Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 807432 razy)

Online Takesh

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4260 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 18:16:21 »
Napewno starocie i Kaptur. Przynajmniej dla mnie.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4261 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 19:50:45 »
Napewno starocie i Kaptur. Przynajmniej dla mnie.
Dokładnie tak
Dla mnie liczy się wszystko co jest z lat 70, 80 i 90. Cała reszta ta współczesna z XXI wieku mnie nie interesuje (no może , jakimiś malutkimi wyjatkami).

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4262 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 20:54:27 »
Gdyby kogoś...

Ciekawe, czy do premiery komiksu ogarną, że Bilquis Evely to kobieta ;D

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #4263 dnia: Wt, 25 Marzec 2025, 01:50:49 »
widzę, że inna panorama niż w UK xD

« Odpowiedź #4264 dnia: Wt, 25 Marzec 2025, 07:01:36 »
Zważywszy, że nasza się nie skończy tak jak planowano, trzeba było trochę pokombinować. Nie jest brzydka ta panorama w sumie, pasuje stylem do tej co była do tej pory.
A co do samego przedłużenia: fajnie, że będzie i u nas, cieszy, że już 102 tomem będzie Woman of Tomorow. Generalnie przedłużenie nastawione głównie na Batmana, ale za to dużo klasyki z nim z lat 80, no i Under The Red Hood mające 400 stron. No i co ciekawe tytuł z DC Black Label - Batman & The Joker: The Deadly Duo autorstwa Silvestriego, który Egmont u nas niestety olał na razie.
Generalnie cała masa dobrych tytułów wartych uwagi.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #4265 dnia: Wt, 25 Marzec 2025, 19:45:48 »
Zważywszy, że nasza się nie skończy tak jak planowano, trzeba było trochę pokombinować. Nie jest brzydka ta panorama w sumie, pasuje stylem do tej co była do tej pory.
A co do samego przedłużenia: fajnie, że będzie i u nas, cieszy, że już 102 tomem będzie Woman of Tomorow. Generalnie przedłużenie nastawione głównie na Batmana, ale za to dużo klasyki z nim z lat 80, no i Under The Red Hood mające 400 stron. No i co ciekawe tytuł z DC Black Label - Batman & The Joker: The Deadly Duo autorstwa Silvestriego, który Egmont u nas niestety olał na razie.
Generalnie cała masa dobrych tytułów wartych uwagi.

Panorama pasuje stylem do poprzedniej, więc siłą rzeczy jest brzydka bo całość jest brzydka. Dobrze chociaż że jest tam dużo perełek do czytania.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #4266 dnia: Wt, 25 Marzec 2025, 21:36:54 »
Panorama jest spoko, jeśli już musi być na grzbietach kolekcji „kioskowych” to niech oddaje ducha tego co zawiera kolekcja - wszytsko jest na miejscu :)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4267 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 14:17:20 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego stacjonarnie.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Kandor

« Odpowiedź #4268 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 14:33:44 »
Super a ja czekam na ten i poprzedni numer w prenumeracie, ponoć mieli wysłać w zeszły piątek więc d+5(wcześniej to było d+4) i powinno za 2 dni dojść.Ktos z was jeszcze czeka?

« Odpowiedź #4269 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 14:59:05 »
Myślę ze panoram to kwestia gustu, przedłużenie rysunku lepiej się prezentuje niż w wersji UK (tam w przedłużeniu nowa panorama). Dobrze zrobili, teraz nie muszę się zastanawiać jak to wszystko zmieszczą :)

Co do samego przedłużenia to z jednej strony bardzo fajnie ze jest bo kilka ciekawych tomów wpadnie, niestety tez sporo dubli będzie :/

według listy od "Bazyliszka" jest już znanych 18 z 20 pozycji, i mi się trafi co najmniej 10 dubli :/

- Batman: Under the Red Hood // częściowy dubel  #635-641 (Batman: Pod kapturem, Tom 57 WKKDC) + #617-618 (Batman: Hush - część 2, Tom 2 WKKDC)
- Batman: Laughing Fish  // częściowy dubel TM-Semic Batman #36 (11/1993) i pewnie więcej nie znam jeszcze pełnej zawartości tomu
- Batman: Sekta // dubel Egmont
- Batman: Wojna Żartów z zagadkami // dubel Egmont dcOdrodzenie
- Batman: Śmierć w Rodzinie // dubel Egmont new52
- Nightwing: Skok w światło // dubel Egmont uniwersum dc
- Superman: Człowiek ze Stali // dubel Egmont uniwersum dc
- The Joker: Vengance // dubel Egmont uniwersum dc
- Justice League vs Suicide Squad // dubel Egmont dcOdrodzenie
- Justice League: Bez Sprawiedliwości // dubel Egmont uniwersum dc

takie życie kolekcjonera :P , dodatkowo plus ze kilka tomów będzie o powiększonej obojętności :)

