Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 63588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emedzi 12

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #45 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 18:19:14 »
Patrząc jeszcze uważniej na zdjęcia spisu treści Punishera to wychodzi, iż z powodu inflacji nie tylko cena wzrosła, ale także ilość stron zmalała względem kolekcji Pojedynków oraz oryginalnej kolekcji "Ciemnej Strony" z Francji.
Tak w ogóle to jest to chyba zupełnie nowa kolekcja specjalnie dla naszego kraju, bo chyba nigdzie indziej nie wyszły tomy z taką zawartością, np. w Hiszpanii wyszło to samo co we Francji. Ciekawe czy przynajmniej pozostałe tomy będą się zgadzać pod względem bohaterów, którzy wyszli w ramach tej kolekcji we Francji, a może u nas wyjdą tylko te 4 tomy?

Offline bogi1

« Odpowiedź #46 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 18:21:23 »

https://www.olx.pl/d/oferta/komiks-jessica-jones-prywatna-superderektyw-ciemna-strona-marvela-5-CID751-IDRnUcd.html

https://www.olx.pl/d/oferta/komiks-daredevil-ciemne-noce-kolekcja-ciemna-strona-marvela-nr-6-CID751-IDRnTCo.html

Daredevil i Jessica Jones także są u Nas dostępne. Zawartość JJ trudno określić ale DD zawiera mini serię Dark Nights i pewnie coś jeszcze. Tego nie było w zagranicznej edycji chyba

edit: Choć w sumie Dark Nights ma 8 zeszytów więc może tylko to?
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Październik 2022, 18:24:04 wysłana przez bogi1 »

Offline emedzi 12

« Odpowiedź #47 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 18:25:50 »
edit: Choć w sumie Dark Nights ma 8 zeszytów więc może tylko to?

Patrząc po opisie z tyłu okładki to wręcz na pewno te 8 zeszytów

A okładka Jessici Jones oraz tylna ilustracja tego tomu to okładki alternatywne do 1 zeszytu serii z 2016 od Bendisa (u nas wydała Mucha) zatem na pewno coś z tego się tam znajduje
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Październik 2022, 18:31:39 wysłana przez emedzi 12 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #48 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 18:32:23 »
W małym Carrefourze w Galerii Mokotów nie ma. Znaczy jest kupa wiosennych numerów. Jadę na Dworzec Wileński. Mam nadzieję że tam będzie bo Bemowo daleko

Offline Voitas

« Odpowiedź #49 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 18:35:55 »
Po co się tak gonicie za tą kolekcją. Ona potem miesiącami leży w pełnej dostępności :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #50 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 18:39:33 »
Co na premierę to na premierę.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #51 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 18:39:47 »
Po co się tak gonicie za tą kolekcją. Ona potem miesiącami leży w pełnej dostępności :)

Może chcemy poczytać? :P
Ja już jestem na trzecim tomie :)

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #52 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 19:03:02 »
Czyli w przypadku DD zmiana na minus, wielka szkoda bo liczyłem na Redemption. Do tego odliczając tom o Venomie będą komiksy po 2000 czyli niezbyt dobrze będzie to wyglądać na offsecie.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #53 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 19:36:13 »
Żeby cena nie podskoczyła, choć nie wiadomo, czy tak by się stało, skoro znowu spadła.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #54 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 22:12:15 »
Co to ma być?! Dlaczego! Dlaczego dopiero Carrefour mnie uświadamia?! To Egmont Polska wydaje najpierw 10 tomów MAXa, potem 4 raz wydaje Witaj w domu Frank, teraz 4 raz wyda Krąg Krwi? A historii o tym jak Punisher walczy z POLSKĄ MAFIĄ na Brooklynie z 2013 roku to nie wydali. Ja się burzyłem, że po Thunderboltsach vol 3. nie poszli za ciosem i nie wydali Punishera z Marvel Now. A się okazuje, że nie wydali jeszcze czegoś dobrego i istotnego. Mała Agnieszka jest smutna. :(

Niestety sytuacja jest do niczego, bo ani w Wileńskiej, ani w Arkadii, ani na Bemowie tomy drugiej Kolekcji nie są wyłożone. Obleciałem całe miasto i wiem co mówię. Cały czas mamy tylko wyłożone stare numery z wiosny.
I z tego miejsca chciałbym serdecznie pozdrowić i podziękować dwóm panom-pracownikom sali Carrefoura na Bemowie. Z obłędem w oczach zapytałem pana wykładającego znicze, czy jest ktoś z działu Książki z kim mógłbym porozmawiać. A on mnie zapytał, czego szukam. Powiedziałem, on zapytał kolegę i ten drugi pracownik właśnie wiedział, ze te komiksy leżą na magazynie na zapleczu. Poczekałem chwilę i dostałem do ręki 4 pierwsze tomy. Ufff. Sukces. Zostawiłem Czarną Wdowę, bo to prawie całkowity dubel, wziąłem resztę i jestem mega happy. Mam nadzieję, ze w najbliższym czasie zostaną wyłożone pozostałe tomy i znowu będę miał komplet interesujących mnie historii.

Offline Arne

« Odpowiedź #55 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 22:14:28 »
Ilość stron to 192 na tom ( czyli spadek w porównaniu do poprzedniej kolekcji). Tektura na okładce też jakąś jakby cieńsza niż poprzednio

Offline Castiglione

« Odpowiedź #56 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 22:31:50 »
Patrzyłem dzisiaj w dwóch sklepach w Krk i nie było.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 22:36:28 »
Czyli poprzednia musiała się sprzedać zadowalająco.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #58 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 22:47:14 »

I z tego miejsca chciałbym serdecznie pozdrowić i podziękować dwóm panom-pracownikom sali Carrefoura na Bemowie. Z obłędem w oczach zapytałem pana wykładającego znicze, czy jest ktoś z działu Książki z kim mógłbym porozmawiać.

To ci sami Panowie co u mnie, świetni i pomocni goście. Jeszcze mi podali bezpośredni telefon na dział żebym sprawdzał czy reszta tomów dojechała :)

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #59 dnia: So, 15 Październik 2022, 00:39:51 »
Chyba muszę odszczekać popatrzyłem na zawartość tomu z Venomem to jest jeszcze gorsze niż to co wydała Mandra. Jeszcze co do tego DD kolekcja niby skupia się na mrocznych historiach a Dark Nights mrok ma tylko w tytule, to jest taki DD w stylu Waida za którym nie przepadam, tylko dla ubogich. Ciekawi mnie tylko Ghost Rider zostawia kiczowaty historię Ennisa czy może dadzą coś z lat 90 czy powtórzą zawartość tomu SB Marvela.