@UP
Hachette musiało dublować, bo jak chciało wydać WCZEŚNIEJ Czas się Kończy i Tajne Wojny, to mu zablokowali te tytuły i dostaliśmy Kres Dziejów i cztery inne historie.
@Maragast
Narzekałem. Nie kupiłem tego tomu w kiosku. Dopiero potem przeanalizowałem zawartość i wyszło, że to nie był przedruk 1:1. Teraz Egmont też przedrukowuje TM Semici i mam mieszane uczucia.
Nic sie nie rozbija w konkurencje, wiem że może być to ciężkie dla przełknięcia ale egmont nie robi na złośc ani tobie ani hachette tylko po prostu ma cie w dupie bo ty i inni którzy mają takie problemy są mikroskopijnym fragmentem rynku.
Gdyby tak było, to do cholery wydaliby DD Millera dokładnie tak jak w amerykańskim wydaniu, na którym się opierali. Ale nie - właśnie moim zdaniem specjalnie przenieśli L&W z 4 do 3 tomu, żeby cena była wyższa i bym musiał przepłacać za coś czego nie potrzebuję, bo dawno było zapowiedziane w Kolekcji. I to nie jest jednorazowa sprawa, tylko fakty wydawnicze, które co raz się powtarzają. Najnowszy przykład to to, że gdy 2 lata temu wydali Najczarniejszą Noc, zapowiedzieli, że nie będą się wracać do początku runu Johnsa. Ale wystarczyło, że wyszła nowa Kolekcja DC i ja wam mówię - oni nagle już planują wydać po swojemu Wojnę Korpusu Sinestro. Innego nowego czynnika by Egmont wracał do tego tematu nie widzę.
I tak - chcę na grubo. Niech zatem wszystkie eventy będą właśnie tak wydawane - razem z tie-inami i seriami poprzedającymi. Czemu Wojnę nieskończoności rozbito na 3 zeszyty?