Nic nie stoi na przeszkodzie by to wydać w przyszłym roku. Przecież nie wiemy dokladnie kiedy GL Morrisona wyjdzie.
Moim zdaniem dużo zależy jak bardzo niezadowalająca była dotychczasowa sprzedaż.
Jeśli sprzedaż była tragiczna to nie mają niestety powodu by do tej serii wracać.
Jeśli była bliska zadowalającej to może jednak wrócą bo wydaje mi się że odzew recenzencko-krytyczny tej serii był pozytywny (większość opinii w necie, które spotkałem sytuowały ten tytuł wśród najlepszych z DC Rebirth)
A bawiąc się w spekulacje. To jak myślicie jakie serie w ramach DC Rebirth/Universe będą.
Mają być 2/3 miesięcznie.
Zapowiedziane/potwierdzone (lub wielce prawdopodobne) są:
1) Batman (tom 9 u nas zapowiedziany na styczeń, w Stanach tom 10 ukazał się we wrześniu a tom 11 wyjdzie w grudniu)
2) Detective Comics (tom 8 u nas zapowiedziany na grudzień, w Stanach wyszły jeszcze 9, 1 po resecie numeracji tomów, natomiast tom 2 ukarze się w grudniu)
3) Superman (w USA tom 2 zapowiedziany na listopad)
4) Action Comics (wyszedł dotychczas 1 tom, 2 ma być w Stanach w listopadzie)
5) Liga Sprawiedliwości (w USA wyszły 3 tomy, tom 4 zapowiedziany na grudzień)
6) Flash (u nas tom 7 zapowiedziany na grudzień, w USA wyszło 10 tomów a tom kolejny zapowiedziany na listopad)
7) Green Lantern Morrisona (ale to tylko 2 tomy)
8 ) Deathstoke vs Batman (tylko 1 tom)
Zważywszy, że chyba wszystkie tytuły są teraz w USA miesięcznikami to zaraz można zabraknąć materiału źródłowego. (i nie wiem jaki jest minimalny okres od premiery tomu w USA do premiery tomu w Polsce)
O co ta lista Waszym zdaniem się jeszcze uzupełni?