Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318472 razy)

Offline michał81

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #660 dnia: Nd, 30 Październik 2022, 19:58:59 »
Tylko po wydaniu DD Millera widać było, że spora gruba czytelników odbiła się od niego (pomimo, że recenzje na blogach pozytywne, to komentarz na grupach facebookowych to właśnie pokazują). Fabularnie to nie był Bendis, ani Brubaker, gdzie narracja jest bardziej płynna, a przygody nie są tak infantylne. 

Nawimar III rzucił plotką (nie podważam jej), ale nie wiem czemu od razu założenie, że wydawcą będzie Egmont? Widać, że run Millera niekoniecznie dobrze się sprzedał. Druga sprawa to niekoniecznie będą to znowu epiki, może jakiś jeden album np. Daredevil: Lone Stranger, rysowany przez u nas popularnego Romitę JR.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #661 dnia: Nd, 30 Październik 2022, 20:05:54 »
Widać, że run Millera niekoniecznie dobrze się sprzedał.

Jestem prawie pewny, że był dodruk. Co prawda potwierdzenia nie jestem w stanie znaleźć, ale pamiętam, że jak chciałem kupić komplet to chyba pierwszy i drugi tom były przez dłuższy czas niedostępne, aż w końcu się pojawiły. Ale głowy za to nie dam.

Offline Motyl

« Odpowiedź #662 dnia: Pn, 31 Październik 2022, 09:46:03 »
nie wiem czemu od razu założenie, że wydawcą będzie Egmont?

A kto inny miałby wydać? Jeśli faktycznie nie on, to zostają trzy opcje. Albo w końcu Sideca wyda Daredevila, choć nie tego, co niegdyś chciała, albo pojawi się w ramach jakichś kolekcyjnych projektów Hachette tudzież Panini. No chyba że pojawi się całkiem nowe wydawnictwo, co przy obecnych warunkach na rynku jest mocno wątpliwe. 

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #663 dnia: Pn, 31 Październik 2022, 09:48:39 »
A kto inny miałby wydać?

Jak to kto? Mucha ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #664 dnia: Pn, 31 Październik 2022, 09:53:46 »
Zapomnij, chyba że cofniemy się w czasie, gdy papier był tani, cukier był tani, prąd był tani, dolar był tani, wojna była tania, tfu, wojny nie było i inflacji nie było. Teraz to warto się skupić na rozpoczętych seriach i liczyć, że nic po drodze nie wyskoczy.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #665 dnia: Pn, 31 Październik 2022, 12:46:51 »
Zapomnij, chyba że cofniemy się w czasie, gdy papier był tani, cukier był tani, prąd był tani, dolar był tani, wojna była tania, tfu, wojny nie było i inflacji nie było. Teraz to warto się skupić na rozpoczętych seriach i liczyć, że nic po drodze nie wyskoczy.

Czyli nie wydacie już nic nowego w najbliższym 2023? Tylko kontynuacje tego, co już rozpoczęte?

Offline laf

« Odpowiedź #666 dnia: Pn, 31 Październik 2022, 12:47:06 »
Epici Daredevila są bardzo fajnym uzupełnieniem tego co wydano u nas: 12 epic zaczyna się od 234 zeszytu czyli od razu po "Born Again" i lecą już po kolei - ostatni 21 epic kończy się ostatnim zeszytem przed Diabłem Strużem (17 epic wyjdzie w 2023 więc będzie dostępny już komplet od 12 do 21.

To idealny materiał uzupełniający nasz rynek, bo byśmy mieli:
- run Millera
- epici zbierające wszystko od Born Again do Diabła Struża,
- tomy 0-7 Nieustaszonego,
- run Waid.

Wszystko od Millera do Waida.

Może wezmą się za epici Daredevila.
Abstrahując od nieszczęsnej ortografii, to bardzo sensowny post  :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #667 dnia: Pn, 31 Październik 2022, 13:48:34 »
Pytanie czy DD jest na tyle popularny żeby Egmont, lub ktokolwiek (czyt. Egmont) ryzykował wejście w historie, które będą słabsze pod względem scenariuszowym. Wydaje mi się, że DD to jednak nie jest Spider-Man gdzie mogą wydawać epiki fluktuujące pod względem poziomu jakości.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Castiglione

« Odpowiedź #668 dnia: Pn, 31 Październik 2022, 15:28:08 »
Mnie się wydaje, że na co koniec końców nie padnie, to i tak po Waidzie dostaniemy któryś kolejny run. Nie znam się na tyle, żeby pisać czy potrzebne bądź nie jest u nas wszystko od Millera do Smitha, ale coś na pewno wpadnie. Za dużo już tego wydali, żeby można było mówić o zbyt słabej sprzedaży na kontynuację.

Offline death_bird

« Odpowiedź #669 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 09:54:33 »
Kontynuacja należy się jak ta buda psu. Chodziło mi o wypełnienie luk o którym pisał Maragast, a które wydaje mi się być ryzykownym krokiem ze strony E. jeśli chodzi o potencjalny poziom sprzedaży.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

sum41

• Gość
« Odpowiedź #670 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 11:12:26 »
W koncu skoncza im sie nowe DD do wydawania a ze widac sie sprzedaje to raczej sprobuja czegos ze staroci :)

Offline marcinp

« Odpowiedź #671 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 12:05:50 »
Może za 5 lat. Na razie Waid zostaly 3 tomy
później oby Zdarsky. Run soula nie jest chyba najlepszy

Offline Marvelek

« Odpowiedź #672 dnia: Śr, 02 Listopad 2022, 11:56:40 »
Run soula nie jest chyba najlepszy

To bardzo dobry run.

« Odpowiedź #673 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 19:58:36 »
Pytanie bo jakoś przewijam w tył ten wątek i nie mogę znaleźć. Tom 4 Daredevila Millera zawiera coś jeszcze oprócz Człowieka bez Strachu i Miłości i Wojny?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #674 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 20:02:25 »
Pytanie bo jakoś przewijam w tył ten wątek i nie mogę znaleźć. Tom 4 Daredevila Millera zawiera coś jeszcze oprócz Człowieka bez Strachu i Miłości i Wojny?

Nie zawiera Miłości i Wojny, ją zawiera tom 3. Tom 4 oprócz Man Without Fear zawiera Peter Parker: The Spectacular Spider-Man #27-28 (straszny syf, aż miło poczytać, serio), Daredevil #219, 226-233.