Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 63680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #285 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 11:53:48 »
Ale to jest Gdańsk - tego nie ogarniesz. :) Bieda straszna jeśli chodzi o komiksowo. :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #286 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 15:55:27 »
Ale to jest Gdańsk - tego nie ogarniesz. :) Bieda straszna jeśli chodzi o komiksowo. :)

I dlatego Twoje ukochane, jedyne słuszne i nieomylne, specjalistyczne wydawnictwo komiksowe robi tam zawsze swój test?
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Grudzień 2022, 15:57:39 wysłana przez Pocztar »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #287 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 16:40:24 »
Zawsze to robi w jedynie słusznym lubelskim. A Gdańsk - to taka pustynia kulturalna, że próbują w trudnym terenie czy się sprzeda, wśród tylu niekupywaczy prasy i książek. Poza tym połowa miastowych w Gdańsku to Niemcy :) więc Hachette próbuje też wejść na niemiecki rynek, jak Eaglemoss. :)

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #288 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 16:53:12 »
@UP
Logika chytrego komiksiarza z Gdańska. :) Dlatego ja brałem od początku, za te niższe rabaty weekendowe. Po tym co się stało z 1 tomem Venoma Catesa, było wiadome że pewnych tomów może brakować. We wcześniejszym rzucie było tak samo z komiksami z Venomem i Spider-Manem, póki nie dorzucili sztuk z magazynu.
Logika kogoś komu po prostu AŻ TAK nie zależy na tej kolekcji :)
Do Carrefoura mam akurat daleko i nie po drodze, więc po rabaty weekendowe nie opłacało, ani nie chciało mi się specjalnie jechać.
Tak się składa, że jednak raz w miesiącu koło tego Carrefoura jestem, to zachodziłem sprawdzić.
Na początku cena mi się nie podobała. Dziś mi się już spodobała, ale braki w asortymencie za to nie, jako że mam nastawienie brać albo całość albo nic ;)

Spokojnie, wydam te pieniądze na inne komiksy ;D na przykład F4 Hickmana, o której piszesz w innym temacie ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Grudzień 2022, 16:58:03 wysłana przez psychoszoku »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #289 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 17:03:27 »
W Trójmieście to wszędzie daleko. Weź dojedź z pętli Łostowicka czy Moreny do Galerii Bałtyckiej albo na Zaspę. Dzień stracisz. :) To nie ma tak, jak w filmie "Miłość jest wszystkim" gdzie każdy z bohaterów mieszkał przy Długim Targu na starówce. :)

Online adamarluk

« Odpowiedź #290 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 18:45:21 »
A Gdańsk - to taka pustynia kulturalna
Nieprawda, jest się gdzie najebać

Offline Mruk

« Odpowiedź #291 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 17:17:22 »
Cześć.

Całej kolekcji pewnie nie kupię, ale może skuszę się na jakieś wybrane, najlepsze tomy. Czy są tu jakieś zgodnie uważane za najlepsze? Czy "co kto lubi"?

Nie mam za wiele albumów SH, więc dublami raczej nie mam się co przejmować. No i chyba ta kolekcja jest kierowana do przypadkowych czytelników, żeby pokazać małą próbkę danej postaci. Wiec powinno pasowac.

Przeczytałem cały wątek, wiem mniej więcej w których sklepach kiedy były jakie tomy, ale opinii za wiele nie znalazłem...

Offline amsterdream

« Odpowiedź #292 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 17:21:54 »
Kupiłem cztery teoretycznie najlepsze i wszystkie okazały się beznadziejne. Nie polecam.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Kyms

« Odpowiedź #293 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 18:46:57 »
Przeczytałem 3. Punisher i Daredevil bardzo na tak, główne historie świetnie ukazujące charaktery bohaterów i trudy z jakimi się zmagają. Pozostałe ujdą. Natomiast na Venomie przejechałem się - 1 historia ze zmarnowanym potencjałem, drugi totalnie nie pasujący do postaci choć sam klimat historii ok, trzeci po prostu był
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #294 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 19:44:22 »
Cześć.

Całej kolekcji pewnie nie kupię, ale może skuszę się na jakieś wybrane, najlepsze tomy. Czy są tu jakieś zgodnie uważane za najlepsze? Czy "co kto lubi"?

Nie mam za wiele albumów SH, więc dublami raczej nie mam się co przejmować. No i chyba ta kolekcja jest kierowana do przypadkowych czytelników, żeby pokazać małą próbkę danej postaci. Wiec powinno pasowac.

Przeczytałem cały wątek, wiem mniej więcej w których sklepach kiedy były jakie tomy, ale opinii za wiele nie znalazłem...

Ja czytałem Punishera i Doktora Strange'a. Obu  bardzo nie polecam. Zwłaszcza ten drugi prezentuje katastrofalny poziom. Kilka lat temu czytałem natomiast zeszyty wchodzące w skład tomu z Daredevilem -pierwsza historia ujdzie, reszta to już ściek straszny.

Offline frosty24

« Odpowiedź #295 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 20:01:44 »
Czytałem tomy: Wolverine, Venom, Ghost Rider i tylko ten pierwszy daje radę. Pierwsza kolekcja była zdecydowanie lepsza

Online Castiglione

« Odpowiedź #296 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 22:53:24 »
Ja się skusiłem na kolekcyjnego Punishera i wg mnie niezbyt warty uwagi. Rysunkowo jest fajnie, ale przeciwnik głupawy, poza tym denna i strasznie męcząca narracja.

« Odpowiedź #297 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 23:02:20 »
  Jak ktoś nie kupił od Egmontu albo od Hachette to napewno warto Czarną Wdowę, może i nie jakaś cudowna ale porządna sensacyjno-"szpiegowska" fabuła. No i Sienkiewicz.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #298 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 13:00:51 »
Jestem po lekturze Punishera, Jessici Jones oraz Daredevila. Polecam zdanie przedmówcy, w tomie z DD tylko pierwsza historia daje radę, pozostałe to mega zapychacze. Przedstawiają Murdocka w trochę innym świetle, bardziej zabawnym, z tego co słyszałem po opiniach bliżej mu do DD pisanego przez Waida niż Bendisa lub Brubackera. W ogóle ta historia chyba ukazała się w tym samym czasie do run Waida.

Punisher - pierwsza historia spoko, pozostałe były już w MAXach. Kałamarnica śmieszyła równie mocno co przy pierwszym czytaniu.

Jessica Jones - może są to fajne zeszyty - świetnie narysowane z interesującymi dialogami, ale lektura jest bardzo męcząca - co zeszyt to skaczemy o 10 numerów do przodu. Właściwie to nic nam się nie wyjaśnia. Nie będzie spojlerem, jeśli napisze, że to tom o związki Jessici z Cage'm. Ale po tych zeszytach nie dowiesz się niczego nowego. Jeszcze pojawiają się Avengers.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #299 dnia: Cz, 19 Styczeń 2023, 10:52:53 »
Jest promocja na Marvele w Carrefourze.  2 tomy za cenę 1,5. Czyli w "Ciemnej stronie Marvela" wychodzi 18,75zł za tom.

https://www.carrefour.pl/szukaj?q=marvel