Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 63807 razy)

Offline Arne

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #150 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 15:40:02 »
W Poznaniu w centrum handlowym Posnania obecnie dostępne wszystkie 10 tomów

Offline Kandor

« Odpowiedź #151 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 16:10:23 »
Mieszkałem kiedyś w pobliżu (os. Polan) - w sumie mógłbym poświęcić w sobotę trochę czasu na małą wyprawę po komiksy :-)
« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Październik 2022, 16:21:34 wysłana przez Kandor »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #152 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 16:36:19 »
Carrefour na Wileńskim - niestety tylko Venom, Black Widow oraz Deadpool. Mała ilość.

Do 7-10 na Mokotowie, dorzucili jeszcze t.4 Punisher do tego małego stendziku. Czyli pewnie też mają na magazynku, tylko tam miejsca nie ma.

@michał81
Może będą się walać, może nie będą. Do 150 tys Rzeszowa dalej nie dowieźli i może w ogóle nie dowiozą. O innych mniejszych miejscowościach nie wspominając. Carrefour to nie Biedronka - nie ma jednego na każdym rogu ulicy.

Offline Adolf

« Odpowiedź #153 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 07:03:45 »

Mieszkam obok i wczoraj zupełnie przypadkiem trafiłem na to. Upchnięte głęboko na dziale z książkami, trudno zauważyć. Brałem papier na prezenty, a tu patrzę, cała kolekcja się wala po regałach. Przejrzałem to spokojnie i wnioski mam takie, że jak ktoś nie jest Bazylem, to kupi se 1-2 tomy i starczy. Cała kolekcja to już jest 250 zł, a taką kwotę to lepiej przeznaczyć na coś wartościowego z oferty polskich wydawnictw. Oczywiście fajnie, że takie coś się pojawia, jacyś casuale kupią, może im się spodoba i wciągną się w czytanie komiksów, na czym nasz rynek skorzysta.

Offline LukCook

« Odpowiedź #154 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 09:55:53 »
W Carrefourze w Sadyba Best Mall na Mokotowie, promka na komiksy Marvela:

Kupiłem kilka tomów Ciemnej strony i działa. Jedyny minus, że nie nalicza rabatu na kasie, tylko trzeba z paragonem iść do punktu obsługi klienta i tam zwracają różnicę.

Offline daviddaniel

« Odpowiedź #155 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 11:20:48 »
@LukCook
Ile jest dostępnych tomów w Sadyba Best Mall?

Offline Piterrini

« Odpowiedź #156 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 11:27:33 »
@LukCook Nie nalicza rabatu, bo promocja nie dotyczy tego nowego czarnego rzutu, to już wyżej wyjaśniono...
Nie spodziewałem się, że będę "tą" osobą, ale - nieświadomie wykorzystałeś nierozgarnięcie personelu sklepu. Jako że nie wiedziałeś/nie byłeś pewien, a i sklep wcale nie ułatwia pisząc tylko "komiks MARVEL", to Twojej postawy nie krytykuję, tylko nie sugeruj aby inni świadomie wykorzystywali fakt tej "niejasności" (mimo że wszystko jest jasne - czarna kolekcja nie ma ceny regularnej 16,99...) i niewiedzy pracowników...
Co "mądrzejszy" sam by wpadł na taki "myk", a pisząc że "trzeba z paragonem iść do punktu obsługi klienta i tam zwracają różnicę" oznajmiasz jakoby tak to działało i nic w tym nieprzyzwoitego nie było (jeśli ktoś zdaje sobie sprawę z powyższego).
Także piszę tylko, żebyście wiedzieli jak to wygląda.

Offline LukCook

« Odpowiedź #157 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 11:41:47 »
@LukCook Nie nalicza rabatu, bo promocja nie dotyczy tego nowego czarnego rzutu, to już wyżej wyjaśniono...
Nie spodziewałem się, że będę "tą" osobą, ale - nieświadomie wykorzystałeś nierozgarnięcie personelu sklepu. Jako że nie wiedziałeś/nie byłeś pewien, a i sklep wcale nie ułatwia pisząc tylko "komiks MARVEL", to Twojej postawy nie krytykuję, tylko nie sugeruj aby inni świadomie wykorzystywali fakt tej "niejasności" (mimo że wszystko jest jasne - czarna kolekcja nie ma ceny regularnej 16,99...) i niewiedzy pracowników...
Co "mądrzejszy" sam by wpadł na taki "myk", a pisząc że "trzeba z paragonem iść do punktu obsługi klienta i tam zwracają różnicę" oznajmiasz jakoby tak to działało i nic w tym nieprzyzwoitego nie było (jeśli ktoś zdaje sobie sprawę z powyższego).
Także piszę tylko, żebyście wiedzieli jak to wygląda.

Tak nie jest bo Panie przy kasie same wysyłają do obsługi klienta, nawet jedna przyniosła kartkę ze stojaka z komiksami. Tak samów w obsłudze klienta, Pani sprawdzała z magazynem / kierownikiem. Więc ja nie widzę w tym nic nie przyzwoitego bo obsługa stara się w tym pomóc i nie czułem żeby była tam niewiedza pracowników. Wręcz przeciwnie starają się to ogarniać.

Offline LukCook

« Odpowiedź #158 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 11:42:53 »
@LukCook
Ile jest dostępnych tomów w Sadyba Best Mall?

