Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 809780 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4425 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:44:18 »
W przypadku np. takiego Spider-Mana Straczyńskiego, to TM Semic wydał dwa pierwsze zeszyty. Potem pierwszy trejd wydał Dobry Komiks. Hachette go zdublowała i dołożyła drugi trejd. A Egmont powtórzył te dwa trejdy i wydał resztę.

« Odpowiedź #4426 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 16:12:03 »
Czy w skrócie: inne wydawnictwa i kolekcja od Hachette nieudolnie próbowały się zabrać za ten run, a dopiero jak Egmont się za niego zabrał to wydał go w całości na naszym rynku.
Ale to Egmont jest największych złem świata tak?  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4427 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 20:12:28 »
Dobra dusza z grupy BiZ UK wrzuciła inne zdjęcia tomu z Lois Lane. To też będzie grubas z 12 zeszytami, wyglądający okazale.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4428 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 10:10:34 »

Prezentacja najnowszego tomu kupionego stacjonarnie.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

« Odpowiedź #4429 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 08:19:26 »

Tom 98: Wonder Woman: Bogowie i Śmiertelnicy
zawartość: Wonder Woman #1-9 (luty-sierpień 1987)
liczba stron: 240
// cała seria "Wonder Woman (Volume 2)" zawiera 226 numerów i była wydawana w latach 1987-2006.

Tom 99: Kosmiczne Spotkania
zawartość: DC Comics Presents #26-29, #36-37, #43 (październik 1980-styczeń 1981, sierpień-wrzesień 1981, marzec 1982)
liczba stron: 160
// cała seria "DC Comics Presents (Volume 1)" zawiera 97 numerów i była wydawana w latach 1978-1986.

ps. pokazała się też zapowiedź numeru #115 na brytyjskiej stronie sklepu wydawcy

Tom 115: Superman/Batman: Public Enemies/Absolute Power
zawartość (strzelam): Superman/Batman #1-6, #14-18
liczba stron: 272
« Ostatnia zmiana: Pt, 16 Maj 2025, 08:32:33 wysłana przez komiksowymistrz »

« Odpowiedź #4430 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 11:04:21 »
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale w Polskiej edycji na grzbiecie nie ma "Poison Ivy" i "Killer Croc-a", którzy z wersji UK zaczynają się gdzieś od około 95 tomu. W ogóle sam "Riddler" u nas się kończy na 99-tomie, a w wersji UK na 95-tomie. Pewnie jest to związane z tym ze w przedłużeniu będziemy mieć inną panoramę i np. Ivy będzie w niej :)

« Ostatnia zmiana: Pt, 16 Maj 2025, 11:09:59 wysłana przez komiksowymistrz »

« Odpowiedź #4431 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 12:28:08 »
 Przecież panorama w naszym przedłużeniu jest znana od kartki która była dołączana do bodaj 96 tomu. Hachette również na Instagramie ją pokazało:

Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4432 dnia: Śr, 21 Maj 2025, 15:06:20 »
I znów te same przeboje w salonie Empik przy zakupie dzisiejszego tomu kolekcji.
Premium nie wchodzi i cena 49.99 zł.
Pani z obsługi twierdzi, że na prasę nigdy rabat nie obowiązywał.
Gdy pokazałem jej historię zakupów w aplikacji z ceną niższą to zaczęła się tłumaczyć, pewnie dobierałem coś jeszcze aby przekroczyć 50 zł. Niestety nic nigdy do tomu nie dobierałem ale pani  uparcie mi wmawiała, że dobierałem. Na koniec gdy nie miała już żadnych argumentów to skierowała mnie na infolinię.
Paranoja.

Online Castiglione

« Odpowiedź #4433 dnia: Śr, 21 Maj 2025, 16:06:12 »
No ale jeżeli wg regulaminu rabat nie dotyczy prasy i obowiązuje od 50 zł, to w czym problem? Nawet jeżeli potrafi się naliczyć błędnie, to przecież nie znaczy, że specjalnie będą tak nabijać.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4434 dnia: Śr, 21 Maj 2025, 16:32:35 »

Prezentacja najnowszego tomu kolekcji kupionego w kiosku (na początku filmu) oraz tytułów od wydawnictwa Egmont.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4435 dnia: Śr, 21 Maj 2025, 17:05:58 »
No ale jeżeli wg regulaminu rabat nie dotyczy prasy i obowiązuje od 50 zł, to w czym problem? Nawet jeżeli potrafi się naliczyć błędnie, to przecież nie znaczy, że specjalnie będą tak nabijać.
A to ciekawe bo mi ten rabat cały czas się naliczał przy zakupie w salonie i za cenę tomu czyli 49.99 zł. Jeszcze dwa tygodnie temu kupując tom Wonder Woman zapłaciłem 42.49 zł.
Kumpel miesiąc temu kupował też w salonie Empik i też naliczył się rabat.
Więc jak to jest?
Pani na infolinii nie potrafiła wyjaśnić ani nawet podać konkretnej daty kiedy ta zmiana zostala wprowadzona w regulamin.

