
W sumie ten temat jest bez sensu. Bo oni wpadli już na tyle debilnych pomysłów, że zacząłem ich komiksy omijać szerokim łukiem.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #23 dnia: Śr, 09 Październik 2024, 11:31:24 »
Peter Parker jest drugim dzieckiem Wayne'ów, ale został w niemowlęctwie porwany przez Bena Parkera, żeby udostępniać go za kasę do eksperymentów medycznych. Kiedy Bena naszły wyrzuty sumienia i zaczepił Wayne'ów na ulicy by wyjawić swoją zbrodnię, rozpuszczony, sadystyczny Bruce zabił go, bo bał się o swoją pozycję dziedzica. Jego rodzice zatem nie zginęli, ale postradali rozum, bo zrozumieli, że stracili szansę na odzyskanie drugiego syna, a tymczasem wychowali potwora. Ojciec stał się Jokerem, a matka Poison Ivy. Narcystyczny Bruce wmówił sobie alternatywną historię i obsadził siebie w roli zamaskowanego zbawcy Gotham.

Nie ma za co. :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #24 dnia: Śr, 09 Październik 2024, 13:57:35 »
Napromieniowany Peter Parker ugryzł przed śmiercią pająka, który zyskał dzięki temu moce człowieka.
Został zamaskowanym bohaterem, który ratuje inne pająki przed niebezpieczeństwami.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #25 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 16:56:16 »
Napromieniowany Peter Parker ugryzł przed śmiercią pająka, który zyskał dzięki temu moce człowieka.
Został zamaskowanym bohaterem, który ratuje inne pająki przed niebezpieczeństwami.

Ktoś już wpadł na podobny pomysł XD

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

« Odpowiedź #26 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 17:28:42 »
W sumie to też w jednym komiksie był napromieniowany przez pająka Peter który niekoniecznie ugryzł MJ, ale zrobił co innego i niezbyt dobrze się to dla niej skończyło  ;D

Swoją drogą również debilny pomysł jak mam być szczery.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #27 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 13:04:10 »
Gwiezdne wojny wymyśliły trans klona, czyli Marvel aby to przebić będzie musiał zrobić nową sagę klonów w której będą trans klony Parkera.

Offline Kadet

« Odpowiedź #28 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 13:18:29 »
Jeżeli przez "trans klona" masz na myśli klona, który jest innej płci niż pierwowzór, to przecież coś takiego było już dawno... Sprawdź na przykład, kim w uniwersum Ultimate Spider-Mana jest Jessica Drew.

A tak poza tym... czy tylko mnie wydaje się, że ten temat nie ma za bardzo sensu i jedyne, co może z niego wyjść, to jakieś rozwlekłe narzekania i ewentualnie jedna czy dwie kłótnie na tle światopoglądowym? Bo naprawdę nie widzę, co może wnieść dyskusja o tym, jakie to rzeczy hipotetycznie Marvel/ DC może zrobić lub nie zrobić, z wymyślaniem coraz bardziej odjechanych i dziwacznych scenariuszy... Dyskutowanie o faktycznych, dokonanych zabiegach jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale takie snucie hipotetycznych pomysłów...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

« Odpowiedź #29 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 13:22:03 »
Jeżeli przez "trans klona" masz na myśli klona, który jest innej płci niż pierwowzór, to przecież coś takiego było już dawno... Sprawdź na przykład, kim w uniwersum Ultimate Spider-Mana jest Jessica Drew.
Bardzo dobry przykład. To ja dam lepiej, wystarczy obejrzeć ze Star Wars postać The Bad Batch gdzie jest postać Omegi  ;D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