Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #675 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 20:10:51 »
No ta odpowiedź to nasuwa mi więcej pytań. Co to jest ten Daredevil 226-233, to już było gdzieś indziej? I dlaczego właściwie nie kupiłem tomu 4?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #676 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 20:20:31 »
No ta odpowiedź to nasuwa mi więcej pytań. Co to jest ten Daredevil 226-233, to już było gdzieś indziej? I dlaczego właściwie nie kupiłem tomu 4?

Czy 219 było gdzieś indziej to nie wiem, nie znam się, ale 226-233 to Born Again, które chyba było w jakichś kolekcjach, ale też nie wiem czy wszystkie te numery, bo chyba nie całość to Born Again. Tytuły tych historii w polskiej wersji to:

219 Ugory (świetna, dziwaczna jak na DD historia)
226 Wojownicy
227 Apokalipsa
228 Czyściec
229 Parias
230 Odrodzony
231 Ocalony
232 Bóg i ojczyzna
233 Armagedon

« Odpowiedź #677 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 20:53:46 »
Aaaaa no właśnie sobie przypomniałem, nie kupiłem bo był Odrodzony i jedyną nowością są chyba te dwa zeszyty Spectaculara, dobra nie było pytania, dzięki.

Offline horror

« Odpowiedź #678 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 20:59:16 »

w WKKM mielismy nastepujace zeszyty wydane:

20   Daredevil: Odrodzony   Daredevil: Born Again Zeszyty Daredevil (vol. 1) #227-233 (luty-sierpień 1986)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #679 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 21:29:56 »
No właśnie tom 4 Millera nie zawiera Miłości i Wojny, bo nie wiadomo czemu ;) przenieśli ją do 3 tomu. Tom czwarty oprócz Romity Jr zawiera jeszcze Born Again oraz kilka numerów Peter Parker Spider-Man. Wałkowaliśmy ten temat przy premierze tego tomu 2 lata temu.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #680 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 20:13:11 »

Czy to, co ukazało się jako saga o Elektrze, którą Hachette wydało w powyższym tomie SBM, w jakiś sposób różni się od tego, co znajdziemy w wydaniu Egmontu "Daredevila" Millera (w sensie czy te zeszyty są w jakiś sposób skrócone/rozszerzone/przerobione) czy to stricte ten sam materiał?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #681 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 20:21:41 »
To są oryginalne zeszyty bez cięć. Tyle że jest ich mniej niż w drugim i trzecim tomie DD Millera. Czyli jak chcesz wszystko to lepiej kupić wydanie Egmontu.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #682 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 20:31:32 »
lepiej kupić wydanie Egmontu.

Wiekopomne wydarzenie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #683 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 16:51:24 »
To są oryginalne zeszyty bez cięć. Tyle że jest ich mniej niż w drugim i trzecim tomie DD Millera. Czyli jak chcesz wszystko to lepiej kupić wydanie Egmontu.
Wydanie Egmontu już mam. Zastanawiałem się, czy sobie nie zdublować - gdyby to była ta wersja przerobiona w 4-częściową "The Electra Saga" - ale skoro to dokładnie to samo, co w Egmoncie, to nie ma sensu. Dzięki.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #684 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 20:05:54 »
Sam kupiłem ten tom, tylko dlatego, że znalazłem go za 15 zł. Pierwotnie też go nie kupowałem. A ten komiks od AS Editor też sobie kupiłem kiedyś, jeszcze przed startem SBM.

https://www.instagram.com/p/CUxNKJes-Je/

Offline donT

« Odpowiedź #685 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 13:48:03 »
Mialem kiedys ostra faze na DD i naszla mnie ostatnio ochota na odswiezenie sobie vol.2. Przelecialem zatem przez Smitha, Macka, Bendisa i jestem w polowie Brubakera i kurcze piora, zapomnialem juz jakie to dobre. Kupowalem oryginalne trejdy, wtedy kiedy sie ukazywaly czyli jakies 15-20 lat temu! To czego nie zapomnialem, to to jak przyszedl Dingle i wszystko rozpiepszyl. Jego Shadowland, Reborn i pozniejszy, cukierkowy run Waida skutecznie mnie do diabla zniechecily. Az do teraz. Takie pytanie zatem drodzy koledzy - ktory z ostatnich runow bedzie dobry na powtorna przygode z DD? Soule? Zdarsky? Czy moze jednak warto dac runowi Waida druga szanse?
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #686 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 14:45:56 »
Daj szansę Waidowi. Nie tak dobre jak Bendis i Bru, ale też daje radę - jest tam kilka fajnych rzeczy. Im dalej w las tym mniej cukierkowo. No i świetnie rysowane przez Chrisa Samnee.
Soule - masssakra. Odradzam.
Zdarsky - przyjemne, ale masa głupot i beznadziejny Frank Castle ;). Ale świetnie rysowany przez Checchetto.

Ze staroci polecam "DD: Father" Quesady (uwielbiam za grafę - loveletter Q do DD ;D ) i "Redemption" Hine'a i Gaydosa (ale to już mniej).

I "Powerless" Matta Chernissa i Petera Johnsona - mało znane, zapomniane, a dobre. ;)
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline donT

« Odpowiedź #687 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 15:20:18 »
Dzieki Chmielu, chyba tak wlasnie zrobie - dam szanse Waidowi, a pozniej zobacze czy chce kontynuowac. Opinie o jego runie sa w zdecydowanej wiekszosci pozytywne, wiec przymkne oko na te cukierkowosc i sprobuje.

Ze staroci polecam "DD: Father" Quesady (uwielbiam za grafę - loveletter Q do DD ;D ) i "Redemption" Hine'a i Gaydosa (ale to już mniej).

Mam oba. Tak jak Ty, bardzo lubie DD: Father, tez glownie za grafe (zwlaszcza za kolory Isanove'a). Ja ze swojej strony polecam End of Days, ktory jest fajna klamra spinajaca run Bendisa.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #688 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 17:22:26 »
Ja polecam jeszcze niekanoniczne End of Days.

Offline michał81

« Odpowiedź #689 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 18:09:27 »
to ja jeszcze polecę Daredevil: Redemption