Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 196670 razy)

Offline xanar

Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #255 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 20:32:44 »
Aż sprawdziłem, ze cztery są, no to w sumie mogą wyciąć i wydać bez nich  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gascon200

« Odpowiedź #256 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 20:39:25 »
Aż sprawdziłem, ze cztery są, no to w sumie mogą wyciąć i wydać bez nich  ;D

No tak, to świetny pomysł żeby wyciąć 4 zeszyty, które są potrzebne do zrozumienia serii, z czego 2 z nich są początkiem i końcem pewnej historii.

Offline MLeKSk

« Odpowiedź #257 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 21:32:14 »
A co z "Halem Jordanem i Korpusem Zielonych Latarni"? Mamy 4 tomy, jest 7, myślicie, że jest szansa na dociągnięcie tego tytuły do końca?

John_

• Gość
« Odpowiedź #258 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 21:33:40 »
Szkoda że Johns uż zapomniał o swoim uniwersum w stylu Ultimate Comics Marvel, w którym również świetne komiksy napisali Morrison i Straczynski, całkiem niezły także Lemire. Mowa o DC Earth One. Skoro jest zajęty produkowaniem filmów i seriali, niech odda pod skrzydła innemu scenarzyście...

Offline Gascon200

« Odpowiedź #259 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 22:49:44 »
A co z "Halem Jordanem i Korpusem Zielonych Latarni"? Mamy 4 tomy, jest 7, myślicie, że jest szansa na dociągnięcie tego tytuły do końca?

Piszą to ci sami scenarzyści do końca serii, jakby Egmont skasował ten tytuł, gdzie są takie cliffhangery, to byłby już cios poniżej Batpasa :>

JanT

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 23:35:58 »
Jeśli rzeczywiści "reset" we wrześniu to dopiero potem piąty tom Hal Jordan i GLC. Nie urwą nic w trakcie runu. Nie siejcie też paniki z tym urywaniem serii  :) 
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Marzec 2019, 23:40:29 wysłana przez JanT »

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 23:52:45 »
Nie siejcie też paniki z tym urywaniem serii  :) 
I kto to mówi ;)

Offline Odyn

« Odpowiedź #262 dnia: Nd, 03 Marzec 2019, 18:27:21 »
Szkoda, że tak długo będziemy czekać na kolejne tomy GL i innych komiksów post-odrodzeniowych (o ile faktycznie na koniec lata chcą robić ten "reset").
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Maragast

« Odpowiedź #263 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 00:26:17 »
Przeczytałem sobie Supermana z Action Comics i chcę sobie wszystkie wydarzenia dobrze poukładać.
Najpierw mamy 3 tomy Supermana i 3 tomy Action Comics (których akcja dzieje się naprzemiennie), a potem jest Odrodzony - to jest proste.
Chronologicznie potem jest chyba 4 tom Supermana oraz 3 tom Suicide Squad gdzie
Spoiler: PokażUkryj
Zod zostaje uwolniony i odlatuje z Cyborgiem i Eradicatorem

Dopiero później ma miejsce akcja 4 Action Comics ponieważ głównymi przeciwnikami są właśnie
Zod, Cyborg i Eradicator
W finale tego tomu
Zod ze swoją rodziną rodziną i Eradicatorem lądują na tej planecie, z której zrobią sobie Nowy Krypton, na którym wylądują Super i Booster Gold w 5 tomie Action Comics

Potem chyba należy umieścić 5 i 6 tom Supermana, których Egmont jeszcze nie wydał bo w Efekcie Oza i 5 tomie Action Comics wspomniane są wydarzenia z tych tomów.A sam Efekt Oza i 5 tom Action Comics tworzą jedną całość, bo Efekt Oza kończy się cliffhangerem, który jest kontynuowany w 5 tomie Action Comics.
Na koniec zaś zostaje Action Comics 1000 i 7 tom Supermana.

Czy dobrze to poukładałem czy coś należy zamienić???Bo czytając 5 tom Action Comics miałem wrażenie, że czegoś brakuje jeśli idzie o relację Supermana z Lexem Luthorem, która bardzo mi się podobała od czasów Wiecznego zła, aż do 4 tomu Action Comics. Natomiast już w 5 tomie Action Comics relacja ta została całkowicie zniszczona i powrócił jakby "stary" Lex sprzed New52. Strasznie nad tym boleje bo bardzo podobała mi koncepcja "innego" Lexa, który dalej jest arogancki jak dawniej ale nie jest tak zły (trochę jak Superior Spider-Man) - no bo w końcu ile można czytać o złym i zazdrosnym korpo-szefie, który ma manię wielkości?Ciekaw jestem co się takiego wydarzyło w tych jeszcze niewydanych tomach Supermana między Lexem a Supkiem, że znowu wszystko się pokpiło między nimi.
Pytanie dla tych co czytali - czy jest to chociaż dobrze pokazane???

Offline R~Q

« Odpowiedź #264 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 07:24:43 »
Wkrótce skończę polskie New 52 i bardzo przydałaby mi się taka tabelka z kolejnością czytania Rebirth. Niestety wszystkie strony z reading orderami pokazują kolejność liniowo (co-po-czym), a wiele historii dzieje się równocześnie.

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 07:40:18 »
@R~Q jeśli mówisz tylko o polskich wydaniach to czytaj to w kolejności jak wychodziło.

Offline R~Q

« Odpowiedź #266 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 07:54:25 »
@R~Q jeśli mówisz tylko o polskich wydaniach to czytaj to w kolejności jak wychodziło.

Właśnie o takim rozwiązaniu myślałem, ale chciałem to uzupełnić pojedynczymi angielskimi. Ale tak poza tym to po prostu graficznie podoba mi się taka tabelka, ta od Nowe DC Comics wisi u mnie obok półki z tymi tomami, zdobi. :]

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 10:41:24 »
Bo czytając 5 tom Action Comics miałem wrażenie, że czegoś brakuje jeśli idzie o relację Supermana z Lexem Luthorem
Zasadniczo to sobie sam udzieliłeś odpowiedzi w tym miejscu:
Potem chyba należy umieścić 5 i 6 tom Supermana, których Egmont jeszcze nie wydał
To chyba jest tom 6 w historii Imperius Lex, zakończenie tej historii spowoduje ochłodzenie stosunków na linii Lex-Supermana.

Należy także zaznaczyć, że ze względu na nie wydanie przez Egmont serii Super Sons, będzie dziura w serii (a także wątku, który wróci w Man of Steel), dokładnie chodzi o crossover Super Sons of Tomorrow (czyli 3 tom zbiorczy Super Sons).
Patrząc jak Egmont ostatnio zbija po dwa tomy w jeden, to mógłby z Super Sons zrobić to samo (i całość zamknęła by się w 2 tomach).
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Marzec 2019, 10:56:05 wysłana przez majkelus81 »

Offline Maragast

« Odpowiedź #268 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 12:04:19 »
Czy ja dobrze zrozumiałem???
Relacja Supka z Lexem psuje się w większej historii Imperius Lex, której nie dostaniemy w całości???

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 12:42:47 »
Czy ja dobrze zrozumiałem???
Relacja Supka z Lexem psuje się w większej historii Imperius Lex, której nie dostaniemy w całości???
Źle zrozumiałeś.  Imperius Lex jest kompletne, po niej będzie dziura, bo nie będzie historii Super Sons of Tomorrow (ona wyszła w serii Super Sons jako tom 3).