Online Castiglione

« Odpowiedź #4436 dnia: Śr, 21 Maj 2025, 18:50:06 »
No ja kilka lat już nie korzystam z premium, więc się tym nie interesowałem, ale w regulaminie stoi:

CZYM JEST USŁUGA EMPIK PREMIUM
1. Niniejszy Regulamin określa zasady i warunki świadczenia Usługi Empik Premium.
2. W ramach Usługi Empik Premium Użytkownik otrzymuje od Empik dostęp do Benefitów w postaci:
a. stałej zniżki w wysokości 15% od cen aktualnie obowiązujących w Salonie Empik niebędących
cenami promocyjnymi (ceny regularne), na wszystkie produkty z kategorii: książka, muzyka, filmy,
zabawki, artykuły papiernicze i kreatywne znajdujące się w ofercie Salonów Empik pod warunkiem
dokonania zakupów produktów z powyższych kategorii za kwotę co najmniej 50 zł. Zniżka nie
dotyczy końcówek kolekcji (w tym oznaczonych jako outlet lub strefa dobrych cen). Informacja o
klasyfikacji produktów do poszczególnych kategorii dostępna jest w karcie produktu w Sklepie
Internetowym Empik;
b. do 20% zniżki na wybrane oznaczone produkty sprzedawane przez Empik znajdujące się w ofercie
Sklepu Internetowego Empik oraz w Aplikacji Empik. Niższa cena uwzględniająca zniżkę
przysługującą Użytkownikowi w ramachUsługi Empik Premium wyświetlana jest Użytkownikowi
w dedykowanym dla Usługi Empik Premium kolorze;
c. bezpłatnej dostawy dla zamówienia o wartości od 40 zł z oznaczeniem Premium w ramach metod
dostawy określonych na stronie: https://empik.com/pomoc/cennik-dostaw.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #4437 dnia: Śr, 21 Maj 2025, 22:57:20 »
dmlakers1 ma rację, ten rabat z empika to jakiś autonomiczny byt, która jawnie kpi sobie z regulaminu sklepu. 2 tygodnie temu na tom z kolekcji BiZDC zniżka weszła i wchodziła również i wcześniej. Ktoś tu tłumaczył, że to zależy kto kiedy przedłużał premium. No też nie do końca, bo jak w lutym brałem tom z kolekcji MO i Thorgala, to na ten pierwszy komiks rabat mi się naliczył, a na Thorgala już nie, mimo że oba mam na tym samym paragonie. Też usłyszałem te bzdety, że to kategoria prasa i coś tam jeszcze. Szkoda tylko, że 2 tygodnie później rabat znowu wszedł. Także ten regulamin to spoko, ale przy kasie wszystko może się wydarzyć i nikt z tam pracujących nie jest w stanie tego sensownie wyjaśnić.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4438 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 00:52:28 »
Empik sprzedaje różne kolekcje tematyczne. Ostatnio widziałem choćby Minecraft czy Muminki. One składają się na różne gadżety - kubki, breloczki, zeszyty, poduszki, koszulki itd. itp. Mamy to szczęście, że komiksy Hachette mimo iż powinny być przypisane do kategorii Prasa, dzięki nazwie łapią się do działu Kolekcje. I dzięki temu są zniżki z Empik Premium. Ja wczoraj i dziś kupiłem MO i BiZDC bez problemu ze zniżką. Wyskoczyła jak zeskanowałem aplikację jak zawsze. Ale opisywałem już że zdarzył mi się numer Thorgala, na którego zniżka nie weszła. Pojawił się jakiś błąd i musiałem zapłacić pełną cenę. Ale dwa tygodnie potem zniżka znowu wchodziła. Zatem współczuję, ale myślę, że za kolejne 2 tygodnie zniżka ci wejdzie dmlakers1.

https://www.empik.com/szukaj/produkt?q=kolekcja&qtype=basicForm

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4439 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 07:21:25 »
Empik sprzedaje różne kolekcje tematyczne. Ostatnio widziałem choćby Minecraft czy Muminki. One składają się na różne gadżety - kubki, breloczki, zeszyty, poduszki, koszulki itd. itp. Mamy to szczęście, że komiksy Hachette mimo iż powinny być przypisane do kategorii Prasa, dzięki nazwie łapią się do działu Kolekcje. I dzięki temu są zniżki z Empik Premium. Ja wczoraj i dziś kupiłem MO i BiZDC bez problemu ze zniżką. Wyskoczyła jak zeskanowałem aplikację jak zawsze. Ale opisywałem już że zdarzył mi się numer Thorgala, na którego zniżka nie weszła. Pojawił się jakiś błąd i musiałem zapłacić pełną cenę. Ale dwa tygodnie potem zniżka znowu wchodziła. Zatem współczuję, ale myślę, że za kolejne 2 tygodnie zniżka ci wejdzie dmlakers1.

https://www.empik.com/szukaj/produkt?q=kolekcja&qtype=basicForm
Masz może ostatni paragon z zakupu kolekcji BiZ u mógłbyś mi go przesłać?
Chciałbym wysłać go wraz z moim paragonem do Empiku aby w końcu wyjaśnili tę dziwną sytuację.
Nie będzie to problem?