Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744306 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4455 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 19:48:38 »
Bo grudniowe premiery Egmontu są zazwyczaj ogłaszane wiosną - kwiecień, maj, kiedy czytelnicy, albo konkurencja wywiera presję i wtedy na chybcika jest ogłaszany jakiś tytuł, który dopiero będzie się robić. Znowu kolejność jest zła. Po tym jak Hachette wydało ponownie Supermana: Na 4 pory roku, Egmont najpierw powinien wydać All Star Superman, a nie pozycję z Kolekcji.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #4456 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 12:01:11 »
@Kyms
czemu przestałeś aktualizować listę dubli po 89 tomie? Była bardzo przydatna :)

Rozumiem, że w tomie 98 (Wonder Woman: Bogowie i śmiertelnicy) premierowe są zeszyty 8 i 9, tak?

Offline Maragast

« Odpowiedź #4457 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 13:43:32 »
Rozumiem, że w tomie 98 (Wonder Woman: Bogowie i śmiertelnicy) premierowe są zeszyty 8 i 9, tak?

Dokładnie tak.

« Odpowiedź #4458 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 18:41:11 »
@Kyms
czemu przestałeś aktualizować listę dubli po 89 tomie? Była bardzo przydatna :)
Kyms został jak widzę wyciszony, i jego post ze zdjęciem trójki dzieciaków którzy dostali rolę golden trio z Harry'ego Pottera poszedł do kosza  ???
Nawet tam nie było żadnego rasistowskiego komentarza, więc czy ktoś z administracji mógłby wytłumaczyć co było w tym wpisie złego?  ???
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Adolf

« Odpowiedź #4459 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 18:57:15 »
Kyms został jak widzę wyciszony, i jego post ze zdjęciem trójki dzieciaków którzy dostali rolę golden trio z Harry'ego Pottera poszedł do kosza  ???
Nawet tam nie było żadnego rasistowskiego komentarza, więc czy ktoś z administracji mógłby wytłumaczyć co było w tym wpisie złego?  ???

Bo ten typ tak ma, że robi sobie promocję swoich mediów. Kiedyś to masowo wręcz spamował newsami do swoich stron. Na takie rzeczy jest osobny wątek, który nawet lubię sobie przejrzeć i często poczytać coś z polecanych stron. A taki spaming to męczący się robi. Dla mnie wystarczy zdjęcie, nie trzeba od razu wklejać linka do swojej strony. Pazerne lokowanie odnośników.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4460 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 20:03:20 »
W tym wątku wymienione już zostały numery rozszerzenia z brytyjskiej listy i wyszczególniono duble. Co do całej setki, ja sam spisałem tytuły i podkreśliłem powtórzone pozycje (polecam b8). A Kyms rzeczywiście kiedyś spamował swoimi socjalami na forum, nie wiedziałem, że do tego wrócił.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4461 dnia: Pn, 02 Czerwiec 2025, 19:01:16 »
Umowa to umowa. Kwota ma tu drugo czy nawet trzeciorzędne znaczenie. Polska mentalność też nie ma tu nic do rzeczy. Taka bierna postawa prowadzi do bezkarności podmiotów, które działają z pozycji siły i to wykorzystują.
No ale jak umowa, skoro w regulaminie stoi, że rabat na tę kategorię się nie należy xD Rozumiem, że jak ci się naliczy, to pójdziesz i oddasz.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #4462 dnia: Wt, 03 Czerwiec 2025, 07:12:58 »
No ale jak umowa, skoro w regulaminie stoi, że rabat na tę kategorię się nie należy xD Rozumiem, że jak ci się naliczy, to pójdziesz i oddasz.
Tu akurat znajduje zastosowanie filozofia Kalego:
- sklep się myli na moją korzyść → dobrze,
- sklep przestrzega niekorzystnego dla mnie regulaminu → źle.
Sklep stworzył sobie regulamin, za którym nie poszły rozwiązania systemowe i sklep doskonale o tym wie, bo taka sytuacja trwa lata. Sklep udaje, że jest inaczej, a ja udaję, że płacę pełną cenę za produkt, na który rabat naliczył się "niezgodnie" z reuglaminem.
PS. Możesz podać, w którym punkcie regulaminu jest informacja, że na planowany na dzisiaj przeze mnie zakup komiksu Marvel Origins tom 63 zawierającego zeszyty X-men #26-30 rabat w wysokości 15% z tytułu wykupionego dostępu do programu lojalnościowego empik premium się nie należy?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4463 dnia: Wt, 03 Czerwiec 2025, 07:30:08 »
Raczej ma tu zastosowanie cebulactwo (czyli "umowa to umowa, ale mnie nie dotyczy"). Zacytowałem już ten punkt, no nie będę się wdawał w polemikę, czy kolekcja jest prasą, bo to jest oczywiste, że jest.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #4464 dnia: Wt, 03 Czerwiec 2025, 10:25:54 »
Dokładnie od tego zacząłem wypowiedź. I dzisiaj też mam zamiar nieźle przyceburzyć. Komiks nie jest prasą i to akurat też jest oczywiste.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #4465 dnia: Wt, 03 Czerwiec 2025, 14:25:18 »
Dokładnie od tego zacząłem wypowiedź. I dzisiaj też mam zamiar nieźle przyceburzyć. Komiks nie jest prasą i to akurat też jest oczywiste.

Kolekcje to prasa i jeśli umowa między Hachette i Empikiem jest podpisana na dystrybucję komiksów jako prasy, to jest to prasa bez względu na to, czy komiks z definicji prasą nie jest xD

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4466 dnia: Śr, 04 Czerwiec 2025, 01:51:49 »
Samo Hachette nazwało te serie Kolekcjami. ;) Zatem jak już pisałem tu wcześniej, ja tam nie widzę, czemu by Empik nie miał ich wrzucić do swojego działu Kolekcje, który podlega rabatowaniu.

Nie wiem jak to działa, w każdym razie dziś znowu zadziałało i 63 tom MO kupiłem ze zniżką.

https://www.instagram.com/p/DKdSF9-oect/?img_index=5

Offline Pestak

« Odpowiedź #4467 dnia: Śr, 04 Czerwiec 2025, 08:36:21 »
Mi tam zawsze rabatuje więc nie narzekam:) gorzej że w tym moim empiku nie zawsze są dostępne wszystkie tomy…

Offline Maragast

« Odpowiedź #4468 dnia: Śr, 04 Czerwiec 2025, 10:09:41 »
Czy gdzieś znajdę spis dokładnej zawartości tomów 101-120?

Offline fasola

« Odpowiedź #4469 dnia: Śr, 04 Czerwiec 2025, 10:12:59 »
W angielskim sklepie dodano numer 116 Justice League: The Totality, 216 stron. Początek runu Scotta Snydera zahaczający o Dark Nights Metal i No justice. Czyli dubel Egmontu.