Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744299 razy)

Offline vision2001

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2790 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 18:38:59 »
Wzrok szwankuje, czy to prymitywna prowokacja "na Bazyla"? Kierpic już dawno zamieścił kod rabatowy w odpowiednim wątku.
Domysl sie ;) 》》》

Mamy to, kupon do korzystania w stacjonarnych empikach -20%

www.idz.do/dX6e

Ważny do 22.05.
Zbawco Ty mój!!!
Dzięki!
;)

Co oczywiscie nie zmienie faktu, ze bazyl nie raz, nie dwa mial kod i (chyba) sie (nigdy) nie podzielil... szkoda...

Offline SawiK

« Odpowiedź #2791 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 20:14:21 »
Fajnie że mamy takiego klocka i Booster Golda na rynku. Szkoda że znów powtarza się sytuacja dżin bez wtopy Hachette dniem straconym. Znów tekst wychodzi poza dymki, a na końcu będzie na odwrót wdrukowane(z pewnością zobaczycie czytajac).
Mimo wszystko widział bym jeszcze kolejny tom i byśmy mieli cały rozdział zamknięty 🤷

Offline Kyms

« Odpowiedź #2792 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 22:06:11 »
Trochę wyrozumiałości dla pracowników empików, którzy harują za najniższą krajową. Po pierwsze nigdy nie ma tam pełnej obsady personelu, po drugie dziwne byłoby, aby tuż po otwarciu panie rozpakowały 8-10 kontenerów prasy, gdy w tym samym czasie muszą stać na kasie i obsługiwać nierozgarniętych klientów, którzy nie umieją znaleźć książki na półce. Najlepiej do empiku przychodzić koło południa, wtedy prasa jest już rozłożona. Raz się zdarzyło, że byłem po pracy i nawet wtedy nie miały wyłożonej całej prasy, ale to była jakaś kryzysowa sytuacja w salonie, gorączka zakupowa.
Bardzo proszę, żebyś błędnie nie interpretował moich słów. Nigdzie nie obwiniałem o to pracowników salonu. Jestem bardzo wyrozumiały, a brak egzemplarzy nie wynikał z ich opierzałości, a ilości egzemplarzy jakie Hachette wysłało do salonu.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2793 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 22:28:04 »
Ale wiesz, że na to forum wchodza też ludzie niemieszkający w Warszawie?

No co ty? W każdym razie jeszcze do końca tego tygodnia są darmowe autobusy Warszawa-Radom - Warszawa - Okęcie jakby co, a stamtąd blisko już do Galerii Mokotów, gdzie Kolekcje są. ;)

Byłem w Empik Centrum Łopuszańska, ale tam akurat nie było BiZ, tylko MO 9. Taka prawda - dzisiejsza prasa jest w Empiku dopiero po 11, bo pracownicy nie wyrabiają. A Empik w Lublin Felicity to bardzo dobry punkt. Kiedyś kupiłem tam drugi egzemplarz Wade Wilson War i mogłem go dalej komuś potrzebującemu w Polskę puścić. Jak się okazało, na razie innego wydania tego komiksu nie będzie.

@Vision - nie wiedziałem, że to są wielorazowe kody. Teraz jak mi wpadnie, to mogę dawać dalej.
Wam też tak egzemplarz Boostera mocno jedzie farbą? Odpakowałem, wsadziłem do plecaczka i teraz mam plecaczek jakbym go w farbie drukarskiej trzymał. Ja doceniam też objętość tego numeru. Kiedy ostatnio można było kupić tak gruby komiks (12 zeszytów), na twardo, za 45 zł? Chyba tylko przy Kronikach Atlantydy. :) Daredevil Waida t.2 o podobnej objętości kosztuje dwa razy tyle.

Offline chch

« Odpowiedź #2794 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 22:29:28 »
Ktoś zamawiał archiwalne tomy ze strony aszet? Złożyłem zamówienie i czekam (wiem, że do 30 dni), ale zaniepokoiła mnie informacja w e-mailu z potwierdzeniem, że kolejne przesyłki będą wysyłane wraz z rachunkiem, który należy opłacić w ciągu 14 dni - nie chcę żadnych kolejnych przesyłek, tylko to co zamówiłem. A może źle to interpretuję?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2795 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 22:36:29 »
Ktoś zamawiał archiwalne tomy ze strony aszet? Złożyłem zamówienie i czekam (wiem, że do 30 dni), ale zaniepokoiła mnie informacja w e-mailu z potwierdzeniem, że kolejne przesyłki będą wysyłane wraz z rachunkiem, który należy opłacić w ciągu 14 dni - nie chcę żadnych kolejnych przesyłek, tylko to co zamówiłem. A może źle to interpretuję?

