Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 63725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bogi1

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #75 dnia: So, 15 Październik 2022, 13:53:31 »
Jessica Jones, Daredevil i venom, to 100 procentowe nowości.

To co tam jest w JJ czego Mucha nie wydała?

Offline Brzon

« Odpowiedź #76 dnia: So, 15 Październik 2022, 14:31:13 »
Czy w Warszawie oprócz Bemowa ktoś miał okazję kupić kolekcję? Ja byłem tylko na Sadybie i tam nie mieli wyłożone.

Offline Pestak

« Odpowiedź #77 dnia: So, 15 Październik 2022, 14:32:29 »
W Tczewie na razie brak, ale zalega cała stara kolekcja za 13 zł z groszami za tom.

Offline Arne

« Odpowiedź #78 dnia: So, 15 Październik 2022, 14:59:00 »
To co tam jest w JJ czego Mucha nie wydała?
JJ: new Avengers (2004) nr 38, 47, historyjka "the best version of myself z "Amazing Spider-Man nr 601 z października 2009, news Avengers annual #3, luty 2010, new Avengers (2010) nr 8,. 31, historyjka "Alias" z Marvel 75th anniversary celebration nr 1 z 2014 r., I "what if Jessica Jones had joined the Avengers nr 1 z lutego 2005, historyjka " diamonds are forever" z FCBD all-new Guardians od the Galaxy z lipca 2017
DD: Daredevil: Dark Nights nr 1-8
V: venom: on trial #1-3, venom: license to kill #1-3, venom: sign of the Boss #1-2
« Ostatnia zmiana: So, 15 Październik 2022, 15:02:50 wysłana przez Arne »

Offline bogi1

« Odpowiedź #79 dnia: So, 15 Październik 2022, 15:15:18 »
JJ: new Avengers (2004) nr 38, 47, historyjka "the best version of myself z "Amazing Spider-Man nr 601 z października 2009, news Avengers annual #3, luty 2010, new Avengers (2010) nr 8,. 31, historyjka "Alias" z Marvel 75th anniversary celebration nr 1 z 2014 r., I "what if Jessica Jones had joined the Avengers nr 1 z lutego 2005, historyjka " diamonds are forever" z FCBD all-new Guardians od the Galaxy z lipca 2017

Co za zlepek. Dzięki

Offline Piterrini

« Odpowiedź #80 dnia: So, 15 Październik 2022, 16:31:34 »
Przy pierwszej "kolekcji" faktycznie poszukałem i kupiłem tomy praktycznie od razu, plusem była dowolność wyboru egzemplarza, bo część z tych na standzie, mimo że ledwo wyłożone, była już w stanie średnim (przetarcia rogów, kartonowe okładki zagniecione itp., te wydania do "trwałych" nie należą).
Po tą obecną "kolekcję" spieszyć się jednak nie zamierzam, nie będę kłamał że chodzi o co innego jak cenę - gdyby to wciąż było 14zł za tom to inna sytuacja. Tymczasem cena wzrosła niemalże dwukrotnie, zbliżając się bezpośrednio do lepszych edytorsko i "poligraficznie" Egmontów w stylu Marvel NOW, odbiegając jedynie ilością stron, chociaż też już nie drastycznie większą (poprzednia "kolekcja" to ~240 stron, ta ~190, Marvel NOW ~140(?)).

Ciekawa sprawa z zawartością tomów, pamiętam patrzyłem na tą czerwoną (we Francji, u nas czarną) "kolekcję" i dubli było niemało, tymczasem u nas inna zawartość w większości potwierdzonych wyżej tomów. Nie mam ochoty dywagować o czym to może świadczyć, bardziej interesuje mnie to, czy materiał jaki wybrano jest tzw. dobry. Piszecie że np. Venom jest niezbyt dobry, że powtórka i uzupełnienie po Mandragorze byłaby lepsza - jest to dosyć frapujące, bo zeszyty wtedy wydane zdecydowanie nie stanowiły wysokiego poziomu. Też że z Daredevilem zmiana wcale nie na lepsze, może chociaż Ghost Rider coś nowego lepszego zaprezentuje, bo abstrahując od poziomu historii Ennisa - wizualnie nie nadaje się to na papier offsetowy!

