Autor Wątek: DC Deluxe - Egmont  (Przeczytany 172680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gascon200

Odp: DC Deluxe - Egmont
« Odpowiedź #150 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 21:15:12 »
To wiem, ale do pełnego wątku dochodzą jeszcze zeszyty Green Lantern, Green Lantern Corps, Opowieści Korpusów, Titans, Wonder Woman, Atom i Hawkman.
Czytanie samej podstawy układa się w jakiś sensowny ciąg? Bo o ile WW czy Titans to pewnie tie-iny, o tyle chyba GL i GLC mają duże znaczenie dla ciągłości akcji?

Ta, trochę mają. A w Polsce jedyne jakie tie-eny przeczytamy to może do Wonder Woman w 3 tomie.

Offline Odyn

« Odpowiedź #151 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 21:25:51 »
To wiem, ale do pełnego wątku dochodzą jeszcze zeszyty Green Lantern, Green Lantern Corps, Opowieści Korpusów, Titans, Wonder Woman, Atom i Hawkman.
Czytanie samej podstawy układa się w jakiś sensowny ciąg? Bo o ile WW czy Titans to pewnie tie-iny, o tyle chyba GL i GLC mają duże znaczenie dla ciągłości akcji?
Nie liczę, że Egmont wyda rozszerzoną wersję. Odwalą chałturę byleby było.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Online Maragast

« Odpowiedź #152 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 22:23:09 »
A jak wygląda wydanie Blackest Night w zagranicznej WKKDC?
Bo kiedyś przemierzali się do wydania tego specjala - była nawet ankieta czy wydać to czy Kryzys na Nieskończonych Ziemiach i Noc wygrała. Eaglemoss zrezygmpowało z wydania ale może Egmont już zaczął przygotowywać tłumaczenie dla nich stąd teraz ten Event.

Z tymi wydania też różnie bywa, bo Final Crisis wydali z zeszytami Supermana, Batmana i jeszcze jakimś, a też byłem pewien, ze wydadzą tylko główną serię.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #153 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 22:31:37 »
A jak wygląda wydanie Blackest Night w zagranicznej WKKDC?
Bo kiedyś przemierzali się do wydania tego specjala - była nawet ankieta czy wydać to czy Kryzys na Nieskończonych Ziemiach i Noc wygrała. Eaglemoss zrezygmpowało z wydania ale może Egmont już zaczął przygotowywać tłumaczenie dla nich stąd teraz ten Event.

Z tymi wydania też różnie bywa, bo Final Crisis wydali z zeszytami Supermana, Batmana i jeszcze jakimś, a też byłem pewien, ze wydadzą tylko główną serię.

Wyszły 2 tomy:

Prelude to Blackest Night: Green Lantern #26-28 & 36-42, Final Crisis: Rage of the Red Lanterns #1, Green Lantern Corps #29-39   

Blackest Night:   Green Lantern #43-52(the cover mentions that it's 50-52, wrongly), Blackest Night #0-8

Offline laf

« Odpowiedź #154 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 10:55:04 »
Prelude to Blackest Night: Green Lantern #26-28 & 36-42, Final Crisis: Rage of the Red Lanterns #1, Green Lantern Corps #29-39   
Chciałem tylko nadmienić, że ta dziura, a więc zeszyty Green Lantern #29-35 to historia Tajna Geneza wydana w ramach WKKDC (t. 23)

Offline Odyn

« Odpowiedź #155 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:37:34 »
No dobra, a co powiecie na temat Birds of Prey? które wydanie ma szanse zostać u nas wydane w Deluxie ze względu na nadchodzący film? Egmont nas przyzwyczaił do tego, że wrzuca 'zakąskę' przed filmem.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 10:50:28 »
Ja obstawiam Harley Quinn w Uniwersum  ;) Tu za bardzo nie ma czego wydać a np pod Black Panther też nic nie wydali.

