Czytacie coś z DC Finest? Ja kupiłem na razie tylko Plastic Mana. Zbiera lata 41-44 (złota era), pierwsze przygody tej postaci.
Lektura sprawia sporo frajdy, ale oczywiście jest to dziecko dawnych lat, można to lubić, albo nie. Kapsuła czasu. Styl opowiadania historii i rysunki przypominają mi stare kreskówki. Przykładowo, w jednej z pierwszych historii Plastic Man musi zapobiec niszczeniu miast przez pojazd wyglądający jak wielka bilardowa bila, która magnetycznie przyciąga złoto i srebro z okolicy.

Co ciekawe, według informacji w komiksie, za wszystko - rysunki, scenariusz i literki odpowiada jedna osoba, Jack Cole. Większość historii była oryginalnie częścią "Police Comics" (kilka komiksów w ramach jednego tomu), więc te pierwsze mają często po ~10 stron.
Przykładowe strony:
Rysunki w komiksie odświeżone, jak na drugim zdjęciu.

Rozważam dalsze zakupy. Format mi bardzo odpowiada - miękka oprawa, dużo stron, rozsądna cena. Jednak dość słabo znam DC i nie wiem czy mi podejdzie na dłuższą metę, więc jeszcze się zastanawiam. DC Finest to przede wszystkim (jak na razie) starsze komiksy, co jest dla mnie dużą zaletą.