Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318624 razy)

Offline Maragast

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #510 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 22:12:02 »
Chłopie - czy Ty jesteś ślepy???
Napisałem Ci wyraźnie o co chodzi.
Komiksy z Marvel Now 2.0 bazują na dostępnych wydaniach trejdów - taką licencje mają i tak wydają.
Zresztą jaki sens miałoby mieszanie 3 tomu Avengers Waida z II Wojną Domową Bendisa skoro to zupełnie inny run i nie wszystkie zeszyty 3 tomu Avengersto tie-inydo II Wojny Domowej? Kro by chciał mieć w evencie Bendisa fragment runu Waida??? Chyba tylko Ty.
W 7 tomie Daredevila jest zebrany cały run jednego autora i każdy oprócz Ciebie się cieszy z takiego wydania.

Offline michał81

« Odpowiedź #511 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 22:12:14 »
@bazyliszku zapominasz, że rynek się rozwinął. To nie są już tylko dwa tomy kolekcji na miesiąc, ale kilkadziesiąt nowych pozycji. Przyszła masa nowych osób, a obecnie Shadowland nie jest dostępny (zostaje rynek wtórny). Nie chcesz kupować. Rozumiem. Tak jak za przeszłych czasów WKKM był to jedyny możliwy wybór tego komiksu (Shadowland), (chyba że ktoś wybrał oryginał) tak teraz jeśli nie wybierze się oryginału (choć w dostępnym omnibusie też jest powtórzony Shadowland) to jest jedyna opcja. I musisz to zaakceptować jak za czasów WKKM. Nie chcesz to idź i czytaj na Marvel Unlimited. Zdecydowanie polecam tą opcje.

« Odpowiedź #512 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 22:18:52 »
bo ty i inni którzy mają takie problemy są...

Jacy inni? Że niby ktoś jeszcze niby chciałby książki drukować bez środkowego rozdziału bo już go czytał? Toż to nawet nie margines.

Offline Maragast

« Odpowiedź #513 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 22:19:09 »
A jak w tomie Narodziny Venoma z WKKM pojawiły się zeszyty wydawane wcześniej przez Semic to nie narzekałeś, że Hachette mogło wydać osobno premierowy materiał by Ci mający Semici nie musieli mieć dubli.

Jak powiesz, że Semici ukazywały się dawno temu i to w gorszym wydaniu to tak samo jest z tym Shadowlandem bo wydanie Hachette chyba dla wszystkich poza Tobą (albo prawie wszystkich) jest gorsze.

« Odpowiedź #514 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 22:21:32 »
  Ale Semitów to się lepiej nie czepiaj, bo sam widzisz jakie czasy, nigdy nie wiadomo kto tu zagląda.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #515 dnia: Wt, 17 Sierpień 2021, 22:28:34 »
Po zasięgnięciu opinii Marvelka, bardzo się cieszę z wydania w ten sposób Shadowland. Dzięki Egmont. Teraz czas na Waida. I proszę od  razu grube, podwójne tomy.

Offline Teli

« Odpowiedź #516 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 09:11:52 »
A jak w tomie Narodziny Venoma z WKKM pojawiły się zeszyty wydawane wcześniej przez Semic to nie narzekałeś, że Hachette mogło wydać osobno premierowy materiał by Ci mający Semici nie musieli mieć dubli.

Lepiej.. jak w ostatniej pięćdziesiątce WKKM dublował Egmont z MarvelNow to też nie marudził, a udowadniał wszystkim że WKKM dubluje lepiej, a Egmont bezczelnie sabotuje kolekcje :P

Dobra pobawiliśmy się dajcie już mu spokój i przestańcie mu odpisywać. Lepiej zignorować bo on wyraźnie lubi takie bezsensowne pyskówki i gdyby mógł ciągnął by je w nieskończoność (lub do następnej wizyty Admnina z odkurzaczem)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #517 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 17:41:32 »
@UP
Hachette musiało dublować, bo jak chciało wydać WCZEŚNIEJ Czas się Kończy i Tajne Wojny, to mu zablokowali te tytuły i dostaliśmy Kres Dziejów i cztery inne historie.

@Maragast
Narzekałem. Nie kupiłem tego tomu w kiosku. Dopiero potem przeanalizowałem zawartość i wyszło, że to nie był przedruk 1:1. Teraz Egmont też przedrukowuje TM Semici i mam mieszane uczucia.

Nic sie nie rozbija w konkurencje, wiem że może być to ciężkie dla przełknięcia ale egmont nie robi na złośc ani tobie ani hachette tylko po prostu ma cie w dupie bo ty i inni którzy mają takie problemy są mikroskopijnym fragmentem rynku.