Offline Odyn

« Odpowiedź #157 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 12:25:22 »
czyli duża szansa, że mój portfel nie ucierpi :)

Offline R~Q

« Odpowiedź #158 dnia: Wt, 07 Maj 2019, 13:55:17 »
Jakby Egmont posiadał marketing, to mógłby mieć MEGA sprzedaż komiksów z HQ itp. wśród cosplayerek.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 09:36:16 »
Pod seriale raczej Egmont nie wydaje, ale fajnie jakby zdecydowali się na Batwoman: Elegy + run J.H. Williamsa III z N52, całość np. w trzech DC Deluxe, jak Catwoman Brubakera i WW Rucki, nawet w tym tempie jednego tomu na rok.

Widziałem dzisiaj to...

https://paradoks.net.pl/read/37760-teaser-batwoman-cw-zamawia-serie

...i tak sobie skojarzyłem.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #160 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 13:32:56 »
Dobrze piszesz, ale jeden tom na rok...no jednak chyba zbyt wolnooooooo. :)
Zresztą i tak już dłużej czekał nie będę, zacząłem kupować po angielsku.
Technicznie rzecz biorąc mogliby to wydać jako Detective Comics .... i potem można by dodawać kolejne ciekawe tomy zawierające komiksy z tej serii, materiału byłoby aż nadto ;)

Aha- na Pyrkonie zaskoczyło mnie, że wśród cosplayerek widziałem ze dwie Poison Ivy. Słuszny wybór i krzyk ludu o komiksy z tą postacią :D A HQ nie było już tak wielu...

I jeszcze jedno- jak myślicie, czy sprzedawałyby się u nas tomy rocznicowe, tj. Batman 75 years, Joker, Catwoman etc?
O te mi chodzi-
https://www.dccomics.com/search?keyword=75%20years
,, - Eeeeech.''

Offline OokamiG

« Odpowiedź #161 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 13:48:19 »
Pewnie w miarę by się sprzedało, takie przekrojowe rzeczy dla niedzielnego czytelnika są w porządku,  bo dostaje ładny album z różnymi wcielaniami swojej ulubionej postaci. Jednak dla komiksiarza wg. mnie to tylko ciekawostka na półkę. O ile by się to zdecydował kupić. Nic więcej. Zresztą chyba u nas Aquaman z tego wyszedł. A ucinają Abnetta.

Offline Antari

« Odpowiedź #162 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 17:28:43 »
Pod seriale raczej Egmont nie wydaje, ale fajnie jakby zdecydowali się na Batwoman: Elegy + run J.H. Williamsa III z N52, całość np. w trzech DC Deluxe, jak Catwoman Brubakera i WW Rucki, nawet w tym tempie jednego tomu na rok.

O nie. Nigdy więcej serii w ramach DC Deluxe. To jeden z powodów dlaczego ta linia wydawnicza zeszła na psy. Pisałem o tym na początku gdy zapowiedzieli, że będą kolejne tomy. Oczywiście nikt nie słuchał. Catwoman powinni zakończyć na 1 tomie, była to w miarę zamknięta historia, dodatkowo świetny scenariusz Brubakera i kapitalne rysunki Cooke'a. Dalsze tomy już nie dorastały do pięt ale z kronikarskiego obowiązku trzeba było kupić.

W ramach Deluxe mogliby wydać Elegy ale cały run Williamsa III to zły pomysł.

Offline Szekak

« Odpowiedź #163 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 18:00:27 »
Run Williamsa mogliby spokojnoe wydac, ale w formule takiej jakiej bylo wydawane N52. Fajnie by bylo dostawic nowe tomy do obecnej kolekcji.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 18:12:18 »
Dobrze piszesz, ale jeden tom na rok...no jednak chyba zbyt wolnooooooo. :)

Nigdy więcej serii w ramach DC Deluxe.

Rozumiem i zgadzam się. Skoro mają w przyszłym roku startować z wydawaniem starszych serii z DC, to będzie to idealne miejsce dla takiej Batwoman.