Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 63868 razy)

Offline amsterdream

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #225 dnia: So, 05 Listopad 2022, 16:22:36 »
Swoją drogą to ta kolekcja nie powinna się nazywać mroczna strona marvela?  Ciemna strona? Kto tak w ogóle mówi?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online Castiglione

« Odpowiedź #226 dnia: So, 05 Listopad 2022, 16:26:58 »
Np. fani Star Wars.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #227 dnia: Nd, 06 Listopad 2022, 07:39:36 »
Prawie wreszcie całość przeczytałem i dla mnie Kolekcja ma tylko dwie wady. Szkoda, że są duble bo to zawsze ze 20% mniej nowych komiksów niż moglibyśmy dostać. A drugi problem to dla nie to, że tym razem komiksy nie są ułożone chronologicznie w części tomów, tylko pod względem długości. Bo np w JJ czy DD jest ok. Ale taki Deadpool, Ghost Rider czy Wolverine ma z początku tą główną historię z 20019 czy 2018 a potem w krótszych się cofamy. Mogli pozostać przy chronologii w każdym tomie.

Mnie rysunki w tomie z Ghost Riderem się podobały. Lubię taki cartoonowy styl. Lepsze niż w tej najdłuższej z Wolverine'm.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #228 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 14:21:35 »
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Kyms

« Odpowiedź #229 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 14:30:45 »
Dodali Ghost Rider'a! :D

https://www.carrefour.pl/szukaj?q=marvel%20ciemna

i w sklepach przybyło. Dziś bez problemu kupiłem go, wcześniej był niedostępny.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Kandor

« Odpowiedź #230 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 15:19:09 »
W Koninie, w Galerii nad Jeziorem, dostanę już wszystkie 10 numerów? W zeszłym tygodniu ktoś informował (za co oczywiście dziękuję) o dostępności 8 z 10 numerów. Z góry wielkie dzięki za ewentualną "aktualizację".

sum41

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 18:06:11 »
Na moje pytanie czy będzie reszta pani powiedziała że tak ale nie byłem bo mieszkam od drugiej strony konina i trochę daleko.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #232 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 08:03:42 »
Co do dwóch ostatnich tomów, które wreszcie przeczytałem. Ghost Rider dla mnie jest dość fajnie rysowany, bo lubię ten styl. Główna historia może niezbyt ważna ale przyjemna. Ważne że nie powtórzono treści z WKKM i SBM.

Za to Dr Strange mnie rozczarował. Po pierwsze ponownie jest kolejny, nowy origin (tym razem z 2011) a ja ich nie cierpię. Po drugie tak nieczytelnych i brzydkich rysunków dawno nie widziałem. Z twarzy każda postać wygląda jak stary, obleśny dziad. Przez to nie mogłem się zorientować co się dzieje, bo dymki też są oszczędne w narracji. Chyba najgorszy komiks o Strange'u jaki do tej pory czytałem. Pozostałe krótkie historyjki też niczym mnie nie zachwyciły. Ani ładne, ani pouczające, ani zabawne. Annuale w Marvelu wymyślono chyba tylko po to, żeby moc wymiatać śmieci z redakcji i jeszcze dostawać za nie pieniądze. Przy tak obfitym sięganiu do serii New Avengers aż żal, że nie pokuszono się o wrzucenie tutaj 5 zeszytów Illuminati. Szkoda.

Ogólnie jednak z drugiej Kolekcji Carrefoura jestem zadowolony. Trochę dubli jest, ale na 2000 stron komiksu nie jest to więcej niż 20% - do pominięcia. Mamy uzupełnienie runu DD Waida. Mamy nową historię z Punisherem z polską mafią. Nowa, zabawna historia z Deadpoolem. Venom z pierwszego aktu jego solowych przygód. Dla każdego coś miłego. I cena robi różnice w dzisiejszym świecie wszechobecnej drożyzny. Dlatego nawet jak tom z Thanosem to półdubel, to można kupić. Mam nadzieję, że to się temu marketowi opłaca i na wiosnę dostaniemy kolejne 10 tomów.

Offline PJP

« Odpowiedź #233 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 08:16:31 »
Tak, Strange to nieporozumienie. Szkoda ???

Offline amsterdream

« Odpowiedź #234 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 11:10:39 »
Ja kupiłem Venoma, Punishera, Daredevila i Wolverine i już wszystkie są u nowego właściciela. Bardzo słaby dobór tytułów w tej kolekcji. Każdy z tych komiksów męczył mnie podczas lektury i wręcz musiałem się zmuszać żeby je doczytać do końca (Daredevila nie dałem rady). Myślałem, że chociaż Venom zaskoczy bo lata 90-te, ale to komiks z okresu po bankructwie Marvela gdy brali scenarzystów i rysowników z jakichś łapanek i poza komiksami o mutantach ich jakość była na poziomie mułu rzecznego.
Czas nas zmienił, chłopaki...

sum41

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 11:46:08 »
Venom mi sie podobal bo poczulem klimat lat 90tych  a scenarzysta Larry Hama to nie byle kto z lapanki.

Offline Crono

« Odpowiedź #236 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 11:49:48 »
Pierwsza historia z Wolverine bardzo przyjemna. Reszta to muł (szczególnie ta o wampirach), ale ta główna naprawdę fajna

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #237 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 12:43:42 »
Za to rysunki w niej to poziom mułu nie da się oglądać tych bazgrołów, gorsze są tylko w tym tomie z Genomem.

Offline Crono

« Odpowiedź #238 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 14:05:34 »
Za to rysunki w niej to poziom mułu nie da się oglądać tych bazgrołów, gorsze są tylko w tym tomie z Genomem.
Nie zgodzę się. Nie są jakoś szczególnie dobre, ale nie aż tak złe.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #239 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 16:17:51 »
O nie, nie, nie. Najgorsze bazgroły są w komiksie Dr Strange Powstaje.