Gdyby tak było, to do cholery wydaliby DD Millera dokładnie tak jak w amerykańskim wydaniu, na którym się opierali. Ale nie - właśnie moim zdaniem specjalnie przenieśli L&W z 4 do 3 tomu, żeby cena była wyższa i bym musiał przepłacać za coś czego nie potrzebuję, bo dawno było zapowiedziane w Kolekcji. I to nie jest jednorazowa sprawa, tylko fakty wydawnicze, które co raz się powtarzają. Najnowszy przykład to to, że gdy 2 lata temu wydali Najczarniejszą Noc, zapowiedzieli, że nie będą się wracać do początku runu Johnsa. Ale wystarczyło, że wyszła nowa Kolekcja DC i ja wam mówię - oni nagle już planują wydać po swojemu Wojnę Korpusu Sinestro. Innego nowego czynnika by Egmont wracał do tego tematu nie widzę.

I tak - chcę na grubo. Niech zatem wszystkie eventy będą właśnie tak wydawane - razem z tie-inami i seriami poprzedającymi. Czemu Wojnę nieskończoności rozbito na 3 zeszyty?
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 17:50:12 wysłana przez Bazyliszek »

Offline sad_drone

« Odpowiedź #518 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 17:48:17 »
Widzę że odpowiadasz wybiórczo tylko na posty do których masz argumenty, ale zapytam jeszcze raz. Prosze o wyjasnienie z twojej strony po co egmont ma wydawać komiksy z wydzielonymi osobno dublami z kolekcji, kiedy jesteś dosłownie jedyną osobą której na tym zalezy, a większość kupujących woli wydania grubsze i kompletne ?
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #519 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 17:55:23 »
@UP
Odpowiedziałem. To nie ja wymyśliłem rozbicie Infinity i dalszych eventów na 3 i więcej zeszytów. Jak tak robią, to niech będą konsekwentni w jedną albo drugą stronę.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #520 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:11:12 »
@Bazyliszek Ale wydań daredevila było więcej niż jedno, to na którym egmont bazował nie miało love and war w trzecim tomie xd. Infinity jest rozbite bo to marvel now, rózni autorzy w ramach eventu, inny target, i również zapewne licencja. Zresztą skoro sam przyznajesz że to było źle twoim zdaniem wydane to czemu teraz na tego soule marudzisz ? To chyba dobrze że wydawnictwo się poprawia ?

Nie daje ci do myślenie fakt że jesteś jedyną osoba narzekającą na duble egmontu i jednocześnie przy tym twierdzisz że egmont wydaje ci coś na złość ? Wydawnictwo to nie jest piaskownica w której dzieciaki obrzucają się błotem, tam się liczy kasa i wydanie tak żeby zadowolić jak największy procent potencjalnych kupujących. Jeszcze raz ci powtórze, egmontu nie obchodzą twoje indywidualne potrzeby, nikt tam nawet nie myśli o ludziach co mają paruletnie starsze wydania bo to jest mikroskopijny fragment rynku.

Co do najczarniejszej nocy to jest to do dupy wydane bo to mały wycinek z runu johnsa, i nawet wydanie tej wojny korpusu którą tak często przytaczasz nic nie zmieni bo dalej będą to wycinki bez kontekstu.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:14:03 wysłana przez sad_drone »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #521 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:16:37 »
Przykład Marvel Now 2.0 i wydanie podwojonego Kapitana Hydry, choć wszystkie inne serie zaczęły się pojedynczymi, normalnymi dla Egmontu trejdami, utwierdził mnie, że Egmont wydaje przeciwko konkurencji. Bardzo bym chciał, żeby tak nie było, ale kolejne komiksy potwierdzają moją hipotezę.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #522 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:21:12 »
Dobra, znowu brak odpowiedzi na moje pytania, zamiast tego kolejna dygresja o jakimś komiksie co koliduje z twoją kolekcją, poddaje sie.

I nie wszystkie inne serie zaczęły się pojedyńczymi tpb, dr strange miał podwojne tpb wcześniej, a po kapitanie ameryce wyszły jeszcze immortal hulk i venom podwójne. Naginasz fakty byleby pasowały do argumentacji.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:23:20 wysłana przez sad_drone »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #523 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:48:51 »
A ty jesteś moim zdaniem zaślepiony na fakty. Dr Strange od początku wychodził podwojony, żeby nie padł, ale inne tomy Marvel Now 2.0 wychodziły pojedynczo (Ms Marvel, Spider-Man). Venom wyszedł jako nowa seria Marvel Fresh teraz. A Kapitan Hydra w marcu 2020 roku.

Egmont zaczynał DD Milera wydawać w oparciu o te wydanie amerykańskie, w którym L&W było w 4 tomie. Jak zaczęli to w tym temacie o tym pisano. Zmienił to sam z siebie.

Offline michał81

« Odpowiedź #524 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 18:51:07 »
Egmont zaczynał DD Milera wydawać w oparciu o te wydanie amerykańskie, w którym L&W było w 4 tomie. Jak zaczęli to w tym temacie o tym pisano. Zmienił to sam z siebie.
Nie ma czegoś takiego jak 4 tom DD Milera w wydaniu amerykańskim.