Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 63580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Crono

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #135 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 16:47:22 »
Carrefourze! Wrzuć tą kolekcję na allegro!  8)
Jak chcesz (i nie tylko Ty, inni też), to mogę Ci kupić te komiksy w cenie okładkowej i wysłać paczkomatem. Tylko że u mnie w sklepie są póki co tylko tomy 1-6. Jak coś to na priv

Online ThePinkFin

« Odpowiedź #136 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 17:35:17 »
Hah, przed chwilą trafiłem do Carrefoura, w którym były wystawione 3 tomy, więc zacząłem szukać pracowników, żeby się dowiedzieć, czy jest ich więcej. Pierwsza przemiła pani powiedziała mi na odczepnego, że wszystko zostało wystawione. Jej ton zmotywował mnie, żeby znaleźć kolejną osobę, która to już poszła sprawdzić na magazynie, a tam ta pierwsza, która powiedziała "mnie też się pytał". Na szczęście nie miała racji, ale znalazł się tylko jeszcze jeden tom.

Offline bogi1

« Odpowiedź #137 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 17:47:19 »
U mnie już stał stand i udało się kupić prawie wszystko. Nie było tomów Ghost Ridera i Strange'a. Deadpoola i Daredevila wrzucili dwa rzędy. Ogólnie znowu jest tego masa i raczej w mojej mieścinie mało kto po to sięgnie wydaje mi się i będzie tak leżało jak niebieska kolekcja

Offline Pocztar

« Odpowiedź #138 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 18:31:34 »
Jeszcze co do dubli, wydaje mi się, że:

Annual z 2016 roku nie jest dublem z drugiego tomu wydanego przez Egmont.

https://marvel.fandom.com/wiki/Doctor_Strange_Annual_Vol_2_1

Do tomu Egmontu trafił Annual z 2019 roku:

https://marvel.fandom.com/wiki/Doctor_Strange_Annual_Vol_3_1

Poprawcie mnie proszę, jeśli się mylę.
« Ostatnia zmiana: Wt, 18 Październik 2022, 18:54:22 wysłana przez Pocztar »

Offline michał81

« Odpowiedź #139 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 18:36:21 »
Annual z 2016 jest z Marvel NOW! 2.0

Annual z 2019 jest z Marvel Fresh

Chyba wyszły oba w wydaniach Egmontu w dwóch różnych tomach.
« Ostatnia zmiana: Wt, 18 Październik 2022, 18:38:45 wysłana przez michał81 »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #140 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 18:53:36 »
Annual z 2016 jest z Marvel NOW! 2.0

Annual z 2019 jest z Marvel Fresh

Chyba wyszły oba w wydaniach Egmontu w dwóch różnych tomach.

OK, chyba macie rację.
Mój błąd, za cholerę nie pamiętam tego Annuala. Możliwe, że był w serii Aarona.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #141 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 19:00:54 »
Warszawa Promenada - były tylko Punisher, Wolverine, Ghost Rider, Thanos oraz Doctor Strange.

Offline Kadet

« Odpowiedź #142 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 20:39:11 »
@UP
Ja tak myślę o wszystkich wydanych w ostatnim czasie, zdublowanych komiksach. Na nie poszło o wiele więcej papieru, który został zmarnowany. A można by wydać premiery.

Jak dla mnie dubel porządnego klasyka jest lepszy niż wydanie cienkiej premiery. To jest dopiero marnowanie papieru! :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #143 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 21:11:56 »
Warszawa Promenada - były tylko Punisher, Wolverine, Ghost Rider, Thanos oraz Doctor Strange.

Jak pisałem - tomy 1-6 na pewno są w Reducie na przeciwko Blue City. Byłem, widziałem w poniedziałek, ale mogli do tej pory wystawić kolejne. Tomy 7-10 na pewno są w Galerii Mokotów bo dziś rano je kupiłem. Zatem komiksiarze z Warszawy i okolic mają targety jakby co. :) Pracownikom pokazujcie poniższe zdjęcie. Na magazynie to są średniej wielkości pudła z napisami Volume i nr tomu.

Ja wiedziałem że Rzeszów to tylko 150 tys mieszkańców, ale żeby porządnego Carrefoura nie mieli, to się nie spodziewałem. Toż u mnie w rodzinnym Zamościu jest jeden hipermarket tej firmy. Ciekawe czy tam są? Hmmm...

@Popiel - były dobre Kolekcje i testy - SW,LL, Asterix, Thorgal. Jakbyś chciał więcej, to musi najpierw wystartować Marvel Origins, żeby wydawnictwa wiedziały że jest na to popyt. Poza tym francuski Carrefour zaskoczył nas w tym roku dwoma seriami swojego wydawnictwa. Jeśli sprzedaż będzie zadowalająca, to może rzucą nam coś jeszcze.

Offline Popiel

« Odpowiedź #144 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 10:36:21 »

@Popiel - były dobre Kolekcje i testy - SW,LL, Asterix, Thorgal. Jakbyś chciał więcej, to musi najpierw wystartować Marvel Origins, żeby wydawnictwa wiedziały że jest na to popyt. Poza tym francuski Carrefour zaskoczył nas w tym roku dwoma seriami swojego wydawnictwa. Jeśli sprzedaż będzie zadowalająca, to może rzucą nam coś jeszcze.

Nie zrozumiałeś. Pisałem o hipotetycznych kolekcjach komiksów dla dorosłych, nie dla nastolatków. Popularyzujących autorów, a nie franczyzy.

Offline czarek

« Odpowiedź #145 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 08:24:21 »
W Katowicach kolekcji brak. Panie z obsługi nic nie wiedzą.

W Piotrkowie Trybunalskim również. Jest za to dużo tomów pierwszej kolekcji. Podejrzewam, że kierownicy sklepów mają zakaz wystawiania nowej kolekcji w tych sklepach, w których zalega pierwsza kolekcja. Teraz chcą się jej pozbyć, dając promocje z gazetki i pewnie później zostanie wycofana, a jej miejsce już w całej Polsce zajmie kolekcja ciemna strona Marvela.

Offline nori

« Odpowiedź #146 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 08:51:36 »
Wczoraj byłem w jednym z mniejszych Carrefourw Krakowie, był tylko jeden tom. Ale Pani z obsługi dobrze zorientowana, wiedziała że ma przyjść, ale stwierdziła, że kolekcja dojdzie w przyszłym tygodniu razem ze standem na nią.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #147 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 11:26:35 »
Carrefour na Wileńskim - niestety tylko Venom, Black Widow oraz Deadpool. Mała ilość.

Offline michał81

« Odpowiedź #148 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 12:32:05 »
Ale jesteście świadomi, że za moment będzie jej tyle w każdym Carrfourze, że nikt wam jej nie wykupi?
« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Październik 2022, 13:23:34 wysłana przez michał81 »

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #149 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 14:09:03 »
A jak z jakością? Z poprzedniej kolekcji kupiłem 4 tomy i 2 z nich dosłownie rozleciały mi się w rękach.. Już wolałbym wziąć ten abonament od nich za 4 dychy i w miesiąc moglb więcej niż te 10 tomów przeczytać online...