Czyli rację mają panie przy kasie, w obsłudze klienta, magazyn i kierownik sklepu w którym byłeś, a cena produktu (24,99,-) i wyszczególniona specyfikacja promocji (dotycząca produktu za 16,99,-, z tym że nazywającego się pewnie tak samo jak ten droższy, jeśli tak jest to ich niedopatrzenie) nie mają znaczenia.
Dobrze wiedzieć, ja z tych osób co patrzą na paragony, jak mi niedawno kupowany sos wszedł za cenę niezgodną z ceną na półce, to kierowniczka sklepu przeanalizowała i wyszło, że smak który wziąłem ma inny kod kreskowy, na cenówce z promocją (na półce) był wydrukowany też kod, więc nie było podstaw prawnych aby dochodzić swoich racji, po prostu produkt tak samo nazwany, ale w innym "wariancie" nie łapał się na promocję (mimo braku wyszczególnienia smaków w promocji, ale jw. z jakiegoś powodu kod był inny), tutaj pochwała dla kierowniczki, bo faktycznie w większości przypadków pracownicy ogarniają tak jak klient, czyli "niekoniecznie" ogarniają...
W każdym razie dzięki za info, teraz będę wiedział, że znaczenie ma kolektywne nieogarnięcie pracowników, a to co jest napisane, w tym cena czy warunki promocji, to dla nich tylko wskazówki, nie muszą się tego trzymać. Może uda mi się jakiś lepszy chleb taniej kupić, dla mnie każdy chleb to chleb, więc wezmę ten droższy i powołam się na cenę tańszego, może trafię na personel, który również nie widzi różnicy w chlebach

Hm, problem, bo na cenówce jest napisana nazwa chleba... Ale na samym chlebie nazwy nie ma, chyba się uda!
TLDR: już serio - albo trafiłeś na personel co sam się zamieszał w tym i teraz tak sprzedają nie zdając sobie sprawy, że promocja tych komiksów czarnych nie dotyczy, albo u Ciebie w sklepie ten czarny rzut kosztuje te 16,99, nie 24,99 jak wszędzie. Jeśli to drugie to faktycznie nie mam racji, ale wszystko co piszesz temu przeczy. A, i wybacz sarkazm, po prostu trzymasz się swojej argumentacji zamiast przyznać, że po prostu nie wiedziałeś, więc może te humorystyczne przykłady wyżej jakoś "trafią".
Dodam, że jeśli nazwa obu kolekcji w ewidencji centralnej jest identyczna ("komiks MARVEL"), to jest to podstawa do tego, aby uzyskać cenę 16,99 za każdy tom (w tym te czarne), ale to już inna kwestia, tutaj piszemy o promocji jaka ewidentnie nie dotyczy nowego rzutu i pracownicy powinni to wiedzieć.