Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #390 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 12:18:39 »
[Bazyl mode on]

Ostatni tom Brubaker wydali w 2018, aktualnie mamy 2021, to tego Diggla wydadzą, kiedy ? w 2030 czekają aż licencja stanieje ?

[Bazyl mode off]
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #391 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 13:10:07 »
To szybko wydali nawet nie wiedziałem bo nie kupowałem bo miałem tomy oryginalne. Myślałem że może zajęło im wydanie tego jakoś do połowy 2019.

Offline xanar

« Odpowiedź #392 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 13:14:09 »
Z tego co pamiętam to bardzo szybko wydali Bendisa i Brubakera. Nie wiem czemu mają taki problem żeby pójść dalej, tylko takie kombinacje stosują, zwyczajnie mnie to ciekawi.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #393 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 14:08:23 »
Z tego co pamiętam to bardzo szybko wydali Bendisa i Brubakera. Nie wiem czemu mają taki problem żeby pójść dalej, tylko takie kombinacje stosują, zwyczajnie mnie to ciekawi.

Ja też tego nie rozumiem. Przeskok z Brubakera do Millera nie dziwi bo pewnie było to jakoś związane z licencją po Sidece. Dlatego tomy były wydawane ekspresowo i pewnie zdecydowali si€ wziąć trzy najlepsze runy. Na zdrowy rozum teraz powinniśmy dostać Diggle'a, który kończy wątki Brubakera a potem tom 0 jako ukłon w stronę komplecistów. Tym bardziej dziwne, że Diggle to tylko jeden tom, bo tie iny naprawdę są zbędne.

Offline xanar

« Odpowiedź #394 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 14:37:51 »
Mam omnibusa tego Shadowlanda, ale oczywiście jeszcze nie przeczytałem

Offline Marvelek

« Odpowiedź #395 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 15:37:53 »
Mam omnibusa tego Shadowlanda, ale oczywiście jeszcze nie przeczytałem

Może Egmont czeka aż to zrobisz😀

Offline michał81

« Odpowiedź #396 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 16:34:36 »
Nawimar III wyrwał cytat prawie z początku posłowia, kiedy są go dwie strony. Nadal wg mnie dotyczy to Zerowego tomu, a kolejnym będzie run Diggle'a. Posłowie do poczytania w spoilerze
Spoiler: PokażUkryj

« Ostatnia zmiana: Cz, 25 Luty 2021, 16:53:50 wysłana przez michał81 »

Offline adamarluk

« Odpowiedź #397 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 16:47:42 »
Nadal wg dotyczy to Zerowego tomu, a kolejnym będzie run Diggle'a.
Podobnie interpretuję Śmiałkowskiego.

Offline xanar

« Odpowiedź #398 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 17:03:14 »
Chyba to ostanie zdanie wszystko wyjaśnia.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #399 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 17:50:12 »
Zmęczyłem to posłowie i tak: ze zdania z pierwszej strony, w którym Śmiałkowski pisze, że wydadzą Diggle'a ale nie teraz wynika, że tekst odnosi się do tomu 0, ale już ostatnie zdanie na drugiej stronie zdaje się sugerować coś innego. No i jak można pisać o wypełnieniu wszystkich luk, skoro nie ma jeszcze runu Diggle'a? Śmiałkowski powinien spróbować swoich sił w poezji.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #400 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 18:08:28 »
Nie pamietam juz czy udziela sie on na wiadomym portalu spolecznosciowym. Jesli tak to zawsze mozna sprobowac go tam podpytac jak sie w koncu sprawy uloza. Choc na tyle na ile mialem okazje wyczuc z jego tekstow to raczej bedzie sie zaslanial ,,tajemnica handlowa" czy czyms zblizonym, mimo ze przeciez Egmont i tak ma juz prawa na kolejne tytuly z DD zaklepane, bez wzgledu na to co to bedzie.

« Odpowiedź #401 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 18:10:17 »
  Wszystko z tekstem jest w porządku, on pewnie wcale nie był pisany jako posłowie tylko wstępniak. Będzie Diggle, ale później bo teraz jest Smith i Mack, seria od Brubakera nie ma żadnych luk i to też się zgadza.
  Pomyliłem miało być do Brubakera od tego tomu właśnie.
« Ostatnia zmiana: Cz, 25 Luty 2021, 18:32:49 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #402 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 19:34:55 »
teraz powinniśmy dostać Diggle'a, który kończy wątki Brubakera a potem tom 0 jako ukłon w stronę komplecistów. Tym bardziej dziwne, że Diggle to tylko jeden tom, bo tie iny naprawdę są zbędne.

EEEE - żadne takie. W moim przypadku to sam Shadowland jest zupełnie zbędny. Za to jakby wydali w jednym tomie Devil's Hand i tie iny do Shadowlandu, a potem już tylko Waid lub Nocenti, to byłbym zadowolony. Zatem ja te tie iny chcę. Ostatnio Egmont dużo tego wydał i do II Wojny Domowej i do Tajnego Imperium, zatem jak chce to może.

Offline xanar

« Odpowiedź #403 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 19:40:20 »
A jak będą wydawać Soula to koniecznie bez pierwszych pięciu zeszytów  :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #404 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 19:50:38 »
Pierwsze tomy runu Waida i Soule'a powinny być wydane oddzielnie. Dokładnie tak jak Naznaczony Śmiercią Millera.

Pytanie kontrolne - kto tu posiada, a kto nie polskie wydanie Shadowlandu?