Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 196111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline R~Q

Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #480 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 08:13:33 »
patrząc obiektywnie Bendis w Egmoncie jest faktycznie dosyć mocno eksploatowany.
Bo to komiksowy celebryta

Offline Odyn

« Odpowiedź #481 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 09:51:13 »
TK niby mówi, że chcą się skupić na ważnych seriach DC, a jednak rezygnują z Flasha... Flash War chyba jest jednym z ważniejszych eventów? Może się mylę. W każdym bądź razie, Barry Allen, czy Wally West zawsze są w centrum jakichś ważniejszych intryg. Ja jestem fanem rudzielca, stąd po cichu liczyłem na Tytanów (w końcu dostaliśmy przecież serial, a w obecnych czasach mały/duży ekran są solidnymi dopalaczami do wydania jakiejś serii). No ale skoro wydają w Deluxie GA z New 52, to może doczekamy się Tytanów z New 52 w 2020 r. :D
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Antari

« Odpowiedź #482 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:00:02 »
No ale skoro wydają w Deluxie GA z New 52, to może doczekamy się Tytanów z New 52 w 2020 r. :D

Tego GA wydają bardziej z uwagi na to, że Lemire niż, że GA. Poza tym Egmont sięga głównie (są wyjątki) po serie już wydane w Deluxe, żeby się nie męczyć. To będzie kopia 1:1 zagranicznego Deluxe, można sobie podejrzeć na youtube. Tymczasem Titans nie zostało wydane w powiększonym i tym bardziej w Deluxe, a dodatkowo Abnett nie jest jakimś specjalnie forsowanym u nas scenarzystą. Dlatego wątpię, że wrócą do tej serii. Czekałem i się nie doczekałem, więc wziąłem już zagraniczne.

EDIT. Aha teraz doczytałem, że pisałeś o Tytanach z N52 a nie Rebirth... mimo wszystko uważam podobnie.

Offline Gascon200

« Odpowiedź #483 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:05:41 »
Tego GA wydają bardziej z uwagi na to, że Lemire niż, że GA. Poza tym Egmont sięga głównie (są wyjątki) po serie już wydane w Deluxe, żeby się nie męczyć. To będzie kopia 1:1 zagranicznego Deluxe, można sobie podejrzeć na YouTube.

Nie będzie to kopia 1:1, bo poza obwolutą w wydaniu amerykańskim jest rysunek Ga strzelającego z łuku, a Egmont w DC Deluxe wydaje komiksy z obwolutą, ale tylko w czarnych oprawach.

Offline Antari

« Odpowiedź #484 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:10:31 »

Nie będzie to kopia 1:1, bo poza obwolutą w wydaniu amerykańskim jest rysunek Ga strzelającego z łuku, a Egmont w DC Deluxe wydaje komiksy z obwolutą, ale tylko w czarnych oprawach.

To wiadomo, chodziło mi o treść, format, obwolutę. Nie ma co liczyć na grafikę na okładce, tak Egmont nie wydaje.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #485 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:13:02 »
TK niby mówi, że chcą się skupić na ważnych seriach DC, a jednak rezygnują z Flasha... Flash War chyba jest jednym z ważniejszych eventów?
I właśnie od tego mogą zacząć wydawać w Uniwersum. Podobno (to takie mocne ploty :) ) mają być przeskoki z seriami ale równie dobrze może chodzić o WW czy HQ. Ja tam czekam na większe info (bo tylko pięciu serii wydawać nie będą  ;D )

edit: Po dziesiątym tomie Flasha jest też cross z Batmanem.
« Ostatnia zmiana: Wt, 07 Maj 2019, 10:33:12 wysłana przez JanT »

Offline Odyn

« Odpowiedź #486 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:34:06 »
Te Harley mogliby sobie darować... No ale jej postać jej popularna, eh. Poziom komiksowy dużo niższy od serii, których kontynuacji pewnie się nie doczekamy.
Abnett jest u nas popularny jeśli chodzi o Warhammera 40k. Rewelacyjnie pisze Duchy Gaunta, a jego tomy w cyklu Herezja Horusa też stoją na wysokim poziomie. Tylko i wyłącznie dlatego wziąłem Aquamana w ciemno.

Offline Gascon200

« Odpowiedź #487 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:55:57 »
edit: Po dziesiątym tomie Flasha jest też cross z Batmanem.

BTW, jest tak słaby jak Przypinka, kompletnie nijaki :)

Te Harley mogliby sobie darować... No ale jej postać jej popularna, eh. Poziom komiksowy dużo niższy od serii, których kontynuacji pewnie się nie doczekamy.

Bo Harley Quinn jest jak Deadpool - w zasadzie mało kto jej chce, ale sporo osób kupuje w przeciwieństwie do większości komiksów DC, gdzie sporo osób ich chce, ale ostatecznie ich nie kupuje :>

JanT

• Gość
« Odpowiedź #488 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:57:49 »
BTW, jest tak słaby jak Przypinka, kompletnie nijaki :)
Ale z Batmanem  ;D

Offline Odyn

« Odpowiedź #489 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 11:09:31 »
Ja tam jestem zadowolony z Przypinki. Może dużo nie wnosi, ale pojawia się Thomas Wayne :D
Ten kolejny crossover natomiast opowiada znowu o rodzeństwie Gothamów, także mnie interesuje.

