Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 195896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jotkwadrat

Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #645 dnia: So, 28 Wrzesień 2019, 13:30:25 »
Jaki sens wydawać GL, skoro poprzedniego przerwali... Przerwali, bo się nie sprzedawał i lecą dalej z tematem?
Skoro już lecą dalej z GL, mogliby dokończyć poprzednią serię w 2 tomach (albo nawet w jednym, na upartego).

JanT

• Gość
« Odpowiedź #646 dnia: So, 28 Wrzesień 2019, 13:32:31 »
Przedtem nie było Morrisona :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #647 dnia: So, 28 Wrzesień 2019, 14:13:15 »
Z tym GL to porazka tamto nieskonczone tutaj kolejnr bo scanarzysta...

Offline Odyn

« Odpowiedź #648 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 12:13:03 »
Venditti zrobił kawał dobrej roboty ze swoim runem. Skoro wydaja kolejne dzieje GL to powinni dokończyć run z Odrodzenia. Wierzę w to. Z Flashem mimo początkowych myśli kasacyjnych pociągnęli temat dalej (bo jest istotny w kolejnych wydarzeniach). Dostajemy run Morrisona w który mało kto wierzył na tym forum, więc może Egmont ucieszy fanów dokończeniem runu Vendittiego
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #649 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 22:56:41 »
Ja nadal wierzę w dokończenie tego Hala w 1 bardzo grubym lub 2 tomach by skończyć tę serię i płynne przejść do GL Morrisona.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Maragast

« Odpowiedź #650 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 11:32:55 »
Jeden bardzo gruby nie wchodzi w rachubę bo już ostatni tom w oryginale jest gruby - musiałoby to wyjść w dwoch tomach, a na to nie ma już czasu bo do grudnia zapowiedzi są ogłoszone i z tylko Flash jest kontynuowany.

Offline Odyn

« Odpowiedź #651 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 11:46:46 »
Jeden bardzo gruby nie wchodzi w rachubę bo już ostatni tom w oryginale jest gruby - musiałoby to wyjść w dwoch tomach, a na to nie ma już czasu bo do grudnia zapowiedzi są ogłoszone i z tylko Flash jest kontynuowany.
Nic nie stoi na przeszkodzie by to wydać w przyszłym roku. Przecież nie wiemy dokladnie kiedy GL Morrisona wyjdzie.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #652 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 21:23:41 »
Nic nie stoi na przeszkodzie by to wydać w przyszłym roku. Przecież nie wiemy dokladnie kiedy GL Morrisona wyjdzie.

Moim zdaniem dużo zależy jak bardzo niezadowalająca była dotychczasowa sprzedaż.
Jeśli sprzedaż była tragiczna to nie mają niestety powodu by do tej serii wracać.
Jeśli była bliska zadowalającej to może jednak wrócą bo wydaje mi się że odzew recenzencko-krytyczny tej serii był pozytywny (większość opinii w necie, które spotkałem sytuowały ten tytuł wśród najlepszych z DC Rebirth)

A bawiąc się w spekulacje. To jak myślicie jakie serie w ramach DC Rebirth/Universe będą.
Mają być 2/3 miesięcznie.
Zapowiedziane/potwierdzone (lub wielce prawdopodobne) są:
1) Batman (tom 9 u nas zapowiedziany na styczeń, w Stanach tom 10 ukazał się we wrześniu a tom 11 wyjdzie w grudniu)
2) Detective Comics (tom 8 u nas zapowiedziany na grudzień, w Stanach wyszły jeszcze 9, 1 po resecie numeracji tomów, natomiast tom 2 ukarze się w grudniu)
3) Superman (w USA tom 2 zapowiedziany na listopad) 
4) Action Comics (wyszedł dotychczas 1 tom, 2 ma być w Stanach w listopadzie)
5) Liga Sprawiedliwości (w USA wyszły 3 tomy, tom 4 zapowiedziany na grudzień)
6) Flash (u nas tom 7 zapowiedziany na grudzień, w USA wyszło 10 tomów a tom kolejny zapowiedziany na listopad)
7) Green Lantern Morrisona (ale to tylko 2 tomy)
8 ) Deathstoke vs Batman (tylko 1 tom)

Zważywszy, że chyba wszystkie tytuły są teraz w USA miesięcznikami to zaraz można zabraknąć materiału źródłowego. (i nie wiem jaki jest minimalny okres od premiery tomu w USA do premiery tomu w Polsce)

O co ta lista Waszym zdaniem się jeszcze uzupełni? 
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #653 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 21:40:59 »
O co ta lista Waszym zdaniem się jeszcze uzupełni? 

Harley Quinn? O ile w nowym restarcie ma swoją serię.

Offline Odyn

« Odpowiedź #654 dnia: Wt, 01 Październik 2019, 07:56:59 »
Mnie się wydaje, że jest duża szansa na Ligi Tyniona IV. To rozpoznawalne nazwisko na naszym rynku i wiele komiksów sygnowane jego nazwiskiem ukazuje się w Polsce.
Zauważyłem tendencję, że zaczyna się u nas wydawać serie, które piszą znani (/nagradzani) lub sprawdzeni już autorzy.
Snyder, Tynion IV, Morrison, Azzarello, Rucka, King, Bendis, Ennis, Brubaker i pewnie jeszcze kilku innych to mocne recepty na nasz rynek (nowe + stare komiksy).

Mocno zaskoczył mnie plan wydania Deathstroke'a z Batmanem. Oczywiście ze wzgl na tego drugiego. Ale jednak. Priest dobrze pisze, więc fajnie że dostaniemy promyk jego runu.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #655 dnia: Wt, 01 Październik 2019, 10:18:19 »
Osobiście bardzo kibicuję Justice League Dark, ale bez wielkiej nadziei.

Chętnie zobaczyłbym też na naszym rynku Shazama! Może jeśli powstanie 2. część filmu Egmont zdecyduje się na wydanie?

Offline Gascon200

« Odpowiedź #656 dnia: Wt, 01 Październik 2019, 11:04:02 »
Osobiście bardzo kibicuję Justice League Dark, ale bez wielkiej nadziei.

Chętnie zobaczyłbym też na naszym rynku Shazama! Może jeśli powstanie 2. część filmu Egmont zdecyduje się na wydanie?

Z tym bedzie problem, seria ma ciągłe opóźnienia, dopiero wyszedł w USA 1 volume, a jeszcze nie został wydany 7 numer. Nie wiem czemu Johns to pisze, jest i tak zajęty serialami z DC Universe. Nie wystarczy mu już Doomsday Clock? :D

Także seria przez to opóźnienia ma szansę zostać anulowana, bo ''nie sprzedawalo się"

sum41

• Gość
« Odpowiedź #657 dnia: Wt, 01 Październik 2019, 12:45:24 »
Gdyby chcieli to by dokończyli - przykład Flasha czy Johna Hexa na którego muszą zarabiać inne pozycje.

Offline Odyn

« Odpowiedź #658 dnia: Wt, 01 Październik 2019, 13:45:34 »
Ja się wolę nie nastawiać na żadne serie, przynajmniej potem jestem miło zaskoczony jak tym GL Morrisona czy BvD Priesta.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #659 dnia: Wt, 01 Październik 2019, 13:50:36 »
Batman vs Deathstroke to jakaś mini seria, one-shot, czy część czegoś większego.