Jak zamówiłeś archiwalne numery, a nie prenumeratę, to nic więcej nie dostaniesz. To standardowa formułka.

Offline mack3

« Odpowiedź #2796 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 22:45:36 »
Sory, ale jak ten kod działa, bo nie jestem w temacie?
Idziesz i wybierasz cokolwiek, co chcesz ze stacjonarnego empiku, dajesz kod i masz 20% znizki? Czy musisz kupic coś na empik.com, idziesz, odbierasz to kupione i tylko wtedy przy okazji możesz użyc kodu do zakupów w salonie?

Offline Motyl

« Odpowiedź #2797 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 23:07:45 »
Bardzo proszę, żebyś błędnie nie interpretował moich słów. Nigdzie nie obwiniałem o to pracowników salonu. Jestem bardzo wyrozumiały, a brak egzemplarzy nie wynikał z ich opierzałości, a ilości egzemplarzy jakie Hachette wysłało do salonu.

Przykro mi, ale bełkotu, który uskuteczniasz na forum i nie tylko tu, nie da się interpretować ani błędnie, ani nie błędnie. Jak nie umiesz wyrażać swoich myśli w języku polskim, zawsze możesz się zastosować do maksymy: Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2798 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 23:20:50 »
Idziesz i wybierasz cokolwiek, co chcesz ze stacjonarnego empiku, dajesz kod i masz 20% znizki?

Tak.

Najlepiej iść sobie do kasy samoobsługowej. Skanujesz ten kod na czytniku po skasowaniu produktu i sam widzisz na ekranie o ile złotych ci się cena obniża.

Offline Kyms

« Odpowiedź #2799 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 23:28:38 »
Przykro mi, ale bełkotu, który uskuteczniasz na forum i nie tylko tu, nie da się interpretować ani błędnie, ani nie błędnie. Jak nie umiesz wyrażać swoich myśli w języku polskim, zawsze możesz się zastosować do maksymy: Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
Nigdzie w swojej wypowiedzi nie odniosłem się krytycznie do pracowników Empiku. Wspomniałem tylko o ilości egzemplarzy w salonach, które były dostępne w dniu premiery.

Byłem w trzech salonach. W jednym nie było chwilę po otwarciu w środę, drugi miał jeden egzemplarz, ostatni dwa.

To Ty podpiąłeś moją wypowiedź pod krytykę pracowników, gdzie nawet słowem do ich pracy nie odniosłem się. Proszę zatem, żebyś nie tłumaczył swojej błędnej, prowokacyjnej nadinterpretacji moim "bełkotem", którego nie było. Wyraźnie napisałem, co miałem na myśli. Nie moja wina, że zrozumiałeś co chciałeś lub nie przeczytałeś mojej wypowiedzi ze zrozumieniem.
« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Maj 2023, 23:37:07 wysłana przez Kyms »

Offline Motyl

« Odpowiedź #2800 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 06:34:40 »
Nic ci nie podpiąłem, co najwyżej sam się podpiąłeś. Jak nie rozumiesz znaczenia zdań, które piszesz, to ich nie pisz. Napisałem ci to już wcześniej. Twoja wypowiedź miała wydźwięk pejoratywny, ale ty nie jesteś w stanie tego ogarnąć, a później odwracasz kota ogonem. Wyraziłeś swój wielki żal, że tuż po otwarciu salonu, twojej ukochanej kolekcji DC nie było na półeczce. To ci odpisałem, że pracownicy są zarobieni i nie napisałem, że ich krytykujesz. Tylko więcej wyrozumiałości dla nich. Zresztą, jak wspomniałem, uprawiasz bełkot najlepszej wody, a każdy niekoniecznie pozytywny komentarz do swoich wypocin odbierasz jako wielką negatywną rzecz, na którą musisz odpowiedzieć kolejnym bełkotem. Tak się nie da prowadzić żadnej dyskusji. Także miłego dnia. Uprzedzając twój kolejny wpis, każdy normalny człowiek wiedziałby, że tuż po otwarciu salonu towar nie musi/nie może być wystawiony od razu, bo to fizycznie niemożliwe i nie używałby tego argumentu w dyskusji o dostępności tomów, bo ja byłem rano i nie było. Dramat po prostu.