Offline Odyn

« Odpowiedź #490 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 12:23:44 »
A propos Flash War. Sporo straci polski czytelnik, nie dostając wcześniejszych tomów Flasha? Mam na myśli, czy w tych tomach jest wytłumaczenie, czemu do tej wojny doszło? Czy można śmiało zacząć od Flash War i wszystko jest jasne (mówię to jako czytelnik, który nie zbierał Flasha z Odrodzenia)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #491 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 14:56:38 »
Właśnie ciężko sobie wyobrazić inne główne postacie z DC (poza Batmanem i Supermanem), które nie byłyby Wonder Woman, Flashem, Aquamanem czy Green Lanternem (to są przecież etatowi członkowie Ligi Sprawiedliwości).

Rozumiem, że Nightwing czy Green Arrow to postacie poboczne i niekoniecznie najistotniejsze w świecie DC.

Jestem naiwny ale wciąż wierzę że Aquaman, Flash i Hal (by można by było potem wydawać GL Morrisona) powrócą.

Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Maragast

« Odpowiedź #492 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 16:19:35 »
Jestem naiwny ale wciąż wierzę że Aquaman, Flash i Hal (by można by było potem wydawać GL Morrisona) powrócą.

To nie tyle naiwność co nadzieja.

Powtórzę to po raz kolejny:
Na Pyrkonie zapytałem TK konkretnie o te trzy pozycje - czy kończą definitywnie czy jest szansa na kontynuację w Uniwersum DC.
TK powiedział, że nie odpowie na to pytanie bo DECYZJE JESZCZE NIE ZAPADŁY. Mówił, że są w trakcie zamykania planu na rok 2020 i odnośnie tych serii są różne opcje - możliwe, że wydadzą w podwójnych tomach do końca Runów.

Ile można to powtarzać w kółko - JESZCZE NIE WIADOMO, które serie będą zamknięte, a które nie. Możliwe, że zamkną wszystko oprócz tych 5 zapowiedzianych w katalogu ale też jest możliwe, że wszystkie te trzy serie (Flash, Latarnie i Aquaman) będą kontynuowane w Uniwersum DC.
Na razie jednak TEGO NIE WIADOMO.

Nie rozumiem po co na razie pisać pretensjonalne komentarze i się nakręcać jeszcze bardziej. Nie lepiej poczekać? Po co się denerwować na zapas?

Offline Eragon

« Odpowiedź #493 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 21:28:13 »
Nie rozumiem po co na razie pisać pretensjonalne komentarze i się nakręcać jeszcze bardziej. Nie lepiej poczekać? Po co się denerwować na zapas?
Obecnie już nie ma sensu, wiadomo na czym stoimy(tzn. wiemy, ze nic nie wiemy, no po prostu nie ma decyzji jeszcze). Natomiast to, że wcześniej ludzie ponarzekali(nawet jak wiedzieli to o czym pisałeś wyżej) na forum to normalne, taka ludzka natura, byle to robić z kulturą. Sam przez to swoje narzekanie chyba podwoiłem ilość swoich postów w klika dni.  ;D Teraz już jestem spokojny, po prostu czekam co będzie. ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 07 Maj 2019, 21:29:47 wysłana przez Eragon »
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #494 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 21:36:24 »
To nie tyle naiwność co nadzieja.

Powtórzę to po raz kolejny:
Na Pyrkonie zapytałem TK konkretnie o te trzy pozycje - czy kończą definitywnie czy jest szansa na kontynuację w Uniwersum DC.
TK powiedział, że nie odpowie na to pytanie bo DECYZJE JESZCZE NIE ZAPADŁY. Mówił, że są w trakcie zamykania planu na rok 2020 i odnośnie tych serii są różne opcje - możliwe, że wydadzą w podwójnych tomach do końca Runów.

Ile można to powtarzać w kółko - JESZCZE NIE WIADOMO, które serie będą zamknięte, a które nie. Możliwe, że zamkną wszystko oprócz tych 5 zapowiedzianych w katalogu ale też jest możliwe, że wszystkie te trzy serie (Flash, Latarnie i Aquaman) będą kontynuowane w Uniwersum DC.
Na razie jednak TEGO NIE WIADOMO.

Czyli wszystko chyba się sprowadza do małego moim zdaniem błędu (niepotrzebnego niedomówienia) w katalogu.
Zamiast dawać np. przy 5 tomie flasha napis ostatni tom i pisać że w sprzedaży znajdują się wszystkie tomy serii powinno nie być tego oznaczenia i kłopotu by nie było.

Wtedy pytania też by były ale sam katalog nie sugerowałby definitywnego końca.

Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker