Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 195891 razy)

Offline michał81

Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #780 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 09:32:03 »
Po storyarcach widać że będzie 15 tomów + Year One. To może Egmont ogarnie całość :)
Tylko, że z zeszytów #750-762 mogą wycisnąć 3 tomy tpb. #750 ma większą ilość stron, a finałowy arc to #759-762, dlatego przewiduje, że może być 16/17, bo dojdzie jeszcze trzeci Annual (ma mieć premierę teraz w czerwcu).
Wiadomo kto ma pisać potem?
Nie wiem, przynajmniej mi się ta informacja nie rzuciła w oczy.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #781 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 10:27:52 »
Tak jest:

Tom 13:

82 Rogues Reign cz.1
83 Rogues Reign cz.2
84 Rogues Reign cz.3
85 Rogues Reign cz.4
86 Rogues Reign cz.5
87 Rogues Reign Aftermath: Ice and Lighting

Potem jest tak:

88.Flash Age Prelude: Paradox
750.Flash Age cz.1
751.Flash Age cz.2
752.Flash Age cz.3
753.Flash Age Interlude
754.Flash Age cz.4
755.Flash Age cz.5

756.
757.Legion of Zoom cz.1
758.Legion of Zoom cz.2
759.Finish Line cz.1
760.Finish Line cz.2
761.Finish Line cz.3
762.Finish Line cz.4
Annual 3

Wychodzą 2 tomy :)

Offline xanar

« Odpowiedź #782 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 10:34:04 »
Nie ma plakietki w katalogu, że ostatni tom, więc może podniosą cenę o 10 zł i pociągną do końca  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #783 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 10:51:12 »
A kiedy tak zrobili że ciągli za 10 zł?  ;)

Offline Maragast

« Odpowiedź #784 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 11:12:29 »
Podoba mi się ten Flash więc cieszę się, że go wydają.

Była gdzieś zapowiedź takiego zeszytu gdzie na okładce był Flash z mocami dr. Manhatana - wyszło to już? To jest część tego runu czy coś jeszcze innego.

Bo marzy mi się by wrócili do pewnych rzeczy sprzed Flashpointu jak rodzina Wallego - kurczę, ale bym chciał by Flash w jakiś sposób (przykladowo tymi mocami Manhatana) przywrócił to wszystko co bohaterowie utracili albo zapomnieli przez Flashpoint i by cały ten watek zaczęty w tomie Odrodzenie został w końcu zamknięty.
Fajnie jakbyśmy mieli znowu trzech Flashów: Barrego, Wallego (w mormalnym czerwonym kostiumie i ze swoją rodziną) oraz Jaya Garricka, a do tego mógłby jeszcze funkcjonować Bart no i czarnoskury Wally - im wiecej biegaczy tym lepiej bo dany scenarzysta jakby chciał to by miał możliwość wplatania ich w fabułę, a jakby nie chciał to bysmy wiedzieli, że gdzieś tam sobie spokojnie żyją i zawsze mogę się pojawić.

Offline michał81

« Odpowiedź #785 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 11:22:07 »
Była gdzieś zapowiedź takiego zeszytu gdzie na okładce był Flash z mocami dr. Manhatana - wyszło to już? To jest część tego runu czy coś jeszcze innego.
Nie wiem czy chodzi ci o mini serię "Flash Forward" z Wallym, gdzie zyskuje moce Manhatana, ale to napisał Lobdell, przy czym jest kontynuacja wątku w zeszycie #750. Czy też o chodzi ci o DARK NIGHTS: DEATH METAL SPEED METAL:

Spoiler: PokażUkryj

przy czym "Flash Forward" jest post-kryzysową serią po gównianym Kryzysie Bohaterów w której:
Wally odzyskuje swoje dzieci. Powiem więcej jeśli, ktoś zna Multiwersum powinien być zdecydowanie zadowolony, bo rozwija to niektóre ze światów jakie Morrioson stworzył.
« Ostatnia zmiana: Pn, 15 Czerwiec 2020, 11:37:33 wysłana przez michał81 »

Offline Maragast

« Odpowiedź #786 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 12:22:06 »
No to fajne komiksy z Flashem się zapowiadają - o ile Egmont wszystko to wyda.

Offline Maragast

« Odpowiedź #787 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 12:41:22 »
A jak w ogóle rozwiązała się ta intryga z Manhattanem?
Czytał ktoś w oryginale Doomsday Cloack?
Dr. Manhattan manipólował świętem DC i ukradł te zaginione lata po Flashpointcie czy nie?
Przy zapowiedzi Doomsday Cloack były też spekulacje, że może dr. Manhattan stworzył cały świat DC i superbohaterów.
Jak to ostatecznie zostało rozwiązane???

Offline michał81

« Odpowiedź #788 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 13:33:53 »
Zostało rozwiązane pozytywnie. Nie znaczy to, że lektura jest w pełnie satysfakcjonująca. Johns jednak za bardzo ją przeciągnął, nawpychał postacie, które w kontekście uniwersum nie mają znaczenia, ale jest kilka ciekawych zwrotów i sama konfrontacja eSa z Manhattanem zdecydowanie na plus. Nie należy jednak spodziewać się drugich Strażników Moore'a. To jest bardzo przyzwoite czytadło.
Manhattan nie stworzył świat DC i superbohaterów, raczej namieszał w liniach czasu w Multiwersum/Metawersum. Finalnie do uniwersum wróciło sporo postaci miedzy innymi: JSA, Legion Superbohaterów czy też rodzice Clarka. Ostatecznie jednak najbardziej kontrowersyjną rzeczą jest dodany happy end do Strażników Moore'a.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #789 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 17:54:51 »
coś co nie udało się Kingowi ;)

To samo pomyślałem. Ale pewnie inne oczekiwanie są jeśli chodzi o sprzedaż Batmana, a inne jeśli chodzi o Flasha.

A w ogóle dobry ten Flash? Możecie polecić? Czytałem tego z N52 - był to mój jedyny większy kontakt z tą postacią, na początku było to takie spełnienie moich mokrych snów z czasów TM-Semic, ale szybko mi przeszło i po trzech, czy czterech tomach odpuściłem.

Offline michał81

« Odpowiedź #790 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 19:16:04 »
Jest różnie, ale tak na przyzwoitym poziomie. Rozwiązanie wątku Paradoxa oraz Godspeeda jest ok i teraz zostaje finał z Reverse Flashem, który może być ciekawy. To jest zwykłe czytadło, ale nie nudzi tak jak Batman Kinga, cały czas się coś dzieje. Żeby nie było to jest moje zdanie.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #791 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 19:19:56 »
A wiadomo co z tym Batman/Catwoman Kinga?

Offline kelen

« Odpowiedź #792 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2020, 20:23:45 »
Nadal powstaje w trybie ostatnio przyjętej polityki rzeczy z Black Label, czyli - zapowiedź dopiero wtedy, jak komiks jest już gotowy.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #793 dnia: Wt, 16 Czerwiec 2020, 09:14:04 »
Detective Comics 1027 będzie miał 144 strony i zawierał historie pisane przez: Grant Morrison, Scott Snyder, Brian Michael Bendis, Matt Fraction, Peter J. Tomasi, Greg Rucka, Marv Wolfman, James Tynion IV, Kelly Sue DeConnick i Tom King. Może to też oznaczać koniec Tomasiego.

Offline Odyn

« Odpowiedź #794 dnia: Wt, 16 Czerwiec 2020, 09:44:38 »
Skąd takie przypuszczenie, że run Tomasiego może się zakończyć? Nigdzie nie widziałem takiej informacji (nawet plotki)
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley