Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 196383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #465 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 16:18:04 »
Nawet jak będą ciągle 2 tomy na miesiąc to będą musieli wydawać z 10 serii bo będą prawie na bieżąco. Jakie 5 popularnych serii mogą dodać? Ja tam czekam na pełniejsze info :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #466 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 16:29:32 »
Jeśli uwalają Flasha i WW to nie bardzo wierzę, żeby coś dodali. To w końcu, po Batmanie, Supermanie i JL topowe tytuły.

Offline Odyn

« Odpowiedź #467 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 17:07:20 »
Nawet jak będą ciągle 2 tomy na miesiąc to będą musieli wydawać z 10 serii bo będą prawie na bieżąco. Jakie 5 popularnych serii mogą dodać? Ja tam czekam na pełniejsze info :)
Ja już nawet nie próbuję gdybać. 10 serii? Byłoby świetnie, ale skoro tyle zaorali po drodze, to nie rokuje to najlepiej. Bo oprócz Batmana, JL i Supermana, które serie są popularne? Nawet w USA widać, że najwięcej ludzi przykuwa to co zostało już wyżej wspomniane + może JL Dark (w przeciwieństwie do Odyssey). W następnej kolejności wstawiłbym Flasha, Green Lanterna i Hawkmana, którzy też mają, zeszyt w zeszyt, sporo opinii na takim comicbookroundup. Ostatnie zeszyty WW, Aquamana nie cieszą się jakąś wielką popularnością wśród recenzentów. U nas pewnie WW i Aquaman mieliby większe szanse, niż Flash i GL, ale mogę się mylić. Jeśli wydaliby WW to byłaby duża szansa na JL Dark ze względu na event Witching Hour :)

Celowo omijam one shoty typu The Man Who Laughs, bo to raczej istotna mini-seria, która się u nas i tak pojawi. No i nieszczęsne Heroes in Crisis, które jest mocno masakrowane, ale pewnie i tak je dostaniemy. W końcu Tom King... I do tego bardzo popularny one shot z ogromem negatywnych recenzji :P
« Ostatnia zmiana: Pt, 03 Maj 2019, 17:10:14 wysłana przez Odyn »
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

JanT

• Gość
« Odpowiedź #468 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 17:12:25 »
Jeśli uwalają Flasha i WW to nie bardzo wierzę, żeby coś dodali. To w końcu, po Batmanie, Supermanie i JL topowe tytuły.
Z WW mogą wrócić z runem Wilson gdzie się resetuje numeracja.

Równie dobrze mogą to kontynuować jako Uniwersum i dlatego jest ostatni tom. TK mógł mówić tylko o Green Arrow, Nightwingu i może czymś jeszcze.

Tylko 5 serii na pewno nie będzie (mam 5 zł za każdym razem jak to napiszę  ;D ) Z 10 minimum  :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 03 Maj 2019, 17:19:27 wysłana przez JanT »

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #469 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 21:30:32 »
Start mieli za ambitny jak na możliwości fanów DC w Polsce.
Nie wiem czy też czy wybrali najlepsze serie z możliwych.
Szkoda że zabrakło miejsca, czasu klientów nawet na pojedyncze tomy (Mera, Brave and the Bold Batman & WW)
Fajnie by było jakby kończyli serie zgrabnie jak WW czy Nightwing.

Myślicie że realnym pomysłem byłoby wydanie ostatnich 3 tomów Hala jako 1 potrójny tom za jakieś 90 - 100 zł okładkowe ? (ilość stron wychodzi chyba w stylu tego Iron-Mana Bendisa z Marvel Now 2.0)
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #470 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 21:56:53 »
Tysonek- mam jak dotąd sprzeczne informacje, widziałem unboxing tylko zestawu.
Na razie mówię pas, zadowoliłem się Deloreanem HW w wersji "hover" :)
,, - Eeeeech.''

Offline Odyn

« Odpowiedź #471 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 22:25:18 »
Start mieli za ambitny jak na możliwości fanów DC w Polsce.
Nie wiem czy też czy wybrali najlepsze serie z możliwych.
Szkoda że zabrakło miejsca, czasu klientów nawet na pojedyncze tomy (Mera, Brave and the Bold Batman & WW)
Fajnie by było jakby kończyli serie zgrabnie jak WW czy Nightwing.

Myślicie że realnym pomysłem byłoby wydanie ostatnich 3 tomów Hala jako 1 potrójny tom za jakieś 90 - 100 zł okładkowe ? (ilość stron wychodzi chyba w stylu tego Iron-Mana Bendisa z Marvel Now 2.0)
Mogliby tak zrobić, zwłaszcza że byłby to jednorazowy wyskok. W sumie nie miałbym nic przeciwko, żeby inne, mniej popularne, serie też tak połączyli. Ale to tylko marzenie ściętej głowy. Życie pokazuje, że nie warto kupować innych serii niż Batman, Superman, czy Liga Sprawiedliwości. Cieszyłem się fest innymi seriami, ale skoro nikt tego nie kupuje... Trudno tak bogatej firmie jak Egmont zatrudnić osobę od marketingu, która na fejsie spamowałaby nowymi seriami/recenzjami/informacjami o kolejnych wydawanych przez nich tomach. To pokazuje, że mają gdzieś czytelnika. Czytam sporo książek, mam polajkowane wydawnictwa, i tam zawsze jest jakaś informacja o nowym tomie, nowej serii itp. W komiksowym świecie na taki zabieg chyba pozwalają sobie tylko mniejsze wydawnictwa (no może pomijając Muchę, która od czasu do czasu coś wrzuci i odpowiada fanom).
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Tysonek