To co piszesz @Brzon odnośnie kolejnej Francuskiej "kolekcji" i to co zacytował po mnie @ThePinkFin - w FR jest to ewidentnie coroczny wiosenny rzut i najnowsza "kolekcja", czyli z 2022 to Marvelowska czwarta, czyli ta:
https://wtcomics.fr/marvel-les-grandes-alliances-le-contenu-des-albums/
Duble, duble, Spojrzałem jeszcze raz i tegoroczna kolekcja w FR to grubsze tomy (znów 240 stron), stąd materiał dublujący się z tym co u nas wydane jest chyba w mniejszości, w każdym razie sądząc po tym jak sobie poradzono z zawartością obecnej u nas "kolekcji" drugiej - fajnie jakby te dwa pierwsze rzuty sprzedały się zadowalająco i również trzecia (i kolejne) zostały wydane :)

Edit: zapomniałem dodać, że poprzednia "kolekcja" to była w większości nie najgorzej złożona przekrojówka względem tytułowych postaci, z kolei w tej nowej czarnej mam wrażenie, że trochę brakuje "klucza" (zarówno w zawartości FR jak i u nas), stąd skład tej czwartej tegorocznej (FR), gdzie są team-upy itp. zdaje się być ciekawszy pod szeroką dostępność.
« Ostatnia zmiana: So, 15 Październik 2022, 17:10:53 wysłana przez Piterrini »

Offline Roszadok

« Odpowiedź #81 dnia: So, 15 Październik 2022, 16:49:44 »
No cóż Kraków Nowe Czyżyny -> panie się cieszyły że przyszły im stare ... o nowych jak poprzednio nic nie wiedzą

Offline sochaone

« Odpowiedź #82 dnia: So, 15 Październik 2022, 17:44:21 »
wczoraj byłem w CH Reduta w WWA i nie było :/

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #83 dnia: So, 15 Październik 2022, 18:21:28 »
Polski tytuł całej serii kojarzy mi się z książką opisującą przypadki mobbingu i molestowania w wydawnictwie Marvel.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: So, 15 Październik 2022, 19:08:57 »
wczoraj byłem w CH Reduta w WWA i nie było :/

Dzisiaj już chyba jest, Śmiałkowski wrzucił na swoim profilu kupione 6 tomów.

https://tinyurl.com/2x7yyhcv

Offline Brzon

« Odpowiedź #85 dnia: So, 15 Październik 2022, 20:15:35 »
Jestem w Reducie i nie widzę tej kolekcji :'(
Edit: Są! W kartonach przy magazynie.
« Ostatnia zmiana: So, 15 Październik 2022, 20:35:55 wysłana przez Brzon »

Online PabloWu

« Odpowiedź #86 dnia: So, 15 Październik 2022, 20:32:28 »
Ja z tej kolekcji nic nie wezmę. Cena może i atrakcyjna ale wolę przeznaczyć moje ciężko zarobione pieniądze na coś od wydawnictw które się komiksami zajmują na co dzień i dzięki którym co miesiąc mam  radochę przy selekcji i zagwostkę co kupić. Ale fajnie że pojawiają się takie inicjatywy bo przeciętny zjadacz chleba na ogół ignorujący komiksy może kupi sobie albo swojemu dziecku i tym sposobem złapie zajawkę .

Offline Kadet

« Odpowiedź #87 dnia: So, 15 Październik 2022, 21:40:25 »
Osobiście pas - nie kręcą mnie akurat te historie, więc wolę zaoszczędzić, nawet jeśli są tanie. Tak z ciekawości: tam jest na okładkach coś takiego jak ten znaczek "Tylko dla dorosłych" na komiksach Egmontu? Bo już sobie wyobraziłem, jak przy okazji zakupów w Carrefourze rodzic wrzuca do wózka dla dziecka taki komiksik z Punisherem, bo tani i z Marvela, a więc (w opinii wielu laików u nas) pewnie dla maluchów... ;)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: So, 15 Październik 2022, 21:45:50 »
E tam, wielu z nas czytało choćby Lobo w wieku kilku lat ;)

Offline Kadet

Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!