Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gashu

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #840 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 20:35:46 »
Na początek dobry jest wspomniany wyżej "Man without fear" Millera. No chyba, że ktoś ma ochotę męczyć się z tymi ramotami wychodzącymi w kolekcji Marvel Origins.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #841 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 07:26:39 »
Daredevila rysowanego przez Romitę Seniora i ogląda się i już czyta całkiem niezłe. To jest oryginalna historia tej postaci, bez żadnych przeróbek.

Offline stab

« Odpowiedź #842 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 10:50:31 »

Ktoś wie co będzie w tym (8?) tomie?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #843 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 11:15:17 »
To jest końcówka runu Soula, zapowiedziana na koniec tego miesiąca. Okładka na slajdzie była tymczasowa.

Offline stab

« Odpowiedź #844 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 18:02:21 »
Dzięki!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #845 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 07:57:20 »
Mimo wpadki z tomem Daredevil Zero i przenoszeniem zdublowanej zawartości między trzecim a czwartym tomem Millera, chciałbym pochwalić Egmont za konsekwentne publikowanie kolejnych albumów z tym bohaterem. To była komiksowa inwestycja, która teraz naprawdę procentuje. Bo mam na półce oryginalne historie dobrych twórców (i Diggle'a :) ) i mogę je porównać z dobrym serialem DD: Born Again, który leci teraz w Disney+ I dzięki temu odbiór tego na ekranie jest o wiele lepszy. Bo wyłapuję wszystkie smaczki i mam o wiele większy fun podczas seansów. Znam dobrze postać, mogę cieszyć się tym jeśli twórcy serialu pokazują jej prawdziwe cechy na ekranie. Choćby to miotanie się Matta między wiarą w system amerykańskiej sprawiedliwości, a chęcią rzucenia tego wszystkiego w diabły :) bo widzi korupcję i niesprawiedliwość wokół. To jest dobre, bo taki jest naprawdę Daredevil z komiksów. Zatem dziękuję ci Egmoncie, rób tak dalej. Bo tak powinno być z wszystkimi innymi waszymi seriami. A co DD. Jeśli teraz do Marvel Fresh wchodzi miękkookładkowy Diabeł, to w klasyce wrócilibyście do runu Nocenti? Albo innych przygód sprzed Diabła Stróża.

Heh i jeszcze co do końcówki trzeciego tomu Soule'a. Widać że historia i Marvel Origins też się przydają, bo wraca postać debiutująca w DD #25. Znowu - fajnie się to czyta, jak zna się origin i kontekst. Tak powinno być.

Online michał81

« Odpowiedź #846 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 09:01:13 »
O jakiej wpadce w tomie 0 pisze trollu? O tym że miałeś wklejony komiksy do góry nogami? To jest wada fabryczna która możesz reklamować co już zostało Ci wiele razy wytłumaczone. Naprawdę jesteś tak ograniczony ze nie dociera to do ciebie i piszesz za każdym razem taka bzdurę?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #847 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 09:55:38 »
O tym, że ten tom był za gruby. Bo rozkleił się kiedy go rozfoliowałem i otworzyłem. I że Diabeł Stróż powinien być wtedy wydany oddzielnie, bo aż takiej cegły nie dało się normalnie użytkować. Jak Tajną Inwazję. Albo trzeba było przemyśleć jego strukturę techniczną a nie wydawać jak wszystko inne, na odczepnego. Tylko dlatego, że były już inne wydania.

Jeśli run Ann Nocenti to naprawdę 50 zeszytów jak wspomniano w posłowiu, to wydrukowanie go po polsku jest jak najbardziej do zrobienia. Jak Waid czy Soule.
« Ostatnia zmiana: Pn, 31 Marzec 2025, 09:57:43 wysłana przez Bazyliszek »

Online michał81

« Odpowiedź #848 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 10:08:20 »
Czyli twoja sztuka miała wadę fabryczną w postaci słabego klejenia. Nadal jest to podstawa do reklamacji, a nie pisania bzdur.
« Ostatnia zmiana: Pn, 31 Marzec 2025, 12:04:50 wysłana przez michał81 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #849 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:01:50 »
Ten tom 0 jest pokaźny, ale nie jakiś nierealnie gruby, Egmont wydawał już większe tomy - "Animal Man" czy "Lucyfer".

« Odpowiedź #850 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:16:42 »
O tym, że ten tom był za gruby. Bo rozkleił się kiedy go rozfoliowałem i otworzyłem. I że Diabeł Stróż powinien być wtedy wydany oddzielnie, bo aż takiej cegły nie dało się normalnie użytkować.
Tom 0 Daredevila ma 636 strony.
Masz 1 tom Knightfalla? 684 strony.
A może 3 tom też Knightfalla? 744 strony.
No patrz, jakoś te tomy Knightfalla są grusze, jeden o ponad 100 stron, a jakoś nie słyszałem żalów, że się komuś rozkleił, albo, że jest za gruby, bo nie można normalnie funkcjonować  ::)
Tak jak mówi Michał - zamiast zgłosić po prostu reklamację to będzie lata pieprzył jak to to wydanie jest wpadką.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #851 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:31:41 »
Które ukazały się po Daredevilu Zero i były lepiej sklejone. Może ktoś zauważył błąd. Za to w Knightfallu 3 i 4 to tusz się rozmazywał. W każdym razie to nie zmienia faktu, że Diabeł Stróż powinien być wydany oddzielnie, by nie obciążać kolekcjonerów komiksów mających już to wydanie. Tym bardziej, że pierwsze wydanie tego komiksu było podzielone przez Egmont na dwie osobne części. A potem połączyli to z kilkunastoma innymi zeszytami. Pytanie dlaczego.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #852 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:38:13 »
"Animan Man" wyszedł wcześniej i wszystko z nim w porządku. Z tego, co pamiętam, to właśnie ten komiks zapoczątkował grubsze wydania w Egmoncie. Po prostu trafiła ci się jedna wadliwa sztuka, czego nie potrafisz pojąć, bo jakoś nie widziałem masowych postów o rozpadającym się Daredevilu, a na pewno takie by były, gdyby był to powszechny problem.

Online xanar

« Odpowiedź #853 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:57:55 »
Tym bardziej, że pierwsze wydanie tego komiksu było podzielone przez Egmont na dwie osobne części. A potem połączyli to z kilkunastoma innymi zeszytami. Pytanie dlaczego.
Tak w 2004, potem Hachette w 2014r. połączyło to w jeden tom a przecież mogli wydać to oddzielnie tak jak było pierwotnie, bo ktoś mógł mieć jeden tom a nie mieć drugiego, by nie obciążać kolekcjonerów komiksów mających już jeden tom z pierwszego wydania.  ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Saruman

« Odpowiedź #854 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 21:53:32 »
Zmieniając temat, ja popieram wydawanie kolejnych starszych runów Daredevila przez Egmont. Nie znam ich, więc jest to oparte jedynie na sympatii do postaci, ale Daredevila nigdy za wiele IMO. Materiałów jest sporo patrząc po epikach.