• Gość
« Odpowiedź #472 dnia: So, 04 Maj 2019, 12:28:55 »
Tysonek- mam jak dotąd sprzeczne informacje, widziałem unboxing tylko zestawu.
Na razie mówię pas, zadowoliłem się Deloreanem HW w wersji "hover" :)

będę kopał, moze w pl się pojawi

Offline Eragon

« Odpowiedź #473 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 09:53:00 »
Wątpię by wydali Young Justice Bendisa, ale z chęcią bym to przeczytał po polsku. Głównie oczywiście z powodu bohaterów(Conner, Tim, Bart) i ich designu z lat 90. Trochę co prawda mnie martwi, że jest to z imprintu Wonder Comics(w sensie, że to imprint skierowany do młodszych czytelników i czy będzie to zjadliwe dla starego ,,dziada''). Co prawda jest to ponoć  osadzone w głównym kontinuum DC, wiec z chęcią bym chociaż spróbował przeczytać powrót ,,prawdziwego'' Connera do obecnego świata DC.
« Ostatnia zmiana: Pn, 06 Maj 2019, 09:58:07 wysłana przez Eragon »
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline laf

« Odpowiedź #474 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 14:14:45 »
Czyli wychodzi na to, że Flash, podobnie jak w Nowym DC, zakończy się gdzieś tak w połowie opowiadanej historii. Super, Egmont wrobił mnie po raz drugi  >:(
Trudno mi to napisać, ale @Bazyl ma jednak rację.

Online xanar

« Odpowiedź #475 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 14:23:55 »
W New52 to przynajmniej zakończyli na jednym scenarzyście, teraz tak się nie dało  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Red Fury

« Odpowiedź #476 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 15:45:18 »
Wątpię by wydali Young Justice Bendisa, ale z chęcią bym to przeczytał po polsku. Głównie oczywiście z powodu bohaterów(Conner, Tim, Bart) i ich designu z lat 90. Trochę co prawda mnie martwi, że jest to z imprintu Wonder Comics(w sensie, że to imprint skierowany do młodszych czytelników i czy będzie to zjadliwe dla starego ,,dziada''). Co prawda jest to ponoć  osadzone w głównym kontinuum DC, wiec z chęcią bym chociaż spróbował przeczytać powrót ,,prawdziwego'' Connera do obecnego świata DC.

Nie wiem ale, ja mam wrażenie, że E ma hopla na punkcie Bendisa i wydaje wszystko co wychodzi z rąk tego scenarzysty, więc kto wie może będzie zapowiedź tego tytułu za rok. Chociaż z drugiej strony TK mówił, że chcą się skupić tylko na głównych postaciach z DC.

@laf przynajmniej nie dasz się nabrać po raz trzeci. Ja po namyśle rezygnuję z Ligii Snydera zapowiedzianej na listopad. I wam też radzę tak zrobić. Jak wyjdzie całość, to kupię hurtem, a nie, że w połowie mogą mi uciąć run bez zbędnych tłumaczeń - wiem, że przy lidze ryzyko jest mniejsze, ale jednak - i znowu zostawić mnie na lodzie bym musiał uzupełnić serię amerykańskim wydaniem.
« Ostatnia zmiana: Pn, 06 Maj 2019, 19:25:58 wysłana przez Red Fury »
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 20:23:19 »
Ktos w E lubi widocznie Bendisa.

Offline Maragast

« Odpowiedź #478 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 22:34:23 »
@laf przynajmniej nie dasz się nabrać po raz trzeci. Ja po namyśle rezygnuję z Ligii Snydera zapowiedzianej na listopad. I wam też radzę tak zrobić. Jak wyjdzie całość, to kupię hurtem, a nie, że w połowie mogą mi uciąć run bez zbędnych tłumaczeń - wiem, że przy lidze ryzyko jest mniejsze, ale jednak - i znowu zostawić mnie na lodzie bym musiał uzupełnić serię amerykańskim wydaniem.

O Ligę chyba można być spokojnym.
TK mówił kiedyś (i teraz też o tym wspomniał), że sa serię które MUSI wydawać bo są one "ważne" dla DC.
Dlatego wydali słabą Ligę Hitcha bo nie mieli wyboru.

Offline laf

« Odpowiedź #479 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 08:02:36 »
Nie wiem ale, ja mam wrażenie, że E ma hopla na punkcie Bendisa i wydaje wszystko co wychodzi z rąk tego scenarzysty
Ktos w E lubi widocznie Bendisa.
Jakby tak było to już dawno ujrzelibyśmy świetnych Nowych Avengers i dalszą kontynuację Mścicieli po Wojnie Domowej. Razem ze wznowieniem ważnych marvelowych eventów (Dom M, Tajna Inwazja, Oblężenie). A tu ani widu, ani słuchu. Ale to moje własne preferencje, bo patrząc obiektywnie Bendis w Egmoncie jest faktycznie dosyć mocno eksploatowany.

@laf przynajmniej nie dasz się nabrać po raz trzeci.
Ale kiedy ja lubię Flasha. Przydałby się kilkuletni run Johnsa, ale na to raczej nie liczę (może kiedy @Jan zmieni awatara, to coś się ruszy  ;))