Offline michał81

« Odpowiedź #2801 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 07:38:21 »
Nie musi. Mam co dwa tygodnie kod rabatowy na 20% do empiku, a nie kupiłem tam nic już od bardzo dawna przez ich stronę internetową.
Ok, jak ci ktoś ten kod udostępni. Jak nie to musisz wtedy coś kupić, żeby mieć tą zniżkę. Ja nie lubię kupować w empiku, dlatego np. irytuje mnie polityka Hachette w ograniczonej dystrybucji, bo nie mam innej opcji, aby np. kupować Marvel Origins. (Oczywiście poza prenumeratą, ale ze względu na jedyną opcje wysyłki pocztą ona dla mnie nie istniej, no chyba że Hachette wejdzie w XXI i przestanie żyć w średniowieczu).

Offline Kyms

« Odpowiedź #2802 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 07:59:00 »
Nic ci nie podpiąłem, co najwyżej sam się podpiąłeś. Jak nie rozumiesz znaczenia zdań, które piszesz, to ich nie pisz. Napisałem ci to już wcześniej. Twoja wypowiedź miała wydźwięk pejoratywny, ale ty nie jesteś w stanie tego ogarnąć, a później odwracasz kota ogonem. Wyraziłeś swój wielki żal, że tuż po otwarciu salonu, twojej ukochanej kolekcji DC nie było na półeczce. To ci odpisałem, że pracownicy są zarobieni i nie napisałem, że ich krytykujesz. Tylko więcej wyrozumiałości dla nich. Zresztą, jak wspomniałem, uprawiasz bełkot najlepszej wody, a każdy niekoniecznie pozytywny komentarz do swoich wypocin odbierasz jako wielką negatywną rzecz, na którą musisz odpowiedzieć kolejnym bełkotem. Tak się nie da prowadzić żadnej dyskusji. Także miłego dnia. Uprzedzając twój kolejny wpis, każdy normalny człowiek wiedziałby, że tuż po otwarciu salonu towar nie musi/nie może być wystawiony od razu, bo to fizycznie niemożliwe i nie używałby tego argumentu w dyskusji o dostępności tomów, bo ja byłem rano i nie było. Dramat po prostu.
Dramatem są Twoje próby robienia z ludzi złych insynuując krytykę, której nie mieli na myśli. Pouczasz o bełkocie samemu go praktykując od dawna, ubierając w odpowiednio mądre formułki.

Użyłem sformułowania "w środę chwilę po otwarciu", ponieważ towar w Empiku jak najbardziej może być wystawiony z samego rana. Pracownicy zaczynają pracę odpowiednio wcześniej przed otwarciem, żeby móc ustawić towar z dostaw itd  :) Jeżeli z czymś nie zdążą, do czego mają pełne prawo i nie podważam, wystarczy podejść i zapytać się ich o dostępność, co też uczyniłem w tej sytuacji. Dopowiedziałem w kolejnej wiadomości, że brak komiksu w danym salonie nie był wynikiem czasu (nie)wykładania towaru przez pracowników, a brak dostarczenia przez Hachette pozycji do sprzedaży. Od kilku numerów wstecz tak jest sytuacja i nic nie zapowiada, żeby miało się zmienić. Dla porównania napisałem jaka była sytuacja z dostępnością w innych Empikach z okolicy. Nie od dziś piszemy na forum, że sytuacja dostępności tomów kolekcji zmienia się w Empikach na niekorzyść porównując do kiedyś.
« Ostatnia zmiana: Pt, 12 Maj 2023, 08:01:53 wysłana przez Kyms »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2803 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 08:36:27 »
Ale chwila, dokładnie w której swojej wypowiedzi Kyms krytykuje/atakuje pracowników Empiku? Przecież napisał jedynie, że nie było nowego numeru kolekcji rano, tuż po otwarciu salonów. Uważam,  że jest to dalece idąca nadinterpretacja słów forumowicza, która nie ma nic wspólnego z prawdą. W tej sposób to forum zamienia się  niestety właśnie w "bełkot”, gdzie dwie osoby prowadzą dyskusje, zaśmiecającą kolejne strony, w której jedna strona oskarża drugą o rzeczy, których nie napisała.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2804 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 08:51:52 »
Kod z Empiku można użyć, ale trzeba mieć aplikacje i z niej też podać kod. Wcześniej najpierw kod, potem apka. We wtorek musiałem najpierw apke i dopiero potem kod wszedł.

Co do aplikacji. Musi być. Kiedyś były kody bez, ale to historia. Trzeba mieć konto na Empiku, ale darmowe wystarczy.