Z nowej były 4 wystawione: Punisher, Wolverine, Deadpool i Thanos. Ze starej większość, stojak zapakowany po brzegi, więc może coś więcej mają na magazynie. Nie sprawdzałem.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #159 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 12:21:49 »
Czyli rację mają panie przy kasie, w obsłudze klienta, magazyn i kierownik sklepu w którym byłeś, a cena produktu (24,99,-) i wyszczególniona specyfikacja promocji (dotycząca produktu za 16,99,-, z tym że nazywającego się pewnie tak samo jak ten droższy, jeśli tak jest to ich niedopatrzenie) nie mają znaczenia.

Dobrze wiedzieć, ja z tych osób co patrzą na paragony, jak mi niedawno kupowany sos wszedł za cenę niezgodną z ceną na półce, to kierowniczka sklepu przeanalizowała i wyszło, że smak który wziąłem ma inny kod kreskowy, na cenówce z promocją (na półce) był wydrukowany też kod, więc nie było podstaw prawnych aby dochodzić swoich racji, po prostu produkt tak samo nazwany, ale w innym "wariancie" nie łapał się na promocję (mimo braku wyszczególnienia smaków w promocji, ale jw. z jakiegoś powodu kod był inny), tutaj pochwała dla kierowniczki, bo faktycznie w większości przypadków pracownicy ogarniają tak jak klient, czyli "niekoniecznie" ogarniają...

W każdym razie dzięki za info, teraz będę wiedział, że znaczenie ma kolektywne nieogarnięcie pracowników, a to co jest napisane, w tym cena czy warunki promocji, to dla nich tylko wskazówki, nie muszą się tego trzymać. Może uda mi się jakiś lepszy chleb taniej kupić, dla mnie każdy chleb to chleb, więc wezmę ten droższy i powołam się na cenę tańszego, może trafię na personel, który również nie widzi różnicy w chlebach :D
Hm, problem, bo na cenówce jest napisana nazwa chleba... Ale na samym chlebie nazwy nie ma, chyba się uda!

TLDR: już serio - albo trafiłeś na personel co sam się zamieszał w tym i teraz tak sprzedają nie zdając sobie sprawy, że promocja tych komiksów czarnych nie dotyczy, albo u Ciebie w sklepie ten czarny rzut kosztuje te 16,99, nie 24,99 jak wszędzie. Jeśli to drugie to faktycznie nie mam racji, ale wszystko co piszesz temu przeczy. A, i wybacz sarkazm, po prostu trzymasz się swojej argumentacji zamiast przyznać, że po prostu nie wiedziałeś, więc może te humorystyczne przykłady wyżej jakoś "trafią".
Dodam, że jeśli nazwa obu kolekcji w ewidencji centralnej jest identyczna ("komiks MARVEL"), to jest to podstawa do tego, aby uzyskać cenę 16,99 za każdy tom (w tym te czarne), ale to już inna kwestia, tutaj piszemy o promocji jaka ewidentnie nie dotyczy nowego rzutu i pracownicy powinni to wiedzieć.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 12:35:27 »
pracownicy powinni to wiedzieć.

I to jest sedno, klient nie jest od tego żeby rozkminiać jakieś definicyjne zawiłości, zapytał pracowników, którzy od tego są, nikogo nie oszukał i to powinien być koniec tematu jak dla mnie.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #161 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 12:45:05 »
Nikogo nie oszukał, bo żeby oszukać musiałby mieć tego świadomość, a nie jest to jego wina że nie wiedział i to zaznaczyłem. Z tym że pisze tutaj sugerując innym, że tak to działa ogółem... Już się powtarzam, no dla mnie temat zamknięty, każdy robi jak uważa za stosowne ;)

Offline LukCook

« Odpowiedź #162 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 12:47:05 »
Tutaj nie chodzi o to czy ktoś się zamieszał. Robiąc zakupy masz wystawioną cenę za rzecz, którą kupujesz. W naszym wypadku komiks Marvel z podaną ceną i promocją. Płacą przy kasie nie zgadza się cena, więc możesz reklamować swój zakup. Po to jest między innymi obsługa klienta. Informacja wprowadza kupującego w błąd, masz prawo reklamować i tutaj pomijam ogarnięcie pracowników.

Co do mojej wiedzy to kompletne nie obchodziła mnie ta kolekcja, kupiłem poprzednią i nie byłem zadowolony.

Ceny - jedyna informacja jaka widniała to 16,99zł. Nie ma ceny na komiksach.

Promocja - komiks Marvel to komiks Marvel, więc promocja obejmuje wszystkie jakie znajdowały się na stojaku. Nie jest moją winą, że sklep wprowadza klienta w błąd.
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Październik 2022, 12:57:45 wysłana przez LukCook »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #163 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 17:48:26 »
No dokładnie, jeżeli wszystkie wystawili pod ceną 16,99, to po tyle powinni je sprzedawać. Poza tym wg opisu LukCooka obsługa wie o co chodzi, więc zapewne nie był jedyną osobą, która się z tym zgłosiła, także gdyby chcieli to by te czarne schowali/przełożyli/wystawili pod inną ceną/wydrukowali plakat z inną nazwą, itd.

Offline Koalar

« Odpowiedź #164 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 23:57:20 »
W aplikacji Carrefoura jest kupon na rabat 10% za zakupy o wartości 80-300 zł w dn. 21-22.10. W wykluczeniach nie widzę prasy, książek itp., więc powinien zadziałać. Jak kiedyś robiłem częściej zakupy w Carrefourze, to co tydzień był taki kupon -10% w weekendy, więc chyba w kolejne weekendy też będzie.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.