« Odpowiedź #4270 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 15:23:00 »
Widzę jesteś nowy tutaj. Dam ci radzę, nie słuchaj Bazyla i jego gadania o mistycznych dublach, szczególnie jeśli coś było w tm-semic, czyli 30 lat temu. Bądźmy poważni  ::)
A po drugie Śmierć w Rodzinie to nie jest New52, tam była Śmierć Rodziny. To jest historia z lat 80 w której ginie Jason Todd, drugi Robin. A i materiał będzie zapewne powiększony względem 9 tomu WKKDC.
I nawet jeśli te komiksy już były, to są to nowe wydania, mające przęde wszystkim dodatki do których przyzwyczaiła nas kolekcja.
I 400 stronicowy Under The Red Hood, na razie nie jest znana jego dokładna zawartość, więc poczekamy z tym czy będą te dwa zeszyty Husha, prędzej obstawiam jego fragmenty (a konkretnie scena na cmentarzu).
Sociale:

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4271 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 16:13:57 »
A to dziady w tym Empiku. Chciałem dziś kupić najnowszy tom kolekcji i jeszcze dwa tygodnie temu przy odbiciu Empik Premium cena rabatowala się z 49.99 zł na 42.79 zł. Dziś niestety musiałem zapłacił pełna kwotę 49.99 zł gdy rabat Empik Premium działa od 50 zł. Szkoda tego brakującego grosza.
Pozostaje tylko czatować w środy rano na tańsze tomy kolekcji w sklepie internetowym Empiku.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4272 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 17:25:47 »
@UP
Nope. W twoim Empiku musiał wyskoczyć jakiś błąd aplikacji. Miałem to samo 2 numery Thorgala temu, kiedy wchodził rabat na Marvel Origins a na Thorgala nie. I też zapłaciłem za niego 50 zł. Ale 2 tygodnie później i wczoraj wchodziło znowu bez problemu. To samo dziś miałem z BiZDC 95 - rabat wszedł. Miałeś pecha i za 2 tygodnie powinno być już ok, ale daj znać jakby co.

Nie słuchaj Wayne'a komiksowymistrzu, bo on jest bardziej zielony niż ty i już taki zostanie. :) Dzięki za zaglądanie na listę numerów z mojego bloga.

Kiedyś już w WKKDC - serii od Eaglemoss wyszły już komiksy "Śmierć w Rodzinie" i "Pod Kapturem". Tylko teraz Hachette wyda to w szerszej wersji, czyli da nam więcej zeszytów, niż było te 6-8 lat temu. I dlatego ja sobie kupię te numery, bo chcę mieć tą dodatkową treść. To samo z nadchodzącym 98 numerem BiZDC. Ta Wonder Woman też już była po polsku w WKKDC. Tylko Eaglemoss dało nam 7 pierwszych zeszytów Pereza, a teraz Hachette da nam 9 zeszytów. I dlatego też go kupię, mimo wszystko. Coś jak podwojonych Thunderbolts od Egmontu.

Na szczęście nie kupowałem droższej Sekty, więc dla mnie to nie będzie dubel. :) To samo z Jokerem czy Wojnie Żartów z Zagadkami (który to komiks jest już niedostępny). Czyli ja na pewno nie kupię:

- Superman: Człowiek ze Stali 2016
- Nightwing: Skok w światło
- Justice League vs Suicide Squad
- Justice League: Bez Sprawiedliwości

...bo nikt nie chce kupić ode mnie tych wydań Egmontu na Allegro :) No i zobaczymy jakie będą ostatnie dwa, jeszcze nieznane tytuły z tej dwudziestki. Mam nadzieję, że jednak będą to polskie premiery.

« Odpowiedź #4273 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 17:55:40 »

Nie słuchaj Wayne'a komiksowymistrzu, bo on jest bardziej zielony niż ty i już taki zostanie. :)
A po drugie Śmierć w Rodzinie to nie jest New52, tam była Śmierć Rodziny. To jest historia z lat 80 w której ginie Jason Todd, drugi Robin.
A ty umiesz Bazyliszku czytać ze zrozumieniem? Bo mówisz, żeby mnie nie słucham bo jestem zielony, a dosłownie napisałem właśnie to co potem wklejasz, czyli Śmierć w Rodzinie, kolega nowy napisał, że to jest dubel z New52 a tam była Śmierć Rodziny
I siej dalej swoją propagandę dubli po tm-semic, nie wiem czy ktoś jeszcze się na to będzie nabierać.
Sociale:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4274 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 17:59:24 »
Ja napisałem co będzie w Kolekcji dalej, czyli historia z lat 80-tych a nie ta z N52. Bo tą drugą bym kupił, bo nie kupowałem tych słabych Batmanów od Egmontu. To co napisał @km w swoim poście to jego sprawa. Miał prawo się pomylić.

« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Marzec 2025, 18:02:09 wysłana przez Bazyliszek »